Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Κάθειρξη 8 ετών στον 18χρονο κατηγορούμενο για την δολοφονία Μουστάκα

Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Κάθειρξη 8 ετών στον 18χρονο κατηγορούμενο για την δολοφονία Μουστάκα Facebook Twitter
1

Κάθειρξη 8 ετών επέβαλε το δικαστήριο ανηλίκων στον μικρότερο από τους δράστες της ανθρωποκτονίας του 25χρονου Νίκου Μουστάκα τον Αύγουστο του 2018 στον λόφο του Φιλοπάππου.

Ποινή κάθειρξης 8 χρόνων επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων στον 18χρονο υπήκοο Πακιστάν ο οποίος μαζί με άλλους δύο αλλοδαπούς είχαν προκαλέσει τον θάνατο του 25χρονου Νίκου Μουστάκα που έπεσε στο κενό από τον λόφο του Φιλοπάππου.

Οι τρεις αλλοδαποί είχαν επιτεθεί με μαχαίρι και ένα σπασμένο μπουκάλι στο θύμα και την φίλη του με σκοπό να τους ληστέψουν, στις 15 Αυγούστου 2018.

Το δικαστήριο ανηλίκων, όπου ο 18χρονος δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό κεκλεισμένων των θυρών καθώς κατά τον χρόνο της ανθρωποκτονίας του Νίκου Μουστάκα ήταν 17 χρονών, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο. Σε πρώτο βαθμό ο 18χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών.

Ο μικρότερος από τους τρεις δράστες του περιστατικού, φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν είχε συμμετοχή στην ανθρωποκτονία και πως ο δικός του ρόλος στην επίθεση που δέχθηκε ο Νίκος Μουστάκας ήταν ότι κρατούσε την Πορτογαλίδα φίλη του 25χρονου χωρίς να μπορεί να δει τι συνέβαινε ταυτόχρονα με τους δύο συνεργούς του και το θύμα που τελικά βρέθηκε στο κενό από μεγάλο ύψος.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι σκοπός του ήταν να κλέψει και δεν σκόπευε σε καμία περίπτωση να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή.

Οι δύο συνεργοί του 18χρονου, ο ένας ομοεθνής του από το Πακιστάν και ο δεύτερος Ιρακινός υπήκοος, έχουν καταδικαστεί, από τον Ιούλιο του 2019, σε ισόβια κάθειρξη.

Το δικαστήριο είχε υιοθετήσει την πρόταση της εισαγγελέως η οποία είχε ζητήσει την καταδίκη τους δηλώνοντας απόλυτα πεπεισμένη πως οι δράστες είχαν σπρώξει βίαια στον γκρεμό τον 25χρονο.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