Κοροναϊός στην Ελλάδα: Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
9

Μία 38χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Η 38χρονη επέστρεψε πρόσφατα από ταξίδι στη Βόρεια Ιταλία, σε περιοχή που είχε πληγεί από τον κοροναϊό. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας η 38χρονη γυναίκα εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και τώρα απομονώνονται οικειοθελώς όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο της ομάδας των ειδικών του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, η γυναίκα νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης και λαμβάνει ήδη αντιιική αγωγή.

«Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η νόσος παραμένει μία ήπια στη συντριπτική της πλειοψηφία νόσος», υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας, τονίζοντας την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής από τους πολίτες, σε ό,τι αφορά την υγιεινή των χεριών και τον βήχα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ασθενής είναι σε καλή κατάσταση και δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα υγείας.

Στο «Λαϊκό» νοσοκομείο εισήχθη ένα ακόμα ύποπτο κρούσμα και ελέγχεται το ληφθέν γενετικό υλικό από το Ινστιτούτο Παστέρ. Τα αποτελέσματα αναμένονται νωρίς το απόγευμα.

Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Μην πηγαίνετε στα νοσοκομεία για ψύλλου πηδημα, θα βγείτε περισσότερο άρρωστοι. Ήδη όλοι είναι με μάσκες στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Εφοσων δεν υπαρχουν περιορισμοι μετακινησης, ή μιχανισμοι να σε σταματησουν γιατι να μην πας.Και εγω εχω εισητηριο για Μιλανο που αγορασα πριν 2 μηνες. Εφοσων στη χωρα που ζω δε σε σταματανε, απλα σου λενε να προσεχεις, και οτι υπαρχει πιθανοτητα να σε βαλουν σε καραντινα οταν γυρισεις, κανεις οτι θες.Και οπως λεει ο Χιμαν, ψυχραιμια, αναμενο ηταν να ερθει Ελλαδα, ιος ειναι.
θα πεθάνουμε έτσι κι αλλιώς. Τουλάχιστον ας κάνουμε ταξίδια.Επίσης το "Αν ήταν κάτι σοβαρότερο" που αναφέρεις απέχει από την πραγματικότητα όπως εξελίσσεται μέχρι στιγμής ( μιλάμε για έναν ουσιαστικά ακίνδυνο ιό) 4 με 5 χιλιάδες έτη φωτός. Ίσως και παραπάνω.
Δεν είπα ότι είμαστε στο Μεσαίωνα και θερίζει η βουβωνική πανώλη. Απλά λέω αν υπάρξει κάτι σοβαρότερο μας βλέπω για έναν ακόμη αφανισμό. Τώρα το σκεπτικό "θα πεθάνουμε έτσι κι αλλιώς" το θεωρώ -το λιγότερο- ανώριμο τρόπο σκέψης. Ίσως έτσι σκέπτονταν και κάποιοι πολιτικοί και μας κατέστρεψαν οικονομικά. Έλα μωρέ, μια ζωή την έχουμε, ας κλέψουμε από τα κρατικά ταμεία...
Από πού προκύπτει ότι η εν λόγω δεν είχε επισκεφθεί την βόρειο ιταλία πριν, καν, να γίνει ντόρος; Πόσες ημέρες πριν, μάθαμε για η γειτονική χώρα έχει πρόβλημα; Κανα πενθήμερο, νομίζω;Φοιτητές, σχολικές εκδρομές, τουρισμός, επαγγελματίες, έμποροι: ...σιγά μην τη γλιτώναμε, για την Ιταλία μιλάμε, όχι για το Βόρειο Σέντινελ.