Νέο βίντεο με τον αστυνομικό που σήκωσε όπλο στην ΑΣΟΕΕ

Νέο βίντεο με τον αστυνομικό που σήκωσε όπλο στην ΑΣΟΕΕ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
42

Στη δημοσιότητα νέο βίντεο από τον αστυνομικό που σήκωσε όπλο σε φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ.

Το βίντεο δημοσίευσε στο Υoutube το «Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Ασοεε και αλληλέγγυοι/ες», εξηγώντας σε λεπτομερή ανακοίνωση «τι πραγματικά συνέβη στην ΑΣΟΕΕ με τον ειδικό φρουρό που έβγαλε όπλο και σημάδευε φοιτητές μέσα στη σχολή».

Να σημειωθεί πως η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διέταξε διερεύνηση του περιστατικού σχετικά με τον αστυνομικό που προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, ένας αστυνομικός της Ασφάλειας έβγαλε και πρόταξε το όπλο του, απειλώντας ευθέως άτομα μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου, πριν φυγαδευτεί με την βοήθεια των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με την ενωτική πρωτοβουλία της ΑΣΟΕΕ, ο άντρας αποπειράθηκε να συλλάβει μικροπωλητή και όταν φοιτητές αντέδρασαν, μπήκε στην σχολή βγάζοντας όπλο, στοχεύοντας και απειλώντας τους ότι θα πυροβολήσει. Στην συνέχεια, κατά τους ίδιους, φυγαδεύτηκε με την βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ τα οποία πέταξαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και ξυλοκόπησαν φοιτητές φτάνοντας μέχρι την είσοδο της σχολής.

Δείτε το βίντεο:

 

Ολόκληρο το κείμενο:

Ενημέρωση σχετικά με τα γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ 24/2/20

ΣΗΜΕΡΑ ΣΗΜΑΔΕΨΑΤΕ ΜΕ ΟΠΛΟ

ΑΥΡΙΟ ΤΙ;

Από την αρχή του έτους οι μετανάστες μικροπωλητές επιδιώκουν την εδραίωση τους στο πεζοδρόμιο της ΑΣΟΕΕ. Αλληλέγγυος κόσμος από τον ευρύτερο αναρχικό/αντιεξoυσιαστικό χώρo, σε συνεννόηση μαζί τους βρίσκεται στο προαύλιο πραγματοποιώντας μικροφωνικές αλληλεγγύης, μοιράζοντας κείμενα και περιφρουρώντας το δημόσιο πεδίο. Όσο καιρό συμβαίνει αυτό, η αστυνομία επιχειρεί κατασταλτικούς σχεδιασμούς αυξομειούμενης έντασης με την παρουσία κάθε λογής μπάτσων (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, ασφαλίτες, στατικές δυνάμεις περιμετρικά της σχολής), αποδεικνύοντας την εμμονή της απέναντι στους μετανάστες μικροπωλητές, έχοντας επιστρατεύσει μέχρι και δύο drones.

Σήμερα αντιμετωπίσαμε κάτι διαφορετικό από τις σχεδόν καθημερινές επιχειρήσεις που λαμβάνουν χώρα στη σχολή. Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, αντιληφθήκαμε ένα άτομο να σταθμεύει τη μηχανή του μπροστά από τους πάγκους των μικροπωλητών στην κεντρική είσοδο της ΑΣΟΕΕ (ντυμένος με πολιτικά ρούχα έχοντας μόνο το υπηρεσιακό του κράνος), και να προπηλακίζει μετανάστη μικροπωλητή, μεταξύ άλλων λέγοντάς του " Δικά σου τα τσιγάρα; Πάρτα και φύγε από τη σχολή". Όταν του ζητήθηκε ο λόγος απάντησε ότι είναι από την ελληνική αστυνομία, βάζοντάς το στα πόδια. Μέσα στον πανικό του πέταξε το υπηρεσιακό του κράνος και αυτοεγκλωβίστηκε σε ένα μικρό διάδρομο του κάτω προαυλίου της ΑΣΟΕΕ. Εκείνη την ώρα αντανακλαστικά τράβηξε το υπηρεσιακό του όπλο, βγάζοντας την ασφάλεια και άρχισε να σημαδεύει τα πρόσωπα των αλληλέγγυων συντροφισσών και συντρόφων, φωνάζοντας "Κάντε πίσω, θα το χρησιμοποιήσω". Ταυτόχρονα, ως άμεσο αντανακλαστικό στη θέα του όπλου, ομάδα συντρόφων έσπασε τη μηχανή του.

