Κεραμέως: Οι μαθητές που γυρίζουν από την Ιταλία θα ελεγχθούν μόνο αν εμφανίσουν συμπτώματα

Κεραμέως: Οι μαθητές που γυρίζουν από την Ιταλία θα ελεγχθούν μόνο αν εμφανίσουν συμπτώματα Facebook Twitter
Η Ιταλία αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη έξαρση της επιδημίας στην Ευρώπη (Πηγή φωτό ΕPA)
10

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εμφανίστηκε καθησυχαστική για τους μαθητές των σχολείων που είναι σε εκδρομή στην Ιταλία, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Η Ιταλία είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη έξαρση της επιδημίας του νέου κοροναϊού επί ευρωπαϊκού εδάφους και ήδη τέσσερις ηλικιωμένοι έχουν χάσει τη ζωή τους. Η κ. Κεραμέως, σε δηλώσεις της στο Open και το «Πρακτορείο 104,9 fm», τόνισε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για μαθητές στις πληγείσες περιοχές.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι μαθητές θα επιστρέψουν κανονικά στις δραστηριότητές τους και δεν θα μπουν σε καραντίνα. «Αν τυχόν εμφανίσουν σύμπτωμα, θα το δηλώσουν και θα παρακολουθηθούν», υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας, ενώ σημείωσε ότι γίνεται απογραφή των φοιτητών που βρίσκονται στην Ιταλία.

«Γίνεται μία συστηματική απογραφή τώρα, σε συνεννόηση με όλους τους πρυτάνεις. Δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η αναστολή των εκδρομών στην Ιταλία, που αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους, αφορά όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

«Καλά στην υγεία τους τα παιδιά» 

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, διαβεβαίωσε ότι είναι καλά στην υγεία τους οι μαθητές των τεσσάρων σχολείων της περιοχής που είναι στην Ιταλία για εκδρομή. 

«Είμαστε σε διαδικασία επιστροφής των μαθητών, θα γίνουν όλα στην ώρα τους και όπως πρέπει», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Μιλώ συνεχώς με τους διευθυντές των σχολείων και τους υπευθύνους των αποστολών. Τα παιδιά είναι όλα πολύ καλά στην υγεία τους και με εξαιρετικά ακμαίο ηθικό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εφαρμόζουμε σε συνεργασία με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και τις οδηγίες που μας δίνονται. Θα επιστρέψουν τα παιδιά άμεσα, εντός των επόμενων ημερών θα είναι στα σπίτια τους υγιέστατα και χωρίς κανένα πρόβλημα. Θεωρώ ότι θα πάνε όλα καλά. Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους φορείς και συνεχώς με τους γονείς και τα παιδιά», συμπλήρωσε. 

Ελλάδα
10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ

σχόλια

4 σχόλια
Κάτι λένε ότι εμφανίζονται τα συμπτώματα μέχρι και 25 μέρες μετα. Μερικοί μαθητές είναι μπορούν να τους ελέγξουν. Δεν σκέφτονται ότι μετά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα αν τους ξεφύγει κάτι;
Για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, απ' όσο κατάλαβα από το άρθρο, οι μαθητές αυτοί δεν προερχόνται από περιοχές που έχουν πολλά κρούσματα / είναι σε καραντίνα γι'αυτό και δε θα μπουν σε καραντίνα , όπως έγινε πχ με τους δύο Έλληνες που είχαν επιστρέψει από την επαρχία που ξεκίνησε ο ιός. Φυσικά αυτό δεν αποκλείει κάποιος από τους μαθητές να έχει κολλήσει τον ιό και να το μεταδώσει σε άλλους κλπ. Σημειώνεται προς αποφυγή πανικού, ότι ο ιός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού (υπερήλικες, άτομα με άλλα προβλήματα υγείας κλπ)
Οπως γράφει και ο Simosz ειναι εντελώς λανθασμένη , ο ιός μπορει να υπάρχει σε ενα άτομο και να μην δίνει κανένα σύμπτωμα , πρέπει να κάνουν εξετασεις στα παιδιά αμέσως ,και μονο αν βρεθούν αρνητικά να τα αφήσουν
Μπορει να κανω λαθος, αλλα δεν ειχαν γραφει αρθρα που εξηγουσαν οτι αυτο που εχει φανει ειναι οτι ο ιος μπορεις να προβαλει καποιος, αλλα ο φορεας να μην εμφανισει συμπτωματα για ενα μεγαλο διαστημα, εντουτοις μπορει να μολυνει και αλλους?Με τον ιδιο τροπο δεν ηταν που ο ιος εξαπλωθηκε τοσο?Οποτε, με το δικο μου συλλογισμο, αυτη η κινηση δεν ειναι 100% λανθασμενη?
Ειναι που δρουμε προληπτικα ΓΤΧΜ.Βαλτε τα παιδια 2 βδομαδες σε καραντινα να ειμαστε ησυχοι ολοι και τερμα, δεν ειναι να παιζεις με τις πιθανοτητες με αυτα. (ολα τα παραπανω τα λεω χωρις να εχω καμια σχεση με τον χωρο της υγειας οποτε μπορει να κανουν τις σωστες κινησεις αλλα χτυπαει ασχημα αυτη η σιγουρια για αυτο το θεμα)
Έχεις απολύτως δίκιο!Απλά από ότι φαίνεται λόγο της οικονομικής κρίσης δεν έχουμε τα κατάλληλα μέσα ούτε για να ελέγξουμε τα συμπτώματα του ιού. Σε άλλες χώρες σταματάνε τους Ασιάτες και τους κάνουν θερμομετρήσεις στο δρόμο όχι μόνο στο αεροδρόμιο. Θα έπρεπε κανονικά να κρατηθούν σε καραντίνα οι μαθητές.
Μια χαρά έχουμε τα μέσα και τα χρήματα. Πες τώρα πως απλώς είτε υποτιμούν τον ιό (όπως τα περισσότερα κράτη απ ότι φαίνεται καθώς σοβαρά ασχολούνται μόνο όσοι βρέθηκαν με εκατοντάδες κρούσματα) οι δικοί μας επιστήμονες είτε κρύβονται πολιτικοί λόγοι πίσω απ την απόφαση του Υπ. Υγείας τύπου να μην δημιουργηθεί αίσθηση πανικού (ενώ την ίδια στιγμή άλλη Υπουργός, του Παιδείας, απαγορευει εκδρομές προς οπουδήποτε στην Ιταλία, ακόμα και μη πληγείσες περιοχές δηλαδή). Προληπτικά ας μπαίναν υπό παρακολούθηση δεν θα χάλαγε ο κόσμος (παρά τις αντιδράσεις των γονέων). Βέβαια δύσκολα την γλιτώνεις εφόσον από παντού μπαίνει κόσμος στη χώρα, σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία δεν ελέγχεις εύκολα τέτοιον ιό, εδώ η Κίνα με το αυστηρό καθεστώς της και της διέφυγαν τόσοι μολυσμένοι. Το χειρότερο είναι ότι ταξιδευουν άτομα που δεν έχουν κανένα σύμπτωμα αλλά είναι ήδη φορείς του ιού. Το ευτυχές στην υπόθεση είναι πως παρά την μαζική υστερία, η θνησιμότητα είναι μόνο 2% και αφορά κυρίως ηλικιωμένους και αρρώστους, τις ευαλωτες ομάδες δηλαδή. Σαυτές συγκαταλέγονται και τα παιδιά αλλά για άγνωστο λόγο δεν φαίνεται να επηρεάζονται πολύ. Σχετικά με τον αριθμό των νεκρών ας μην γελιόμαστε, είναι υψηλός σχετικά διότι συνέβη στη Κίνα των δισεκατομμυρίων κατοίκων. Δεν λέω, να πάρουμε στα σοβαρά τον ιό αλλά όχι να ξεσπάσουν και καταστάσεις όπως σε ταινίες με θέμα ολέθριες πανδημίες όπου προφανώς και δεν είναι φονικές κατά 2% μόνο.
Άμα έχουμε τα μέσα και την οικονομική δυνατότητα και απλά υποτιμούν τον ιό τότε τα πράγματα είναι χειρότερα γιατί μας κυβερνάνε αμόρφωτοι... Εάν δεν θέλουν να εξαπλωθεί ο ιός πρέπει να κρατήσουν σε καραντίνα τα παιδιά! Θεωρώ αδικο