Κορωνοϊός: 21 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Τα περισσότερα στην Αθήνα

Κορωνοϊός: 21 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Τα περισσότερα στην Αθήνα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Είκοσι ένα νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 352. 

Από αυτούς, οι 4 έχουν χάσει τη ζωή τους, 65 νοσηλεύονται και όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Το 51% είναι άνδρες. Συνολικά έχουν ελεγχθεί 4.320 δείγματα και δέκα άτομα έχουν λάβει εξιτήριο. Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στην Αθήνα. 

Εννέα από τους ασθενείς που νοσηλεύονται είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, ενώ για 51 κρούσματα δεν έχει έχει προσδιοριστεί η αλυσίδα επιμόλυνσης - κοινώς δεν έχει διαπιστωθεί κάποια στενή επαφή με ταξιδιώτες από το εξωτερικό ή επαφές τους. 

Το υπουργείο υγείας ενισχύθηκε ήδη με 15 εκατομμύρια ευρώ ενώ διατίθενται πτέρυγες νοσοκομείων αποκλειστικά για την αντιμετώπιση περιστατικών με λοίμωξη κορωνοϊού. Θα ενισχυθεί με επιπλέον 70 εκατομμύρια ευρώ ενώ συνολικά, οι πρόσθετες χρηματοδοτήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ. 

Ήδη έχουν γίνει 950 προσλήψεις και αναμένονται ακόμα 1.050 προσλήψεις. Ολόκληρο το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ διατίθεται για την αντιμετώπιση περιστατικών που έχουν νοσήσει με COVID-19. Το νοσοκομείο Παμακάριστος λειτούργησε σήμερα, και μία πτέρυγα του νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα θα χρησιμοποιηθεί για ασθενείς με SARS-CoV-2. 

Τι συζητήθηκε με την Ιερά Σύνοδο

 

Ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στην συνάντηση του με την Διαρκή Ιερά Σύνοδο. «Παρακάλεσα για την κατανόησή τους και τόνισα την ανάγκη να αποφύγουμε να γίνουν οι εκκλησίες εστίες μετάδοσης του ιού. Αμέσως μετά την αποχώρησή μου θα συνεδρίαζαν για να πάρουν κάποιες αποφάσεις», είπε, εκτιμώντας πως οι ιεράρχες θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους εντός της ημέρας. 

Κατά την ενημέρωση των ιατρικών συντακτών από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι από την επιβολή αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής εξαιρούνται κούριερ, φούρνοι, μίνι μάρκετ και περίπτερα και καταστήματα κινητής τηλεφωνίας.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM