Πήγαν στην Τουρκία εν μέσω κορωνοϊού για σεμινάριο διαλογισμού - Οργή για τους 50 εκδρομείς

Πήγαν στην Τουρκία εν μέσω κορωνοϊού για σεμινάριο διαλογισμού - Οργή για τους 50 εκδρομείς Facebook Twitter
1

Εισαγγελική παρέμβαση και καραντίνα για τους περίπου 50 Έλληνες που πήγαν για σεμινάριο διαλογισμού στην Τουρκία ζήτησε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας με επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Υγείας και τον ΕΟΔΥ.

Το ταξιδιωτικό γραφείο που βρίσκεται στον Βόλο και μετέφερε τους ταξιδιώτες στην Θεσσαλονίκη για να αναχωρήσουν για Τουρκία, δεν απαντά στα τηλέφωνα, με τις γραμμές να δείχνουν πως έχουν καταργηθεί.

Οι καταγγελίες στην αστυνομία έγιναν από δικηγόρο του Βόλου και ταξιδιωτικά πρακτορεία της πόλης έκανα στη συνέχεια έρευνες για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που γνωστοποιήθηκαν από την Θέκλα Καμμένου, δικηγόρο στο Βόλο, μέσω Facebook.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε οι εκδρομείς -20 από τον Βόλο και 30 από την Θεσσαλονίκη- αποφάσισαν να επισπεύσουν την επιστροφή τους στον Βόλο. Κατά την επιστροφή τους με πούλμαν, το γκρουπ εντοπίστηκε στην Εγνατία Οδό. Είχε ειδοποιηθεί ο ΕΟΔΥ, η Εισαγγελία και η ΕΛΑΣ και τέθηκαν στην προβλεπόμενη 14ημερη καραντίνα.

Εμφανώς ενοχλημένη, η Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, ενώ έκανε λόγο για υγειονομική βόμβα σε μια περιοχή όπως η Μαγνησία που έχει χαμηλό ποσοστό κρουσμάτων, σημειώνοντας ότι «χρειάζεται ατομική συνείδηση, γι' αυτό ζήτησα την παρέμβαση εισαγγελέα».

«Κάποιοι αποφάσισαν να διασκεδάσουν εν μέσω όλων αυτών ενώ ο κόσμος καταρρέει», σημείωσε η κ. Κολυνδρίνη. 

Να σημειωθεί πως με αφορμή την οργανωμένη εκδρομή προς την Τουρκία, η κ. Κολυνδρίνη είχε ζητήσει μέσω επιστολής, τον ενδελεχή και αυστηρό έλεγχο όλων των συμμετεχόντων.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Παρά τις καθημερινές συστάσεις της Κυβέρνησης και παρά τα αυστηρά μέτρα πρόληψης και προστασίας του πληθυσμού της χώρας μας, από την ραγδαία εξάπλωση του κοωνοϊού, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες συνανθρώπων μας που παραβαίνουν επί της ουσίας τα όσα μέτρα έχετε εξαγγείλει.

Πενήντα άτομα-τριάντα από Θεσσαλονίκη και είκοσι από το Βόλο-βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία συμμετέχοντας σε οργανωμένη εκδρομή του τουριστικού πρακτορείου και επιστρέφουν σήμερα, Τρίτη 17-3-2020.

Με ορατό τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού, από τους συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη εκδρομή, παρακαλώ όπως προχωρήσετε κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, σε ενδελεχή και αυστηρό έλεγχο (ίσως να εξετάσετε και το ενδεχόμενο καραντίνας) με ότι αυτό συνεπάγεται, με στόχο την περιφρούρηση της υγείας όλων μας».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ, logospellas.gr

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Kαι όχι μόνο!Τουριστικό γραφείο οργάνωσε εκδρομή με εβδομήντα τουρίστες στο Μαρόκο και τωρα αυτοί είναι αποκλεισμένοι εκεί και θα επαναπατριστούν με πτήση που θα πληρωθεί από τη φορολογία όλων μας.Επίσης, γνωστή ιδιοκτήτρια κέντρου γιόγκα πήγε στον Αμαζόνιο και επέστρεψε χτες, δεν μπήκε σε καραντίνα και το διατυμπανίζει στα σοσιαλ, μολύνοντας όποιον έρχεται σε επαφή μαζί της.