Να σημειωθεί ότι την ώρα που ο μπάτσος σημάδευε με ευθεία βολή τόσο τα κεφάλια μας όσο και των φοιτητών που διέρχονταν στο προαύλιο, ο προαύλιος χώρος της σχολής ήταν κατάμεστος από κόσμο λόγω του ακαδημαϊκού προγράμματος της σχολής. Το εν λόγω σκηνικό διήρκησε περίπου 5 λεπτά κατά τη διάρκεια των οποίων ο επίδοξος "Κορκονέας" με το ελεύθερο χέρι του χρησιμοποίησε το κινητό του για να καλέσει ενισχύσεις φωνάζοντας και κλαίγοντας στους συναδέλφους του: "Ρε βλάκες ελάτε για βοήθεια δεν αντέχω άλλο".

Αντιλαμβανόμενοι την ασφάλειά μας, όσο και των υπόλοιπων φοιτητών, σαν προτεραιότητα, επιλέξαμε να μην κλιμακώσουμε περισσότερο το συμβάν αφήνοντάς τον να πηδήξει τα κάγκελα επί της Πατησίων εγκαταλείποντας έτσι τον χώρο της σχολής. Με το που πήδηξε, δύο διμοιρίες ΜΑΤ κατέφθαναν ήδη στην κεντρική είσοδο με σκοπό τη "διάσωσή" του, με τις οποίες ακολούθησε ολιγόλεπτη σύγκρουση καθώς εισέβαλλαν στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου.

Η σημερινή συνθήκη δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών από την ΕΛ.ΑΣ που είτε πυροβολεί στον αέρα στην οδό Αντωνιάδου, είτε πυροβολεί προς το μέρος αλληλέγγυων όπως στην παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του Βαρβιτσιώτη για την απεργία πείνας του Δ.Κουφοντίνα, είτε εκτελεί 15χρονους αναρχικούς στα Εξάρχεια.

Αυτός ο πανηλίθιος και εν τέλει επικίνδυνος μπάτσος, είχε την ψευδή πεποίθηση ότι έχει την κατάσταση στην ΑΣΟΕΕ υπό έλεγχο και μπορεί να το παίζει "πιστολέρο" νομίζοντας ότι θα καταφέρει να επιβληθεί, άνευ αντιστάσεων. Αποδείχθηκε περίτρανα δημόσιος κίνδυνος αφού κραδαίνοντας τρεμάμενος απασφαλισμένο το υπηρεσιακό του πιστόλι, είχε την πρόθεση να πυροβολήσει φοιτητές και αλληλέγγυους στο σωρό με ευθεία βολή.

Γνωρίζουμε πολύ καλά το μιντιακό παραλήρημα που θα ακολουθήσει. Πρόκειται για πάγια τακτική από τα καθεστωτικά σκουπίδια, που μέσα από τις διαστρεβλωμένες τους αφηγήσεις έρχονται να καλύψουν, να ξεπλύνουν και να νομιμοποιήσουν κοινωνικά την αυθαιρεσία των μπάτσων λασπολογώντας απέναντι σε αναρχικούς/αντιεξουσιαστές και σε εξεγερμένα υποκείμενα που αντιστέκονται.

Οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι που ήρθανε αντιμέτωποι με την απειλή του όπλου δεν έκαναν βήμα πίσω υπερασπιζόμενοι μαχητικά το δημόσιο χώρο και τα αξιακά τους.

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΜΑΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΑΣΟΕΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25/2 12:00

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Ασοεε και αλληλέγγυοι/ες"

Ελλάδα
42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
Ισως κακώς βρέθηκε εκεί. Αλλά, απο την άλλη, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα. Είχε την ψυχραιμία, απέναντι σε μεγάλη ομάδα κάφρων, να μην πυροβολήσει...
Για ποιο λογο εισηχθει το ασυλο; για να προστατευτουν οι φοιτητες απο την αστυνομια σε μια εποχη που η αστυνομοκρατια ηταν υπαρκτη. Με αυτο το βιντεο (και εκατονταδες αλλα καθως και τις χιλιαδες προκυρηξεις) επιβεβαιωνεται ότι το ασυλο δεν προστατευει πια φοιτητες απο την αστυνομια αλλα ποινικους απο την αστυνομια.Δεν θελω να στεναχωρησω κανεναν αλλα η συμπεριφορα των "φοιτητων" είναι ποινικη, δημιουργία οχλου με προθεση βιοπραγιας κατα ατομων, απειλη και εξυβρυση.....μαντεξετε τι; είναι ποινικα αδικηματα.Μετα απο τετοια βιντεο; μην αφησει καταληψη για καταληψη η αστυνομια και αυτο δεν γινεται με ροδοπεταλα.
Σκέφτομαι τι θα είχε γίνει αν ο νεαρός αστυνομικός ήταν τόσο κάφρος όσο και οι συνομήλικοι του φοιτητές.Μπαλουρδος, μπάτσος, ένστολο μαντροσκυλο του κράτους, ανεκπαίδευτος αλλά να το πούμε ότι αν είχε συμβεί το ίδιο στις ΗΠΑ θα είχαμε 2-3 νεκρούς.Προς μεγάλη -κατα βάθος- χαρα ολων των αναρχοταλιμπαν που θελουν αλλοθι εξέγερσης.
Ό,τι και να πεις, κάποιος που αντιμετωπίζει ένα απασφαλισμένο όπλο είτε με ένα λοστάρι είτε χωρίς και λέει "ρίξε μου".. είτε το κάνει από ιδεολογία είτε από ιδεοληψία, φανατισμό και δεν ξέρω τι άλλο, σίγουρα έχει θάρρος.Αυτό το παιδί θα προτιμούσα να μπορεί κάποιος να κάτσει μαζί του, να του μιλήσει, να τον βοηθήσει να χρησιμοποιήσει τα συναισθήματα του για καλό και όχι για καταστροφή. Όταν όμως πας απέναντι του με αντίστοιχη "πόρωση" μάλλον κάτι τραγικό θα συμβεί.
Πρώτον, δεν ξέρουμε εάν το όπλο ήταν απασφαλισμένο, ούτε καν εάν ήταν γεμάτο.Δεύτερον, ο τύπος που λέει "ρίξε μου", το λέει εκ του ασφαλούς, γιατί ξέρει ότι βρίσκεται σε ελληνικό πανεπιστήμιο και θα τη βγάλει καθαρή. Στις ΉΠΑ, το γκάνι θα κελαηδούσε πριν προλάβει να πει "ρι"....Τρίτον, οι τύποι αυτοί δεν είναι παιδιά, είναι ενήλικες ποινικοί και ως τέτοιοι αντιμετωπίζονται σε δημοκρατικές κοινωνίες δυτικού τύπου (στις οποίες προφανώς και ΔΕΝ ανήκει η Ελλάδα)
