Θεσσαλονίκη: Εξαντλήθηκαν οι χειρουργικές μάσκες λόγω «αδικαιολόγητου πανικού»

Θεσσαλονίκη: Εξαντλήθηκαν οι χειρουργικές μάσκες λόγω «αδικαιολόγητου πανικού» Facebook Twitter
Εξαντλήθηκαν οι χειρουργικές μάσκες στη Θεσσαλονίκη (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
2

Οι χειρουργικές μάσκες «εξαφανίστηκαν» τα τελευταία 24ωρα στη Θεσσαλονίκη, λόγω αδικαιολόγητου πανικού των πολιτών που πίστευαν ότι έτσι θα προστατευθούν από τον κοροναϊό, δήλωσε η αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της πόλης, Άννα Σιδηροπούλου.

«Οι απλές χειρουργικές μάσκες, που κυκλοφορούν κατά κόρον και έχουν χαμηλή τιμή, έχουν εκλείψει από την αγορά, διότι με τον αδικαιολόγητο πανικό που δημιουργήθηκε, πήγαν όλοι και αγόρασαν 20 και 40 μάσκες, με αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα αποθέματα από τις αποθήκες», δήλωσε στο ΑΠΕ η κ. Σιδηροπούλου.

Η αντιπρόεδρος του ΦΣΘ επεσήμανε ότι αυτές οι μάσκες, ουσιαστικά, δεν προφυλάσσουν από τίποτα. «Διότι είναι ένα απλό χαρτί με επίστρωση υφάσματος, που το μόνο που κάνει είναι να προφυλάσσει αυτόν που πάσχει από το να μην μεταδώσει την ασθένεια στους υπόλοιπους που είναι υγιείς, όχι κάτι άλλο», εξήγησε.

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού»

«Ο κόσμος είναι λογικό να ανησυχεί διότι υπάρχει μια ενημέρωση ότι ο ιός εξαπλώνεται και ο φόβος ότι παραμένει στην ατμόσφαιρα ακόμα και 14 ή και 20 ημέρες και θέλει να προφυλαχθεί», σημείωσε η κ. Σιδηροπούλου. Ωστόσο, επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλονται (οι πολίτες) διότι αυτοί που νοσούν και κινδυνεύουν είναι άτομα μεγάλης ηλικίας με νοσήματα».

«Συνεχώς προμηθεύονται οι προμηθευτές μάσκες, πιθανότατα όμως σε πιο αυξημένες τιμές διότι δεν είναι διατιμημένο το προϊόν και η ζήτηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, κάτι βέβαια που ισχύει και για τα αντισηπτικά που παρουσιάζουν και αυτά έλλειψη», κατέληξε η αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM