Η Αγγελοπούλου καλεί τη Μέρκελ να επισκεφτεί τους ακριτικούς δήμους στον Έβρο

Η Αγγελοπούλου καλεί τη Μέρκελ να επισκεφτεί τους ακριτικούς δήμους στον Έβρο Facebook Twitter
Κάλεσμα Γ. Αγγελοπούλου σε Ά.Μέρκελ να επισκεφτεί τον Έβρο (Eurokinissi)
0

«Πληρώνουμε το χρέος μας προς την Ευρώπη και αντίστοιχα πρέπει η Ευρώπη να ρίξει την προσοχή της στην Ελλάδα» ήταν το μήνυμα της Γιάννας Αγγελοπούλου στην Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ.

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με αφορμή την υπογραφή του Κειμένου Συναντίληψης και Συνεργασίας με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας κάλεσε μεταξύ άλλων την Άνγκελα Μέρκελ να επισκεφθεί τους ακριτικούς δήμους του Έβρου, προκειμένου να σχηματίσει εικόνα για τις προσπάθειες που καταβάλει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που φέρνει η προσφυγική κρίση.

Το κάλεσμα αυτό έγινε με αφορμή την αναφορά της κ. Μέρκελ στην πόλη των Τρικάλων.

«Υπάρχει συναντίληψη για το νόημα του "Ελλάδα 2021", δεν ξεκινάμε από πάνω προς τα κάτω, ξεκινάμε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί όλα ξεκινάνε από εκεί. Εκεί αλλάζουν οι νοοτροπίες, εκεί γίνονται οι έξυπνες πόλεις και εκεί αντιμετωπίζονται σημαντικά προβλήματα, όπως η διαχείριση των φυσικών πόρων, η υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων, η χρήση των νέων τεχνολογιών προς όφελος των πολιτών» επισήμανε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Σημείωσε επίσης ότι «Δεν επιβάλλουμε δράσεις σε κανέναν. Ζητάμε προτάσεις από όλους και ειδικά από τους νέους ανθρώπους. Το 2021 δεν αφορά μόνο τη διαδρομή των 200 ετών που έχουμε διανύσει, αλλά είναι και η ευκαιρία μας για το μέλλον. Είναι η ευκαιρία να πάρουμε αποφάσεις για το 2025, το 2030, το 2050. Με δράσεις που θα αφήσουν παρακαταθήκη.

Όχι μόνο κτίρια και υλικές υποδομές, αλλά και αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς για να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να αφήσει η κάθε πόλη, το κάθε μέρος το αποτύπωμά του. Με τη γνώση πως αυτή η χώρα δε είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, η καρδιά της χτυπάει παντού» κατέληξε η Πρόεδρος της Επιτροπής, "Ελλάδα 2021".

Τόνισε δε ότι ότι το πρόγραμμα των επισκέψεων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στις διάφορες πόλεις, θα ξαναρχίσει μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