ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

«Προσπάθησα να ξεφύγω» ισχυρίζεται ο αστυνομικός που τράβηξε όπλο στην ΑΣΟΕΕ

«Προσπάθησα να ξεφύγω» ισχυρίζεται ο αστυνομικός που τράβηξε όπλο στην ΑΣΟΕΕ Facebook Twitter
Τι φέρεται πως υποστηρίζει ο αστυνομικός που τράβηξε το υπηρεσιακό του όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ
21

Ο αστυνομικός που τράβηξε το υπηρεσιακό του όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ, υποστηρίζει πως τον έσυραν μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου. 

«Πήγαινα ως ιδιώτης στο πανεπιστήμιο για να συναντήσω οικείο πρόσωπο, αλλά και στο πλαίσιο επιχειρήσεων τις τελευταίες 20 μέρες που προσλήφθηκα στην Ελληνική Αστυνομία», φέρεται να είπε ο ένστολος που νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο (και δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα κατάθεση), σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Παρουσιάζοντας την δική του εκδοχή για τα γεγονότα, φέρεται πως ισχυρίζεται ότι άγνωστοι του επιτέθηκαν και τον έσυραν μέσα στο πανεπιστήμιο: «Σταμάτησα τη μηχανή έξω από το πανεπιστήμιο όταν ξαφνικά δέχθηκα την επίθεση μιας ομάδας ατόμων. Με πέταξαν κάτω και με έσυραν μέσα στο πανεπιστήμιο. Προσπάθησα να ξεφύγω, αλλά εγκλωβίστηκα. Δεχόμενος συνεχόμενες επιθέσεις, έβγαλα το όπλο για να απεμπλακώ. Όταν ήρθαν συνάδελφοι των ΜΑΤ με βοήθησαν να ξεφύγω».

Εντελώς διαφορετική ωστόσο είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φοιτητική ενωτική πρωτοβουλία της ΑΣΟΕΕ, σύμφωνα με την οποία ο άντρας αποπειράθηκε να συλλάβει μικροπωλητή και, όταν φοιτητές αντέδρασαν, μπήκε στην σχολή και τράβηξε το όπλο του, στοχεύοντας και απειλώντας τους ότι θα πυροβολήσει. Στην συνέχεια φυγαδεύτηκε με την βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ τα οποία πέταξαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και ξυλοκόπησαν φοιτητές φτάνοντας μέχρι την είσοδο της σχολής.

Το βίντεο

 

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι στον αστυνομικό επιτέθηκαν αντιεξουσιαστές που δραστηριοποιούνται στο πανεπιστημιακό ίδρυμα και το τελευταίο χρονικό διάστημα συμπαρίστανται σε μικροπωλητές που στήνουν τους πάγκους τους έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ωστόσο, που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για ορισμένα περιστατικά με «πρωταγωνιστές» αστυνομικούς. Πρόσφατα δύο νεοπροσληφθέντες αστυνομικοί κατανάλωναν αλκοόλ σε μπαρ στο Γκάζι και, όταν ενεπλάκησαν σε αντιπαράθεση, ο ένας πυροβόλησε για να ξεφύγει. Προχθές ο 23χρονος νέος ειδικός φρουρός πάρκαερε τη μοτοσικλέτα του έξω από την ΑΣΟΕΕ φορώντας αστυνομικό παντελόνι, άρβυλα και κράνος της ΔΙ.ΑΣ.

«Πρόκειται για νέα παιδιά που μετά τη θητεία τους στις Ειδικές Δυνάμεις, και χωρίς να έχουν κάνει κάτι άλλο επαγγελματικά, μπήκαν στην Ελληνική Αστυνομία, απέκτησαν εξουσία και οπλισμό, όχι όμως και ισχυρή αντίληψη της ιδιότητάς τους», μεταφέρουν οι πηγές της ΕΛ.ΑΣ που μίλησαν στον Παναγιώτη Σπυρόπουλο. «Κάποιοι ίσως και να ντοπαρίστηκαν επικίνδυνα, κάτι που πρέπει να διακοπεί άμεσα πριν υπάρξουν ανεξέλεγκτες συνέπειες».

