Σε σφραγισμένο φάκελο οι έλεγχοι των μαθητών λόγω κοροναϊού - Τέλος η φυσική παρουσία των γονιών

Σε σφραγισμένο φάκελο οι έλεγχοι των μαθητών λόγω κοροναϊού - Τέλος η φυσική παρουσία των γονιών Facebook Twitter
Τέλος η φυσική παρουσία των γονιών για τους βαθμούς στα σχολεία λόγω κοροναϊού (Eurokinissi)
0

Αλλάζει ο τρόπος που θα δίνονται οι έλεγχοι για την πρόοδο των μαθητών λόγω κοροναϊού σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Σε εγκύκλιό του, το υπουργείο αναφέρει ότι λόγω των έκτακτων μέτρων για την εξάπλωση του κοροναϊού αλλάζει ο τρόπος, με τον οποίο οι μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού θα παίρνουν τους βαθμούς τους.

Μεταξύ των μέτρων είναι και η ενημέρωση των γονιών από απόσταση, χωρίς τη φυσική τους παρουσία στο σχολείο αλλά και ο σφραγισμένο φάκελος με τους βαθμούς.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας, λαμβάνοντας υπ' όψιν του τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για αποφυγή μαζικών συγκεντρώσεων συναθροίσεων σε κλειστό χώρο όπως θα μπορούσε να προκύψει με τον συγχρωτισμό μαθητών, κηδεμόνων και εκπαιδευτικού προσωπικού, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας ορίζει πως:

α) Οι γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο και στην Α' και Β΄ τάξη Δημοτικού δύνανται να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους διδάσκοντες προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο των τέκνων τους.

β) Αναφορικά με την επίδοση των ελέγχων για τους μαθητές/τριες που φοιτούν στη Γ', Δ', Ε' και ΣΤ΄ τάξη, οι Σύλλογοι Διδασκόντων, με απόφασή τους, προβαίνουν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να παραδίδονται οι έλεγχοι προόδου β΄ τριμήνου σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα του κάθε μαθητή, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων & κηδεμόνων στο σχολείο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