Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τους νεοναζί σε Έβρο και νησιά

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τους νεοναζί σε Έβρο και νησιά Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσαν δημοσιεύματα για Γερμανούς νεοναζί στον Έβρο και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. 

Όπως μετέδωσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός της χώρας παρήγγειλε στους κατά τόπους αρμόδιους εισαγγελείς τη διενέργεια ερευνών ώστε να διαπιστωθεί η βασιμότητα των όσων καταγγέλλονται στα δημοσιεύματα. Παράλληλα ζητά από τα αρμόδια όργανα να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, νεοναζί από την Γερμανία αλλά και την Αυστρία έχουν εμφανιστεί σε νησιά του Αιγαίου και στον Έβρο, εξαπολύοντας επιθέσεις σε μετανάστες, αλληλέγγυους, μέλη ΜΚΟ και ρεπόρτερ.

Η παρέμβαση Πλιώτα αφορά και στα δημοσιεύματα για τη φωτιά που ξέσπασε στην ημερήσια δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών One Happy Family στη Λέσβο. Ήταν ένας φιλόξενος χώρος για πρόσφυγες και μετανάστες όπου ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες στις παρακείμενες δομές φιλοξενίας.

«Το βράδυ του Σαββάτου 7/3 «άγνωστοι» έβαλαν φωτιά στις εγκαταστάσεις του "One Happy Family" που παρέχει χρόνια τώρα έναν ανθρώπινο χώρο για τους πρόσφυγες που περνάνε τη μέρα τους στοιβαγμένοι στις λάσπες της Μόριας», έγραφε πριν λίγες ημέρες η Μαρια Λ. που εργάζεται στο One Happy Family, αποδίδοντας την καταστροφή σε εμπρησμό.

Στον ίδιο χώρο ήταν και το «School of Peace», ένα σχολείο που καθημερινά γέμιζε με εκατοντάδες παιδιά προσφύγων που μάθαιναν εκεί ελληνικά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