Ελλάδα
21

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Με τον τρόπο που παρουσιάζεται η δήλωση του αστυνομικού από τα ειδησεογραφικά site (διάβασα και το πρωτότυπο του Ελ. Τύπου) είναι σαν να εκλαμβάνεται ως δεδομένο ότι ο αστυνομικός λέει ψέματα και η φοιτητική ενωτική whatever της ΑΣΟΕΕ λέει αλήθεια. Αυτό που είδα στα βίντεο είναι ένα τσούρμο με καδρόνια να τον απειλούν ότι θα πεθάνει. Δεν μπορώ να το..ξε-δω.Επίσης, ανακατεύονται διαφορετικά περιστατικά. Τι σχέση έχει ο αστυνομικός που του την έπεσαν "τα παιδιά" και κατέληξε στο νοσοκομείο, με τους άλλους που τα ήπιαν και μπλέχτηκαν σε καυγά με μπράβους της νύχτας;Όσο για τις πηγές της ΕΛ.ΑΣ. περί ντοπαρίσματος κτλ, ποιος έχει την ευθύνη για αυτό; Πολύ θα ήθελα μια φορά η φυσική και πολιτική ηγεσία πρώτα να πάει να επισκεφθεί αστυνομικό τραυματία από μπαχαλάκηδες και μετά ας κάνει και την έρευνα που ζητούν τόσο επιτακτικά οι ευαίσθητες ψυχούλες, που φοβούνται μην πάθουν κάτι τα "παιδιά".
« Εντελώς διαφορετική ωστόσο είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φοιτητική ενωτική πρωτοβουλία της ΑΣΟΕΕ, σύμφωνα με την οποία ο άντρας αποπειράθηκε να συλλάβει μικροπωλητή»Πήγε να συναντήσει την φίλη του και είπε να πάρει και έναν μικροπωλητή παραμάσχαλα στο ραντεβουδάκι δηλαδή;
Μα είναι ψέμα ότι πήγε να βρει τη φίλη του! Γενικά, οτιδήποτε δεν συμφωνεί με την πραγματικότητα, όπως θα την ήθελαν αυτές οι συμμορίες, είναι ψέμα. Υπάρχει μόνο μία αλήθεια: η δική τους! Έτσι, έχουμε έναν αστυνομικό με πολιτικά και τη δική του μηχανή που σταματάει στην ΑΣΟΕΕ και συλλαμβάνει έναν φτωχό βιοπαλαιστή. Απόλυτα λογικό!
Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Ή μήπως όχι;Φορούσε το υπηρεσιακό παντελόνι και κράνος και *τόλμησε* να παρκάρει έξω από το πρώην άσυλο ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης των ιδεών.[Εδώ να σημειωθεί ότι πολλάκις, σπουδαστές της ικάρων έχουν δεχτεί επιθέσεις, επειδή η στολή έχει όμοιες αποχρώσεις με την κατάπτυστη -για τους έλληνες νέους- αστυνομία.]Πίσω στο περιστατικό.Ενδεχομένως ο πρωταγωνιστής μας να ήταν τόσο ηλίθιος, που μετά το πέσιμο που δέχτηκε από τους ελευθεριακούς νέους επέλεξε να εγκλωβιστεί και να απειλήσει με χρήση όπλου, αντί να απομακρυνθεί από εκεί. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει μερίδα του σκεπτόμενου σχολιαστή της εφημερίδας που μας φιλοξενεί.Αλλά για να είμαστε αντικειμενικοί, πράγματι μερικοί συμπολίτες χρειάζονται εντατικά μαθήματα λογικής, συμπεριφοράς, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων. Ένστολοι και μη. Ο ένστολος όμως, οφείλει να προσέχει τετραπλά, γιατί εκπροσωπεί και υπηρετεί. Και γιατί οπλοφορεί.
H τελευταία παράγραφος αποδίδει τέλεια πιστεύω την κατάσταση.20 ημερών νεοπροσληφθείς, με τι εκπαίδευση άραγε, κυκλοφορεί με το όπλο εκτός υπηρεσίας, με αμφίεση που φανερώνει τον ιδιότητά του, χωρίς να ξέρει πως να αποφύγει ή να διαχειριστεί και τέτοιο.
