Μεταναστευτικό: ΜΑΤ και «Αίαντες» με το πλοίο της γραμμής - «Σφραγίζουν» το λιμάνι της Μυτιλήνης οι κάτοικοι

Μεταναστευτικό: ΜΑΤ και «Αίαντες» με το πλοίο της γραμμής - «Σφραγίζουν» το λιμάνι της Μυτιλήνης οι κάτοικοι Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: cyclades24.gr
2

Αποφασισμένοι να εμποδίσουν τα κυβερνητικά σχέδια για τη δημιουργία κλειστών κέντρων για τους πρόσφυγες εμφανίζονται οι κάτοικοι των νησιών του βορείου Αιγαίου.

Eκατοντάδες πολίτες έχουν αποκλείσει, από την μεριά του δρόμου, την είσοδο του λιμανιού ενώ απορριμματοφόρα και φορτηγά του δήμου έχουν κλείσει κάθε πιθανή δίοδο από και προς το λιμάνι, προκειμένου να αποτραπεί η απόβαση ΜΑΤ από το πλοίο «Πήγασος» που απέπλευσε αργά σήμερα το μεσημέρι, από το λιμάνι του Λαυρίου, μεταφέροντας αστυνομικές δυνάμεις.

Μεταναστευτικό: ΜΑΤ και «Αίαντες» με το πλοίο της γραμμής - «Σφραγίζουν» το λιμάνι της Μυτιλήνης οι κάτοικοι Facebook Twitter

Σε ενίσχυση των πολιτών της Μυτιλήνης κατεβαίνουν πολίτες από τον δήμο δυτικής Λέσβου ενώ οι καμπάνες στα χωριά της περιοχής Μανταμάδου χτυπούν καλώντας τον κόσμο να πάει από απόψε στην επιταγμένη περιοχή.

Φορτηγά αυτοκίνητα και απορριμματοφόρα του δήμου δυτικής Λέσβου έχουν αποκλείσει το σύνολο των οδικών αξόνων που οδηγούν την περιοχή Καράβας –Καβακλή.

Στη Χίο, ομάδα κατοίκων έχει μεταβεί στην περιοχή του Αγίου Μακαρίου και έχει ήδη κόψει την πρόσβαση από τα ανατολικά, προς τη σχεδιαζόμενη δομή στο 17ο χιλιόμετρο της οδού Χίου - Βολισσού. Την ίδια ώρα, άλλοι κάτοικοι έχουν αποκλείσει την πρόσβαση από τη βόρεια πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 200 αστυνομικοί των δυνάμεων ΜΑΤ, κλούβες και μηχανήματα εκτόξευσης νερού (Αίαντας) βρίσκονται στο πλοίο - που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 9 το βράδυ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το επιβατηγό-οχηματαγωγό αναχώρησε ξαφνικά στις 4:15 το απόγευμα από το λιμάνι του Λαυρίου, χωρίς ωστόσο κανείς να γνωρίζει τον προορισμό του πλοίου ούτε και το πώς θα εξυπηρετηθούν οι επιβάτες που είχαν κανονίσει να ταξιδέψουν το βράδυ, στο προγραμματισμένο δρομολόγιο.

Σημειώνεται ότι 35 λεπτά μετά την αναχώρησή του, έκλεισε και τα δορυφορικά συστήματα που δίνουν το στίγμα του, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί οι λιμένες προορισμού και η αποβίβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ

 

Για απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές κινήσεις στην διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση, με αφορμή τις πληροφορίες «για την εν κρυπτώ μεταφορά δέκα διμοιριών των ΜΑΤ στη Χίο και στη Λέσβο, προκειμένου να ενταθούν τα μέτρα καταστολής εναντίον των πολιτών που διαμαρτύρονται για τη δημιουργία των νέων προσφυγικών δομών- φυλακών».

Οι πληροφορίες αυτές προκαλούν μεγάλη ανησυχία και ενισχύουν την ένταση, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη ρίχνει λάδι στη φωτιά. Αντί να δώσει λύσεις, καταφεύγει στην πυγμή και στη βία, χωρίς μάλιστα να προβαίνει στην απαραίτητη ενημέρωση για τις κινήσεις της. Οι απαράδεκτες αυτές τακτικές το μόνο που κάνουν είναι να υπονομεύουν τη δημοκρατία».

Κλείνοντας, προειδοποιεί ότι «δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του να μετατρέψουν τα νησιά σε πεδίο μάχης. Καθιστούμε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Χρυσοχοΐδη αποκλειστικά υπεύθυνους για την ομαλότητα και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών στα νησιά μας».

«Η κυβέρνηση, αντί να στείλει πλοία στα νησιά του Αιγαίου για να απεγκλωβίσει τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, όπως δικαίως διεκδικούν οι νησιώτες, ναυλώνει και στέλνει πλοία γεμάτα ΜΑΤ και "αύρες" για να τα χρησιμοποιήσει εναντίον των νησιωτών!» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ «για την αποστολή δυνάμεων των ΜΑΤ στα νησιά».

«Μυστικά ναύλωσε το πλοίο "Πήγασος", που απέπλευσε από το Λαύριο, προκειμένου να ενισχύσει τις δυνάμεις καταστολής στα νησιά, για να αντιμετωπίσει με τη βία τον "εχθρό λαό", που αγωνίζεται για να μην γίνουν τα νησιά του Αιγαίου οι μεγάλες φυλακές προσφύγων και μεταναστών της ΕΕ» προσθέτει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, καταλήγοντας ότι «η κυβέρνηση γελιέται αν νομίζει ότι με τα ΜΑΤ, την τρομοκρατία, το ψέμα και τους εκβιασμούς, θα επιβάλει τον επικίνδυνο σχεδιασμό της. Απέναντί της δεν θα βρει μόνο τους νησιώτες, αλλά όλο το λαό».

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Να μας πουν οι νησιώτες τι θέλουν και τι προτείνουν γιατί δεν έχουμε καταλάβει. Προτείνουν να ενσωματώνει και να πληρώνει στην ουσία η χώρα 100.000 μετανάστες το χρόνο; Έδειξαν την αλληλεγγύη τους πριν 7 χρόνια, δίνοντας ένα ηχηρό κάλεσμα, και καλοδέχτηκαν τη Τζολί, τη Σάραντον, τον Πάπα, τον ΟΗΕ και καμία 30αριά ΜΚΟ. Τώρα θυμήθηκαν τι έγινε στην Ίμβρο, πριν δεν ήξεραν;
Παρακαλω κυριοι του Συριζα κ του ΚΚΕ μη μιλατε εκ μερους μας Οι ωρες ειναι δυσκολες κ πονηρες.Οσοι φτιαξανε Μοριες δεν εχουν δικαιωμα να μιλουν κ να κουνανε το δαχτυλο Καθιστε ολοι οι πολιτικοι δεξιοι κ αριστεροι κ βρειτε μια λυση Γι αυτο σας ψηφιζουμε (που να μην...)