Meteo: Βροχές και καταιγίδες - Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Meteo: Βροχές και καταιγίδες - Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σημειώθηκαν στα δυτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί με τις 8 περιοχές που καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Μέχρι τις 7π.μ, ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στη Δωδώνη Ιωαννίνων είχε καταγράψει 82 χιλιοστά βροχής.

Meteo: Βροχές και καταιγίδες - Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Facebook Twitter

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας

 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο έως το μεσημέρι της Τετάρτης. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στο Ανατολικό Αιγαίο, στη Μακεδονία και στη Θράκη.

Την Πέμπτη, βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται κυρίως στις θαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές. Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζεται η εκτίμηση της βροχόπτωσης από το μοντέλο υψηλής ανάλυσης BOLAM έως το βράδυ της Τετάρτης.

Meteo: Βροχές και καταιγίδες - Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Facebook Twitter

Οι άνεμοι που από το πρωί πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ θα εξασθενήσουν, και έως το βράδυ θα γίνουν δυτικοί 4 έως 6 μποφόρ. Την Πέμπτη οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι δυτικοί άνεμοι 2 έως 4 μποφόρ θα στραφούν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ ενώ πρόσκαιρα το μεσημέρι της Πέμπτης θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Σημειώνεται ότι στο Αιγαίο αναμένεται σχετικά υψηλός κυματισμός έως και το απόγευμα της Τετάρτης. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη, οπότε δεν θα ξεπεράσει τους 14-15 βαθμούς στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο και τους 16-17 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM