Περιφερειάρχης Β.Αιγαίου: Η κυβέρνηση κάνει μπούλινγκ στους νησιώτες - Καμία μπουλντόζα την Δευτέρα

Περιφερειάρχης Β.Αιγαίου: Η κυβέρνηση κάνει μπούλινγκ στους νησιώτες - Καμία μπουλντόζα την Δευτέρα Facebook Twitter
2

Ανεβάζει τους τόνους ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με την κυβέρνηση για την δημιουργία κλειστών κέντρων προσφύγων και μεταναστών. 

«Μια ολόκληρη κυβέρνηση ασκεί μπούλινγκ στους νησιώτες» δήλωσε ο κ. Μουτζουρης καταγγέλοντας πως ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης έχει διακόψει την επαφή τις τελευταίες 4 ημέρες. Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, 200.000 Έλληνες ζητούν «να παραμείνει η πατρίδα τους ελληνική». Αναφορικά με το σχόλιο για μεταφορά των μεταναστών σε βραχονησίδες, ο κ. Μουτζούρης υποστήριξε πως δεν μίλησε ποτέ για βραχονησίδες και πως, αντιθέτως, αυτό ακούστηκε από υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ ως λύση.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μηταράκης είχε ανακοινώσει την αναστολή της επίταξης χώρων στα νησιά, για μία εβδομάδα, ώστε να δοθεί ευκαιρία συζήτησης με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών για το ζήτημα. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης κατηγόρησε τον υπουργό πως η συμφωνία για «πάγωμα» έγινε ώστε οι δύο πλευρές να επιστρέψουν σε διαπραγμάτευση από μηδενική βάση για τις δομές στα νησιά ενώ το υπουργείο υποστηρίζει ότι η συνάντηση επρόκειτο να γίνει προκειμένου οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης να υποδείξουν απλώς τις θέσεις για τις κλειστές δομές. 

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου διεμήνυσε πως αύριο δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε καμία μπουλντόζα, ούτε θα ξεκινήσει κάποιο έργο χωρίς την συναίνεσή των τοπικών αρχών. «Δεν μπορεί ο κ. Μηταράκης να οδηγεί έναν ολόκληρο λαό σε καταστροφικές λύσεις», πρόσθεσε ο κ. Μουτζούρης, ζητώνοντας διάλογο εντός των επόμενων ωρών ή, το αργότερο μέχρι αύριο, για την ειρηνική εξεύρεση μιας λύσης «χωρίς ΜΑΤ».

Πέτσας: Είχαν δυόμισι μήνες για διάλογο

 

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωσή του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υπογράμισε ότι οι «άναρχες», ανοιχτές δομές πρέπει να έχουν κλείσει πριν το καλοκαίρι και επανέλαβε την δέσμευση του Μαξίμου πως αυτό θα γίνει, μόλις ολοκληρωθούν τα κλειστά κέντρα. Ο ίδιος απέδωσε τις αντιδράσεις των νησιωτών στην δυσπιστία τους, προσθέτοντας πως υπήρχε καιρός για διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες καθώς είχαν δυόμισι μήνες.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Και πολύ καλά κάνει. Θυμάμαι η κυβέρνηση προεκλογικά κατέκρινε τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, διεμήνυε πως δε θα δεχόταν άλλους πρόσφυγες/μετανάστες και πως θα πάλευε να αλλάξουν διάφορες επιζήμιες προς εμάς συνθήκες, ενώ θα απομακρύνονταν από τα νησιά μας όλοι και είτε θα επαναπατρίζονταν ή θα τους μοίραζαν και σε άλλες χώρες. Αντ' αυτού, με πολιτικές που θυμίζουν άλλες εποχές, αναγκάζουν, ακόμα κι αν αντιδρούν οι πολίτες, μια άλλη πολιτική με το έτσι θέλω, ενσωμάτωσης, αποδοχής κι άλλων μεταναστών (ποιος νοιάζεται αν δεν τους αντέχει η κοινωνία και η οικονομία μας), και πλήρους υποταγής στις επιταγές των ισχυρών της Ε.Ε. Ε, κάποιος πια πρέπει να αντιδράσει.