«Προσπάθησα να ξεφύγω» ισχυρίζεται ο αστυνομικός που τράβηξε όπλο στην ΑΣΟΕΕ Πηγή: www.lifo.grτην άλλη φορά να τραβήξει καδρόνι για να μην θιχτούν αυτοί που σπουδάζουν δωρεάν με τα λεφτά του ελληνικού λαού...
«Πρόκειται για νέα παιδιά που μετά τη θητεία τους στις Ειδικές Δυνάμεις, και χωρίς να έχουν κάνει κάτι άλλο επαγγελματικά, μπήκαν στην Ελληνική Αστυνομία, απέκτησαν εξουσία και οπλισμό, όχι όμως και ισχυρή αντίληψη της ιδιότητάς τους», μεταφέρουν οι πηγές της ΕΛ.ΑΣ που μίλησαν στον Παναγιώτη Σπυρόπουλο. «Κάποιοι ίσως και να ντοπαρίστηκαν επικίνδυνα, κάτι που πρέπει να διακοπεί άμεσα πριν υπάρξουν ανεξέλεγκτες συνέπειες».Αυτό που αδυνατούν να παραδεχτούν οι πολίτες - υποστηρικτές κάθε αστυνομικής αυθαιρεσίας το παραδέχονται οι ίδιοι οι αστυνομικοί.
Ένας έμπειρος και καλά εκπαιδευμένος αστυνομικός δεν θα επέτρεπε στον εαυτό του να πέσει στο έλεος των χουλιγκάνων με τέτοιο τρόπο. Αυτό δεν κάνει τους χουλιγκάνους λιγότερο εγκληματίες, απλά τον συγκεκριμένο αστυνομικό (και άλλους της κατηγορίας του) επικίνδυνα απρόσεκτους.
Αυτές οι πηγές και οι κύκλοι με έχουν κουράσει.Έχουν τόσο κύρος με το να πω κι εγω ότι οι πηγές είναι αυτοί που ξήλωσε η ΝΔ από τη Βουλή που παίρναν 1600-1700 για να κάθονται σε ένα γραφείο τρεις μέρες στις πέντε.
[υτό δεν κάνει τους χουλιγκάνους λιγότερο εγκληματίες, απλά τον συγκεκριμένο αστυνομικό (και άλλους της κατηγορίας του) επικίνδυνα απρόσεκτους.]Δεν διαφωνεί κανείς σε αυτό, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε από τους χουλιγκάνους όπως λέτε να γίνουν καλά παιδιά.Περιμένουμε και απαιτούμε από την οργανωμένη πολιτεία και τα εντετεταλμένα όργανά της να φέρονται οργανωμένα, αποτελεσματικά και με ασφάλεια για το κοινωνικό σύνολο.ΥΓ.Σε άλλη είδηση, έμπειρος και καλά εκπαιδευμένος αστυνομικός άνοιξε πυρ κατά του οχήματος οδηγού με τον οποίο είχε λογομαχήσει λόγω τροχαίου, στο Χολαργό.
Οι μόνες πηγές που περιγράφουν μια πραγματικότητα είναι αυτές του Βοϊδομάτη.Όλες οι άλλες είναι άποψη μιας μερίδας (άγνωστο ποσοστό) που δεν θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητά της διότι αρνείται να πάρει την επώνυμη ευθύνη των λόγων της.Από τους κύκλους της Ραφήνας μέχρι τις πηγές της ΕΛΑΣ εγώ λέω ότι όλα αυτά είναι από χεσμεντένηδες που δεν έχουν το θάρρος των λόγων τους. Η κάθε πηγή μπορεί να πει μια κλαπ@... και μετά να κρύβεται στην ανωνυμία.Τι φοβάται η "πηγή"; Μην απολυθεί; Μόνιμος είναι. Φοβάται μην ταυτιστούν τα λεγόμενά του/της με κομματική ταυτότητα. Που προφανώς έχει.
Μπορεί να φοβάται για την σωματική του ακεραιότητα. Σου λέει, άσε καλύτερα, εδώ ο άλλος πήγε με το όπλο στην (συγκεκριμένη) σχολή, και μάλιστα εκτός υπηρεσίας. Μην μας έρθει από κει που δεν το περιμένουμε. Μην γίνουμε και στόχος στα καλά καθούμενα...