"σίγουρα έχει θάρρος...Αυτό το παιδί θα προτιμούσα να μπορεί κάποιος να κάτσει μαζί του, να του μιλήσει,.."Θα αστειεύεστε βέβαια. Πρώτον, δεν έχει θάρρος, αλλά είναι ένας θρασύδειλος, που πουλάει μαγκιά εκ του ασφαλούς, γιατί ξέρει ότι δεν θα τον πυροβολήσουν. Στη Ρωσία του Πούτιν, δεν θα ήταν τόσο "θαρραλέος". Δεν θα προλάβαινε άλλωστε. Δεύτερον, δεν είναι "παιδί". Και 20 χρονών να έιναι, μια χαρά καταλαβαίνει τις συνέπειες των πράξεων του! Τρίτον, οπλισμένος με ρόπαλο (και όλα τα ρόπαλα στο βίντεο φαινεται να είναι ίδιου μεγέθους, χρώματος, κτλ που σημαίνει ότι οι τύποι είναι οργανωμένοι και οπλισμένοι), απειλεί και βρίζει χυδαία έναν άνθρωπο. Παραδέχεται, μέσω του κακογραμμένου κειμένου, ότι έσπασαν τη μηχανή του. Δεν τα περιγράφεις ακριβώς και ως νεανική τρέλα, για να συζητήσεις μαζί του και να ανακαλύψει τον πλούσιο συναισθηματικό του κόσμο. Τουλάχιστον, ο "πανηλίθιος", ο "μπάτσος", ο "μπαλούρδος" προτίμησε να εργάζεται από το να το παίζει "αλληλέγγυος" με τα λεφτά και τα κονέ του μπαμπά.
Ποιος πήγε εναντίων αυτών των χουλιγκάνων με πόρωση; Από την ανακοίνωση τους προκύπτει ότι αυτοί του επιτέθηκαν, αυτός ούτε που ασχολήθηκε μαζί τους μέχρι να του την πέσουν.
Θα γέλαγαν και οι πέτρες με την ανακοίνωση και το βίντεο, που επιβεβαιώνουν την εκδοχή της αστυνομίας. Ένα τσούρμο νοματέοι με καδρόνια έχουν στριμώξει έναν άνθρωπο στη γωνία τον προκαλούν και τον απειλούν. Ακούγεται ξεκάθαρα "θα πεθάνεις". "Κοτάρα" ουρλιάζει ο "γενναίος" με το στηλιάρι και άλλους τόσους πίσω του. Απλά το βίντεο σοκάρει και κόβεται η όρεξη για γέλιο. Θα κληθούν για ανάκριση υποθέτω και οι ροπαλοφόροι "φοιτητές". Τι; Όχι;
Το πιο αστείο είναι που ένας φωνάζει "άσε κάτω το γκάνι", σαν Ελληνοαμερικάνος μετανάστης από το Αστόρια που έρχεται μετά από τριάντα χρόνια στη μαμά πατρίδα. Προφανώς μεταπτυχιακός φοιτητής ο συγκεκριμένος που ήρθε για post-doc στην Ελλάδα...
Θα είναι κάποια μεταξύ τους αργκό. Θα νιώθουν ακόμη πιο μάγκες υιοθετώντας τα ελληνικά εηηνοαμερικάνου μετανάστη. Εδώ, νομίζουν ότι με αυτό το βίντεο υπερασπίζονται τους εαυτούς τους, θα έχουν συναίσθηση πώς ακούγονται τα ελληνικά τους;
Εκτός από τον ίδιο τον τραμπουκισμό, που θεωρεί σωστό να λυντσάρεις κάποιον - μπάτσο, ναι, εκτός υπηρεσίας μάλιστα, έχει σημασία; - επειδή τόλμησε να μπει στη σχολή που θεωρείς μαγαζάκι σου, αυτό που βρίσκω εξίσου απίθανο είναι το εξής: μας δείχνουν ενα βίντεο όπου τον έχουν στριμώξει στη γωνία σα θηρία με λοστάρια (που τα βρηκαν μέσα στη σχολή άραγε;). Ειναι ένα πλήθος εξαγριωμένοι και του απαιτούν να αφοπλιστεί και να πέσει στα χέρια τους τα απαλά (ξανά, αφού ήδη έχει φάει της χρονιάς του) και θεωρούν ότι το βιντεάκι τους υποστηρίζει, και το βγάζουν στη φόρα για να μας πείσουν τι; πόσο τραμπούκοι είναι λέω εγώ. Πλήρης έλλειψη αυτοσυνειδησίας. Παραμόρφωση προσωπικοτητας λόγω εχθροπάθειας θα ηταν μια καλή διαγνωση.
Αυτό που φαίνεται στο βίντεο είναι κάποια καλόπαιδα να έχουν στριμώξει έναν αστυνομικό που πήγε να κάνει την δουλειά του και να προσπαθούν να τον αφοπλίσουν με την απειλή λυντσαρίσματος. Τουλάχιστον ο αστυνομικός έδειξε ψυχραιμία και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Πάντως αν είναι τόσο αδίστακτοι απέναντι σε έναν οπλισμένο, φαντάσου τι αλήτες τραμπούκοι θα είναι απέναντι σε καθηγητές ή σε όποιο μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας δεν γουστάρουν.
Cauk, πουθενά στην ανακοίνωση της αστυνομίας δεν λέει πως «έτρωγε επί 15 λεπτά ξύλο από 30 αναρχικούς». Το τι είπαν ΜΜΕ και Twitter δεν αφορά την αστυνομία.(Ορίστε και η ανακοίνωση της αστυνομίας):«... Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από 30 περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος. Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση. Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 ΓΣΝ Αθηνών...»
Cauk, όντως ας μην κοροϊδευομάστε: δεν είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά των φοιτητών αυτών; Είναι δυνατόν να επιτίθεται όχλος με καδρόνια εναντίον πολίτη ή αστυνομικού (δεν έχει σημασία) και να συζητάμε αν τον δείρανε πολύ ή λίγο ή ελάχιστα; Ευτυχώς που επέδειξε ψυχραιμία, παρόλη την ελλιπή, σύμφωνα με κάποιους, εκπαίδευση του.Όσο για το άλλο περιστατικό (με τον εκτός υπηρεσίας που διαπληκτίστηκε με πολίτη και τράβηξε όπλο): ανισόρροποι και ηλίθιοι υπάρχουν παντού, η Πολιτεία θα πρέπει να φροντίζει να μην βρίσκονται τέτοια άτομα στα σώματα ασφαλείας. Είναι όμως εξαιρέσεις όλοι αυτοί, σε αντίθεση με τις διάφορες συμμορίες που πρωταγωνιστούν σε επεισόδια όπως αυτά που βλέπουμε στο βίντεο, που απαρτίζονται από βίαιους και προβληματικούς ανθρώπους (για να το πω κομψά).
Ας διαχωρίσουμε κάπως τα πράγματα γιατί άλλο λέω εγώ. Αναφέρομαι στην προπαγάνδα των μμε η οποία, όπως έχει φανεί σε πολλές περιπτώσεις, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ των μμε και του κράτους με τη γνωστή μέθοδο των διαρροών. Ο εν λόγω αστυνομικός γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια και τι ενδέχεται να συναντήσει εκεί. Πηγαίνοντας με τη στολή του και το πιστόλι του, δεν μπορεί να μη φανταζόταν ότι κάποιοι θερμοκέφαλοι θα τον πάρουν χαμπάρι και θα τον κυνηγήσουν. Συνεπώς ή πήγε με εντολή της αστυνομίας, ή πήγε με σκοπό να το παίξει νταής και μάγκας σε αντίστοιχα νταήδες μάγκες της άλλης πλευράς, ή είναι εντελώς στόκος. Όπως και να έχει, κακώς ήταν εκεί.