Γλυφάδα: «Μπήκαμε στο άλλο αυτοκίνητο και φύγαμε» - Ψάχνουν τον φίλο του 40χρονου με την Corvette

Γλυφάδα: «Μπήκαμε στο άλλο αυτοκίνητο και φύγαμε» - Ψάχνουν τον φίλο του 40χρονου με την Corvette Facebook Twitter
4

Η συνοδηγός της μαύρης Corvette κατέθεσε χτες στην Τροχαία, πέντε ημέρες μετά το θανατηφόρο τροχαίο στη Γλυφάδα με θύμα έναν 25χρονο μοτοσικλετιστή, ενώ οι έρευνες στρέφονται τώρα και σε τρίτο πρόσωπο. 

Μιλώντας για τον 40χρονο οδηγό του σπορ αυτοκινήτου, η γυναίκα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «κατάλαβα ότι έκανε κάποιον ελιγμό, για να αποφύγει ένα προπορευόμενο αυτοκίνητο και τότε έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να παρασύρει τον μοτοσικλετιστή. Είμαι σοκαρισμένη, μπήκαμε στο αυτοκίνητο και φύγαμε». 

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Star, η γυναίκα υποστήριξε πως δεν αντιλήφθηκε να προηγείται κάποια κόντρα ταχύτητας ανάμεσα στην Corvette και άλλο αυτοκίνητο στην λεωφόρο Βουλιαγμένης - σενάριο που εξακολουθούν να εξετάζουν οι αρχές, συγκεντρώνοντας και ελέγχοντας υλικό από κάμερες.  

Την ύπαρξη και δεύτερου προσώπου στο σπορ αυτοκίνητο είχαν υποδείξει από την πρώτη κιόλας στιγμή αυτόπτες μάρτυρες, που έλεγαν ότι πρώτα αποχώρησε η γυναίκα από το αυτοκίνητο και στη συνέχεια το εγκατέλειψε ο 40χρονος οδηγός, αφήνοντας αιμόφυρτο στο οδόστρωμα τον 25χρονο μοτοσικλετιστή που υπέκυψε στα τραύματά του. Ένας αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει πως ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου φώναξε στον 40χρονο "τι έκανες ρε;", αλλά έφυγαν παρ' όλα αυτά από το σημείο. Όπως προκύπτει τώρα, και η γυναίκα φαίνεται πως μπήκε στο ίδιο αυτοκίνητο. 

Οι Αρχές έχουν εστιάσει τώρα τις έρευνές στον εντοπισμό του φίλου του 40χρονου που τους απομάκρυνε από το σημείο. «Χτύπησα, δεν κατάλαβα αμέσως τι έγινε. Μόλις κατάλαβα τι συνέβη, ήμουν σε σοκ, γι' αυτό κι έφυγα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο οδηγός το Σάββατο, ενώ μετά την κατάθεσή του αφέθηκε ελεύθερος, αφού είχε περάσει το 48ωρο της αυτόφωρης διαδικασίας. 

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας και όχι της προανακριτικής διαδικασίας, που σημαίνει ότι ο εισαγγελέας θα αποφασίσει για το αν ο οδηγός θα προφυλακιστεί έως την δίκη του. Ο ίδιος εισαγγελέας θα αποφανθεί και για το κατά πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες στον φίλο του οδηγού, για υπόθαλψη εγκληματία, στην περίπτωση που το αδίκημα χαρακτηριστεί κακούργημα.

Ελλάδα
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ωραιοι ολοι τους. Πες αντε να παει στο διαολο, εχεις σοκ, και συνεχιζεις να οδηγας.Το να σταματησεις, βγαινεις εξω, καλεις γνωστο σου (ως εδω τα καταλαβαινω ολα), αλλα μετα ερχεται ο αλλος κυριος, και αντι να κανει τη σωστη κινηση σε φυγαδευει, ε οχι...Και σιγουρα το οτι ο δολοφονος πηγε μονος στην αστυνομια (με δικηγορο φυσικα) μου δειχνει με τα λιγοστα που μπορω να υποθεσω, οτι υπαρχει καποια νομοθεσια που σε ριχνει στα ελαφρα αν καταθεσεις απο μονος σου.Νομικος δεν ειμαι, και δε παιρνω λευτα απο κανεναν. Αλλα δολοφονους σα τον κυριο θα επρεπε να τους επιβαλλοταν η μεγιστη ποινη (οπως και στον αλλο το φιλο του)..Βασικα μονο η κοπελα μου δειχνει εως τωρα η μονη αθωα
To timing της εμφάνισης στην αστυνομία νομίζω έχει να κάνει με την παρέλευση του αυτοφόρου. Πρώτα φυσικά πήγε ο δικηγόρος και πήρε τη δικογραφία για 'να τη μελετήσει'. Οι κινήσεις του οδηγού δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά σε σοκ ήταν. Αντιθέτως ήταν αρκετά μελετημένος.