Λέσβος: Παλαιστίνιοι οι δράστες του εμπρησμού στο «Σχολείο της ειρήνης»

Λέσβος: Παλαιστίνιοι οι δράστες του εμπρησμού στο «Σχολείο της ειρήνης» Facebook Twitter
Παλαιστίνιοι οι εμπρηστές του One Happy Family στο Καρά Τεπέ της Λέσβου
4

Τρεις Παλαιστίνιοι φέρονται να είναι οι δράστες του εμπρησμού της δομής εξυπηρέτησης αλλοδαπών στη Λέσβο, στις αρχές Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, εξιχνιάστηκε η υπόθεση του εμπρησμού δομής εξυπηρέτησης αλλοδαπών, που έλαβε χώρα την 7η Μαρτίου στη Λέσβο.

Για την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν 3 άτομα - δύο αλλοδαποί και ημεδαπός αλλοδαπής καταγωγής - και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων και αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικούπροέκυψε ότι, τα ταυτοποιηθέντα άτομα δρώντας από κοινού, προξένησαν πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις της προαναφερόμενης δομής, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ethnos.gr, οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία για έναν Παλαιστίνιο, ο οποίος ζει μόνιμα στη Λέσβο και εργάζεται ως διερμηνέας, όπως και για ακόμα δύο Παλαιστίνιους, οι οποίοι ζουν στην Αθήνα και μετέβησαν στο νησί αποκλειστικά για να κάψουν την προσφυγική δομή που λειτουργεί από ισραηλινή ανθρωπιστική οργάνωση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο Παλαιστίνιοι από την Αθήνα ταξίδεψαν για τη Λέσβο την ημέρα του εμπρησμού και γύρισαν πίσω την επομένη. 'Οταν έφτασαν στη Λέσβο τους παρέλαβε ο ομοεθνής τους με αυτοκίνητο, τους μετέφερε στις εγκαταστάσεις της προσφυγικής δομής, έβαλαν τη φωτιά και στη συνέχεια διέφυγαν με το ίδιο όχημα.

Η Αστυνομία εξετάζει τη σχέση τους με Μη Κυβερνητική Οργάνωση, με έδρα το κέντρο της Αθήνας.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή ενός ακόμη ατόμου στην υπόθεση.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Από που κι ως που παίρνει η μπάλα μια ΜΚΟ που απ' ότι φαίνεται λειτουργούσε μια χαρά και παρείχε σημαντικό έργο (με τα δεδομένα που γνωρίζουμε έως τώρα) επειδή (πάλι με τα δεδομένα που γνωρίζουμε έως τώρα)μερικοί φανατικοί της επιτέθηκαν μονάχα λόγω της εθνικότητας των ιδρυτών της;
Η ηλιθιότητα είναι κοινό στοιχείο όλων των τρελαμένων φανατικών, ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης ή θρησκεύματος. Δεν είναι τυχαία εξάλλου η περίπτωση του ακροδεξιού νεοδημοκρατικού στελέχους που "διαγράφτηκε" από το κόμμα του για τις απαράδεκτες δηλώσεις του επί του θέματος.