Φυσικά κακώς επίσης δέχτηκε επίθεση, ένας απέναντι σε πολυπληθέστερη ομάδα. Αλλά τι περιμέναμε ακριβώς να γίνει;Και τέλος, οι μέθοδοι αυτών των «ράμπο» έχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα ανά τον πλανήτη. Αργά ή γρήγορα, κάποιος σκοτώνεται. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί.ΥΓ. Κάθε μέρα πλέον ακουγεται και κάτι, δεν είναι τόσο μεμονωμένα περιστατικά. Κατά τη γνώμη μου υπάρχει βαθύ, συστημικό πρόβλημα με την αστυνομία
cauk 27.2.2020 | 11:16 Αγαπητέ (-ή) μου cauk, που πάντα διαβάζω με ενδιαφέρον τα σχόλιά σου (άσχετα αν σχεδόν μόνιμα διαφωνώ :-) ), γράφεις: "Όπως και να έχει, κακώς ήταν εκεί".Με ποια λογική ένας πολίτης ή ένας αστυνομικός δεν πρέπει να πηγαίνει σε συγκεκριμένα τοπόσημα/γειτονιές/δρόμους της ελεύθερης πρωτεύουσας του ελεύθερου ελληνικού κράτους; Επειδή κάποιοι (ροπαλοφόρος όχλος) δεν γουστάρουν το επάγγελμά του ή τις πεποιθήσεις του; Αν είναι έτσι, ας βγάλουν ανακοινώσεις να μας πουν που πρέπει να κινούμαστε!
Με τον ιδιο τρόπο που ένας αναρχικός με ξούρα και τατουάζ ACAB θα κινδυνέψει αν πάει να σταθεί δίπλα σε μια διμοιρία ματ με ένα ρόπαλο στο χέρι, κι ας είναι το καλύτερο παιδί που περιμένει το κορίτσι του. Κακώς, αλλά έτσι είναι.
Συμφωνώ μαζί σου ότι υπάρχει πρόβλημα και στην Αστυνομία, έχω γράψει και στο site στο παρελθόν για προσωπική μου εμπειρία με νταή αστυνομικό, επίσης γνωρίζω από φίλο μου που ήταν εφορευτική επιτροπή σε εκλογικό τμήμα που ψήφιζαν πολλοί αστυνομικοί το 2012 τις πολιτικές του προτιμήσεις τότε (ΧΑ). Όμως πιστεύω πως έχει δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος βεντέτας αστυνομίας/αναρχικών για τον όποιον ευθύνονται οι τελευταίοι. Είδα και σε καλύτερες εποχές (τέλη ‘90 αρχές 2000) πως συμπεριφέρονταν στα Εξάρχεια και μέσα στο πανεπιστήμιο. Κακά τα ψέματα, η παντελής έλλειψη σεβασμού που επιδεικνύουν οι χουλιγκάνοι αναρχικοί προς το κοινωνικό σύνολο και το κομπλεξικό μίσος τους προς το κράτος (που ταΐζει τους γονείς πολλών από αυτούς) είναι χαρακτηριστικό ελληναράδικο και τίποτε περισσότερο. Προσωπικά δεν τους ξεχωρίζω εδώ και πάρα πολλά χρόνια από τους χρυσαυγίτες ή τους «φίλαθλους» χούλιγκαν, κι ας είναι οι απόψεις που υποτίθεται ότι πρεσβεύουν χίλιες φορές καλύτερες από αυτές των χρυσαυγιτών.Στο συγκεκριμένο πάντως περιστατικό εγώ βλέπω έναν άνθρωπο ο οποίος ίσως από λάθος του έμπλεξε, αλλά παρόλα αυτά κράτησε την ψυχραιμία του απέναντι στον αφηνιασμένο όχλο vigilantes.(Δεν ξέρω γιατί γράφεις ότι φορούσε στολή, εγώ διάβασα ότι φορούσε πολιτικά, τώρα ότι υπάρχουν φασιστοειδή—και όχλοι που εμφανίζονται ξαφνικά και από το πουθενά—που κάνουν face control στα πανεπιστήμια και ψάχνουν για διακριτικά με σκοπό να τρομοκρατήσουν, να προπηλακίσουν και να λιντσάρουν, εμένα προσωπικά με ενοχλεί πολύ περισσότερο από τους νταήδες μπάτσους οι οποίοι μπορούν πολύ ευκολότερα να απομονωθούν—και οι οποίοι σε τελική ανάλυση δυστυχώς υπάρχουν σε όλες τις αστυνομίες του κόσμου, λίγο ή πολύ. Τέτοιο χάλι όμως, όπως η φάση με τους αναρχικούς στο ελληνικό πανεπιστήμιο, οι οποίοι διαιωνίζουν το μίσος και την βία σε έναν χώρο μάθησης και γνώσης—και σε μεγάλο βαθμό τροφοδοτούν και τους νταήδες μπάτσους με δικαιολογίες—είναι εντελώς δική μας πατέντα από την οποία ειλικρινά ελπίζω να μας απαλλάξει η παρούσα κυβέρνηση).
(cauk 27.2.2020 | 15:54)Αγαπητέ/ή cauk υπάρχει σοβαρή παρεξήγηση από μέρους σου: οι αστυνομικοί έχουν δικαίωμα να ασκούν νόμιμη βία (εξού και έχουν δικαίωμα να οπλοφορούν, σε αντίθεση με τους απλούς πολίτες). Η δημοκρατικά εκλεγμένη πολιτεία τους έχει δώσει αυτό το δικαίωμα. Ελέγχονται βεβαίως όταν αυτή η βία είναι παράνομη. Ο τύπος με την ξούρα και το τατουάζ ACAB και το ρόπαλο στο χέρι είναι απλώς ένας αυτόκλητος vigilante.
Ashton,θα μπορούσαμε να συμφωνούμε, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα σε αυτά που λες: Κανένας αστυνομικός δεν ελέγχεται και σχεδόν κανένας δεν τιμωρείται (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, βλ. Κορκονέα).Έχεις δίκιο ότι ζούμε σε ένα φαύλο κύκλο, νομίζω όμως ότι η ευθύνη του κράτους είναι μεγαλύτερη. Δες σήμερα τα βίντεο με τους ματατζήδες (με πολιτικά παρακαλώ) να σπάνε αυτοκίνητα και να σαπίζουν στο ξύλο όποιον βρίσκουν μπροστά τους. Αν το κράτος τους τιμωρούσε για τις παρανομίες τους, θα ελαχιστοποιούνταν οι πιθανότητες να πάρει κάποιος από τους νησιώτες που το βίωσαν αυτό το νόμο στα χέρια του και να γίνει vigilante, όπως είπες. Η ατιμωρησία δημιουργεί τους «vigilantes» και τους συντηρεί. Εδώ είμαστε, να δούμε αν θα γίνει κάτι για αυτό το περιστατικό ή ακόμη μια εδε γα τα μάτια του κόσμου. Κάτι μου λέει ότι και οι δύο ξέρουμε τι από τα δυο θα γίνει
Ο αστυνομικός εμφανώς είναι αμυνόμενος απέναντι σε μία πολυπληθέστερη ομάδα εξοργισμένων με παλούκια, δεν υπάρχει αμφιβολία. Η ερώτηση είναι για ποιο λόγο αστυνομικός οπλισμένος βρίσκεται εντός πανεπιστημιακού χώρου και με τι υπηρεσία έχει επιφορτιστεί, όντας μάλιστα ανεκπαίδευτος ειδικός φρουρός όπως έχει ειπωθεί.Αν, σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, ισχύει ότι ήταν εκτός υπηρεσίας, το ερώτημα είναι γιατί κουβαλάει ακόμη το όπλο του. Δεν θα έπρεπε να το έχει παραδώσει; Και το τελευταίο ερώτημα είναι: μοιάζει αυτός ο άνθρωπος να έχει φάει ξύλο επί 15 λεπτά από αυτούς τους 30 αφηνιασμένους με τα παλούκια; Το έφαγε πριν το βίντεο; Μετά από αυτό; Ακόμη και όντας οπλισμένος;Οι ανακοινώσεις της ελας και τα ρεπορτάζ των μμε είναι γεμάτα αντιφάσεις. Οι άνθρωποι που έστειλαν αυτόν τον τύπο μέσα στο πανεπιστήμιο ή επέτρεψαν σε έναν ελλιπώς εκπαιδευμένο ΕΔ να κυκλοφορεί με όπλο είναι εξίσου μέρος του προβλήματος όσο οι παλουκοφόροι. Αυτή είναι η πραγματικότητα
