Neakriti: Πρώτο κρούσμα του κοροναϊού στην Κρήτη

Neakriti: Πρώτο κρούσμα του κοροναϊού στην Κρήτη Facebook Twitter
Πρώτο κρούσμα κοροναϊού και στην Κρήτη
0

Καταγράφηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού στην Κρήτη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα neakriti.

Πρόκειται για 45χρονο άνδρα, ο οποίος επισκέφθηκε το τμήμα επειγόντων περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με συμπτώματα, μεταξύ των οποίων πυρετός, βήχας και δύσπνοια. Ο άνδρας αυτός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε ταξιδέψει στην Αθήνα πρόσφατα.

Μάλιστα, αρχικά υπήρξε μπέρδεμα με τον εν λόγω ασθενή και το δείγμα του. Συγκεκριμένα, λόγω κακής συνεννόησης, επειδή τα δείγματα δεν πήγαν μέσω του ΕΟΔΥ, αλλά απευθείας μέσω του τμήματος επειγόντων περιστατικών στο Ιολογικό εργαστήριο του ΠΑΓΝΗ, έγινε μπέρδεμα και θεωρήθηκε ότι το δείγμα του ήταν αρνητικό στον κοροναϊό, οπότε αποχώρησε. Όμως, αυτό αφορούσε δύο δείγματα από άλλα ύποπτα κρούσματα.

Τελικά, όταν έπειτα από τρεις ώρες διαπιστώθηκε ότι το δείγμα του 45χρονου ήταν θετικό, ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και κινήθηκαν οι διαδικασίες για τον εντοπισμό του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα neakriti. Εξαιτίας του μπερδέματος, εξετάζεται το ενδεχόμενο να τεθεί προληπτικά σε αυτοπεριορισμό το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθε σε επαφή μαζί του, βάσει πρωτοκόλλου.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