Τελικά πολλοί πάνε στα χωριά τους: Ουρές σε διόδια - Φεύγουν κανονικά από την Αθήνα

Τελικά πολλοί πάνε στα χωριά τους: Ουρές σε διόδια - Φεύγουν κανονικά από την Αθήνα Facebook Twitter
Τα διόδια Ελευσίνας
17

«Μην πάτε στα χωριά σας» ήταν η έκκληση κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού που απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σήμερα, ενώ και χθες ο λοιμοξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ζήτησε από τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στα νησιά και ευρύτερα την επαρχία.

Και σήμερα, η εικόνα στην έξοδο από την Αθήνα, ήταν σαν μια κανονική Παρασκευή.

Τελικά πολλοί πάνε στα χωριά τους: Ουρές σε διόδια - Φεύγουν κανονικά από την Αθήνα Facebook Twitter
Τελικά πολλοί πάνε στα χωριά τους: Ουρές σε διόδια - Φεύγουν κανονικά από την Αθήνα Facebook Twitter
Τελικά πολλοί πάνε στα χωριά τους: Ουρές σε διόδια - Φεύγουν κανονικά από την Αθήνα Facebook Twitter
Τελικά πολλοί πάνε στα χωριά τους: Ουρές σε διόδια - Φεύγουν κανονικά από την Αθήνα Facebook Twitter

Την Παρασκευή το πρωί, η κίνηση στο ρεύμα εξόδου της Εθνικής Οδού στα διόδια της Ελευσίνας έμοιαζε με έξοδο αργίας με τα οχήματα να σχηματίζουν ουρές στα διόδια, φορτωμένα με αποσκευές, ποδήλατα και κόσμο. Σαν κανονικές διακοπές με κόσμο να μετακινείται και να ταξιδεύει προς την επαρχία.

 

Θα περίμενε κανείς πως σήμερα, μετά και τις εκκλήσεις των ειδικών, η κίνηση θα ήταν ελάχιστη, αλλά όλα κυλούν όπως τις προ-κορωνοϊού εποχές.

Φυσιολογική κίνηση καταγράφεται και στην ΕΟ Αθηνών - Λαμίας με τη Νέα Οδό να μας μεταφέρει πως δεν είναι ούτε μειωμένη, ούτε αυξημένη η διέλευση οχημάτων και πως η κυκλοφορία διεξάγεται ομαλά.

Από την τροχαία σημειώνουν πως στην Αθηνών - Κορίνθου υπήρχαν ουρές στα διόδια καθώς δημιουργήθηκαν καθυστερήσεις με τους κερματοδέκτες και τις ανέπαφες πληρωμές, μέτρο λόγω κορωνοϊού. Κατά τα άλλα η κίνηση εκεί καταγράφεται μέχρι και αυτή την ώρα σαν μια φυσιολογική Παρασκευή.

Εξαιρετικά περιορισμένη είναι όμως η κίνηση στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι, σύμφωνα με την εφημερίδα voria.gr

Επίσης υπάρχουν αναφορές και για μετάβαση πολλών σε νησιά, κάτι που οδήγησε στο να αποφασιστεί πως μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα ταξιδεύουν με τα πλοία στα νησιά.

Ελλάδα
17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

15 σχόλια
Α και επίσης για τους δικούς τους δε νοιάζονται πώς τα βγάζουν πέρα όλη την εβδομάδα, αλλά το ΠΣΚ τους ενδιαφέρει, δηλαδή το τερπνόν μετά του ωφελίμου και να πάρουν και τα απαραίτητα πεσκέσια γυρίζοντας άι σιχτίρ Ελληναράδες.
Αυτό λοιπόν σημαίνει κακώς εννοούμενα να είσαι "βλάχος", να είσαι κουτοπόνηρος, κάφρος, κοινωνικά αμόρφωτος και παρτάκιας.Γι' αυτό έχουμε την κατάντια που έχουμε σαν κοινωνία.Το πρόβλημα δεν είναι ότι έγινε ατύχημα στα διυλιστήρια και επιβαρύνθηκε η ατμόσφαιρα της Αττικής, οπότε να πάω στο χωριό να πάρω καθαρό αέρα.Θα ξεπαστρέψουν τους δικούς τους, αλλά και τους ξένους που δεν σχετίζονται μαζί τους, εκτός των άλλων θα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας που ήδη έχει ελλείψεις για τέτοια πανδημία.Μία λύση υπάρχει τιμωρία με όποιο τρόπο ή πρόστιμο ή ποινή ή οτιδήποτε άλλο.Εξαιρούνται άνθρωποι που έχουν λόγους σοβαρούς ώστε να μεταβούν στο χωριό τους.Τέλος πλέον στην ανωριμότητα/ανευθυνότητα για το κέφι του καθενός.
Προφανώς και οι κινδυνολογίες των περασμένων ημερών περί απαγόρευσης της κυκλοφορίας έφεραν τα αντίθετα τα αποτελέσματα και όλοι ξαφνικά πέφτουν από τα σύννεφα για τα σημερινά φαινόμενα!
Εγω θα γινω κακος και θα πω οτι αυτοι ειναι οι αθηναιοι που στα χρονια της κρισης προτιμουσαν να φυτοζωοουν στην πρωτευουσα με τα μυρια αρνητικα απο το να πανε σε μικρες πολεις να απολαυσουν την ζωη τους η στα χωρια τους να μαθουν απο το σοι τους και να ξεκινησουν κατι.Επισης θα πω πως το απολαμβανω που ολοι αυτοι εχουν αναγκαστει να γινουν "εσωτερικοι λαθρομεταναστες" λιγες μολις μερες μετα την στηριξη της πλεοψηφιας του ελληνικου λαου στον αποκλεισμο των συνορων σε ανθρωπους που εχουν υποστει πολεμο.Φανταστειτε να ειχαμε και μεις πολεμο τι θα εκαναν οι ιδιοι...Φευγουν τροχαδην απο τα κλουβια τους απο το φοβο τους αντι να ακουσουν τις συμβουλες των επιστημονων και του κρατους και θετουν σε κινδυνο και τα χωρια.Αυτοι ειμαστε...
Δεν έχει κίνηση, ούτε αυξημένα κύματα συμπολιτών που πηγαίνουν στα χωριά τους. Στα διόδια της Ελευσίνας είναι μόνο δύο σε λειτουργία, εκτός των epass, που λειτουργούν με κάρτα (έχει και γκισέ για κέρματα) με επακόλουθες δυστυχώς καθυστερήσεις.
Είμαι γιατρός σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας. Το μεγαλύτερο λάθος που έκανε η Ιταλία ήταν αυτό που κάνουν οι δικοί μας σήμερα. Η Ιταλία έχει περισσότερα, μεγαλύτερα και καλύτερα νοσοκομεία από εμάς, να δω ποιος θα πρωτοδιακομιστεί όταν αρχίσουν οι διάμεσες πνευμονίες.
Ο πανέξυπνος, πολυμήχανος Ελληνάρας που δεν μπορεί να κάτσει μερικές μέρες σπίτι οπότε σου λέει θα πάω στο χωριό που δεν έχει ιούς και απαγορεύσεις να είμαι κάθε μέρα καφενείο. Δλδ δεν είδαν όλοι αυτοί τα δύο χωριά που τέθηκαν σε αυστηρή καραντίνα; Το γεγονός ότι σε χωριό δεν είναι δυνατή η άμεση ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Ότι βάζουν σε κίνδυνο τους παππούδες/γονείς που μένουν εκεί;
Από τη μια έχουμε την άρνηση αποκλεισμού των νησιών αλλά και της Αττικής, κι από την άλλη την απαγόρευση της χρήσης της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη.Και κάποιοι θα κάνουν πως δεν βλέπουν το ανακόλουθο/ παρανοϊκό/ παράλογο.
Όταν άλλο ειδησεογραφικό site γράφει πρωί-πρωί ως δήθεν «έκτακτη είδηση» με κόκκινο φόντο «ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ!» και το μεσημέρι το ίδιο site γράφει για την εικόνα στα διόδια «ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ», αντιλαμβάνεστε πως το πρόβλημα είναι (και) κάπου αλλού.
Αν έχουν πάρει μαζί τους και τους ηλικιωμένους που παρακολουθούσαν ελεύθερα την Θεία Λειτουργία και μετελάμβαναν από το ίδιο κουταλάκι - παρά το "καμπανάκι" -, εκεί να δεις "διακοπές του Πάσχα" !Θα μετατραπούν δυστυχώς για πολλούς σε διακοπές για πάντα .. Οργάνωση : ΔΙΣ.