Εεε, όχι.Δεν είναι το ίδιο ο αστυνομικός με τους καδρονοφόρους.Ο ένας δικαιούται να οπλοφορεί εκ του νόμου. Δικαιούται να είναι είτε μέσα είτε έξω από ένα δημόσιο κτήριο. Δικαιούται.Να φέρεις, ως πολίτης ή φοιτητής, καδρόνια με τα οποία απειλείς κόσμο και ντουνιά δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα.Δεν έχει πλάκα να τους βάζεις όλους στην ίδια μοίρα.
Μην ξεχνάς ότι τον έσυραν πάνω σε Betadin, γι'αυτό δεν έχει μώλωπες.Εγώ την καημένη την κοπέλα του σκέφτομαι που ακούγεται σε όλο το βίντεο να τους παρακαλάει να τον αφήσουν.
cauk 27.2.2020 | 15:54 Αυτό δεν είναι απάντηση σε αυτό που ρώτησα. Θα ήταν απάντηση, αν υποστήριζα ότι κάποιες ομάδες, π.χ. αυτός που περιγράφεις, δεν θα έπρεπε να πηγαίνουν σε κάποια μέρη της Αθήνας. Αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν και αν και όποτε συμβαίνουν, δεν μπορώ να ρίχνω το φταίξιμο σε αυτόν που πήγε εκεί που πήγε (π.χ. αστυνομικός, εντός ή εκτός υπηρεσίας στην ΑΣΟΕΕ). Και ακόμη χειρότερο, οι ροπαλοφόροι να κάνουν face control στα Πανεπιστήμια.
smooth_criminal 27.2.2020 | 17:14ρε συ, δεν λέω καλά του κάνανε, το μόνο που λέω είναι ότι θα έπρεπε να είναι λίγο πιο υποψιασμένος ώστε να προστατέψει τον εαυτό του. Προφανώς δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σημεία της πόλης απροσπέλαστα για κατηγορίες ανθρώπων (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων βέβαια)
cauk 27.2.2020 | 15:54 Συγγνώμη, να προσθέσω κάτι ακόμη. Όταν έγραφα το αρχικό σχόλιο, δεν πρόσεξα τη λεπτομέρεια: ότι το καλύτερο παιδί του κόσμου, στο υποθετικό σου σενάριο, κρατάει ρόπαλο, άρα είναι οπλισμένο! Αυτός γενικά δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί σε κανένα μέρος της Ελλάδας, γιατί απαγορεύεται να κουβαλάμε όπλα. Η απάντησή σου λοιπόν είναι ακόμη πιο άσχετη με αυτό που ρώτησα: άλλο μερικοί τύποι που παραβιάζουν ένα σωρό νόμους να αποφασίζουν ποιος θα περάσει και ποιος όχι από την περιοχή "τους" και άλλο ένας οπλισμένος να κυκλοφορεί ανάμεσά μας και να συζητάμε για την ελευθερία μετακίνησή του.
Το βίντεο δείχνει έναν άνθρωπο στριμωγμένο σε μια γωνία από ομάδα ατόμων με κοντάρια, να λέει πως είναι αστυνομία προτάσσοντας το όπλο του... Άρα οι μπαχαλάκηδες επιβεβαιώνουν την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ που λέει περί αυτοάμυνας. Facts are facts...