«Είναι μανάδες και πατεράδες μας»: Η στιγμή που ο Τσιόδρας «λυγίζει» στην συνέντευξη τύπου

«Είναι μανάδες και πατεράδες μας»: Η στιγμή που ο Τσιόδρας «λυγίζει» στην συνέντευξη τύπου Facebook Twitter
5

Μία συγκινητική στιγμή κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός κατά την διάρκεια της ενημέρωσης συντακτών Υγείας από τον Σωτήρη Τσιόδρα, για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα. 

Αναφερόμενος σε επιστολή που έλαβε από διακεκριμένο συνάδελφό του, ο οποίος του έγραφε ότι γίνεται «πολύς θόρυβος» για ηλικιωμένους που έτσι και αλλιώς θα πέθαιναν, ο Σωτήρης Τσιόδρας απάντησε: «Δεν είναι έτσι, μιλάμε για τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Αυτό είναι το μεγαλείο της ιατρικής επιστήμης. Φροντίζει για όλους και η ανθρώπινη ζωή δεν μετριέται έτσι.

»Το θαύμα της ιατρικής επιστήμης του 2020, είναι η παράταση της ποιοτικής επιβίωσης αυτών των ατόμων, πολλοί από τους οποίους είναι μανάδες και πατεράδες μας, είναι γιαγιάδες και παππούδες. Η απάντηση είναι πως τιμούμε όλους, σεβόμαστε όλους, προστατεύουμε όλους αλλά κατεξοχήν αυτούς. Δεν μπορούμε να υπάρχουμε η να έχουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς», κατέληξε, χωρίς να μπορεί να κρύψει την συγκίνησή του. 

Δείτε το απόσπασμα

 
Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Τον κ.Τσιοδρα τον γνωρίζω επαγγελματικά.Είναι άνθρωπος!Είναι κύριος ,είναι ευγενής!Όλοι οι γιατροί θα έπρεπε να τον έχουν ως παράδειγμα προς μίμηση.Γιατί μενα υπουργόςς υγείας...
Φαντάζεστε τον κ. Τσιόρδα υπουργό με πρωθυπουργό τον Μπόρις Τζόνσον, που είναι "όπου φυσάει ο άνεμος" και "άστα τα μαλάκια σου ανακατεμένα" ; Ή να αντιπαρατίθεται στην Βουλή με τον κ. Πολάκη ;Όχι στην Πολιτική προσωπικότητες σαν τον κ. Τσιόρδα, θα ευχόμουν να παραμείνει ακέραιος στα "μετόπισθεν" να "τραβάρι τα γκέμια" όταν χρειάζεται, χωρίς να νοιάζεται για το πολιτικό κόστος.
Συμφωνώ με τον ΕΛΠΟ. Άνθρωποι με το επιστημονικό υπόβαθρο, τη σοβαρότητα και το ήθος του κ. Τσιόρδα θα πρέπει να παραμένουν στα μετόπισθεν και να κάνουν τη σκληρή δουλειά. Φανταστείτε τον κ. Τσιόδρα να πρέπει να αντιπαρατεθεί πολιτικά στη Βουλή και τα κανάλια με τον Παπαδημούλη που αντί να μπει σε καραντίνα έκανε πλιάτσικο σε σούπερ μάρκετ. Δεν αξίζει τέτοια φθορά σε τέτοιους ανθρώπους.
Ο κύριος Τσιόδρας αποδεικνύεται ότι εκτός από έγκυρος επιστήμονας, είναι και ένας ευρύτερης καλλιέργειας άνθρωπος. Δεν είναι τυχαία μάλλον, η συχνή αναφορά του σε ανθρώπους του Λόγου και της Τέχνης. Και η "αυστηρότητα" της Πολιτείας που εκπροσωπεί απέναντι στην Εκκλησία - παρότι ο ίδιος μαθεύτηκε ότι πιστεύει βαθιά και είναι ψάλτης -, δείχνει ακριβώς το σημαντικό μέγεθός του.Εξάλλου έχει 7 παιδιά, προφανώς αγαπάει την ζωή και τους ανθρώπους.