Προσφυγικό - Καστανιές: Τούρκοι συνέλαβαν στα σύνορα Ελληνίδα δημοσιογράφο

Προσφυγικό - Καστανιές: Τούρκοι συνέλαβαν στα σύνορα Ελληνίδα δημοσιογράφο Facebook Twitter
0

Τούρκοι στρατιώτες συνέλαβαν την απεσταλμένη του τηλεοπτικού σταθμού OPEN στις Καστανιές, Μαρία Ζαχαράκη, όπως κατήγγειλε η ίδια, με το επιχείρημα πως έκανε ρεπορτάζ για το προσφυγικό σε απαγορευμένη περιοχή. 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, η δημοσιογράφος περιέγραψε τα όσα συνέβησαν: «Η στρατοχωροφυλακή μας έδιωξε από το σημείο γιατί πολύ απλά δεν ήθελαν να είμαστε εκεί.

«Όσον αφορά τη δική μου περιπέτεια, με συνέλαβαν σήμερα (σ.σ χθες) το απόγευμα και μου είπαν πως δεν πρέπει να βρίσκομαι εδώ γιατί είναι στρατιωτική και απαγορευμένη περιοχή. Όταν τους ρώτησα, μα πώς πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται σε αυτήν την απαγορευμένη -όπως λέτε- περιοχή, μου απάντησαν ότι αυτοί μπορούν να έρχονται ελεύθερα εδώ. "Έχουμε εντολή από την κυβέρνηση" μου είπαν κατά λέξη, "αυτοί να βρίσκονται εδώ"».

«Στη συνέχεια με συνέλαβαν για διακρίβωση στοιχείων όπου εκεί βέβαια όταν άκουσαν ότι είμαι Ελληνίδα δημοσιογράφος, άρχισαν να με κατηγορούν και να με ρωτούν "γιατί δεν ανοίγετε τα σύνορα" λες και ήμουν εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης. Όταν τους απάντησα ότι είμαι μόνο δημοσιογράφος και με αυτήν την ιδιότητα ήρθα, συνέχισαν να μου λένε "αν εμείς ερχόμασταν στην Ελλάδα δεν θα μας συλλαμβάνατε και εσείς; Μας συμπεριφέρεστε πολύ πιο άγρια απ' ότι εμείς».

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