Απεργία της ΓΣΕΕ

Γλυφάδα: «Ήμουν σε σοκ, για αυτό έφυγα» - Τι κατέθεσε ο οδηγός της Corvette στους αστυνομικούς

Γλυφάδα: «Ήμουν σε σοκ, για αυτό έφυγα» - Τι κατέθεσε ο οδηγός της Corvette στους αστυνομικούς Facebook Twitter
4

Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός της μαύρης Corvette, μετά την κατάθεσή του στο Α' τμήμα Τροχαίας νοτιοανατολικής Αττικής, στο Ελληνικό, για το δυστύχημα στην Γλυφάδα. 

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο 40χρονος χτύπησε θανάσιμα με το αυτοκίνητό του έναν 25χρονο μοτοσικλετιστή, στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, εγκαταλείποντας αιμόφυρτο τον νέο άνδρα στο οδόστρωμα. Ο 40χρονος, φέρεται να απέδωσε τη στάση του στον πανικό του, υποστηρίζοντας πως, αμέσως μετά το τροχαίο, ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν κατάλαβε αμέσως τι είχε συμβεί. 


«Χτύπησα, δεν κατάλαβα αμέσως τι έγινε. Μόλις κατάλαβα τι συνέβη, ήμουν σε σοκ, γι' αυτό κι έφυγα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, ενώ μετά την κατάθεσή του αφέθηκε ελεύθερος, αφού είχε περάσει το 48ωρο της αυτόφωρης διαδικασίας. Η κατάθεσή του μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία θα συμπεριληφθούν στον φάκελο της προανακριτικής έρευνας και την υπόθεση θα αναλάβει ο αρμόδιος εισαγγελέας. 

Αρχικά είχε γίνει γνωστό πως ο 40χρονος διέφυγε πεζός από το σημείο του δυστυχήματος, αφού πρώτα χτύπησε, εκτός από την μηχανή, και δύο ακόμα αυτοκίνητα. Νεότερες πληροφορίες όμως τον θέλουν να απομακρύνεται λίγα μέτρα πεζός, και στη συνέχεια να μπαίνει σε αυτοκίνητο φίλου του που ακολουθούσε την Corvette, όπως μετέδωσε χθες το βράδυ η ΕΡΤ. Οι αρχές ταυτοποίησαν αμέσως τον ιδιοκτήτη της Corvette από τις πινακίδες και μετέφεραν το όχημα σε ιδιωτικό πάρκινγκ των νοτίων προαστίων, υπ' ευθύνη της Τροχαίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πολυτελές, σπορ αυτοκίνητο ήταν ανασφάλιστο. 

Και άλλο άτομο μέσα στην Corvette

 

Αυτόπτες μάρτυρες υποστήριζαν πως, εκτός από τον οδηγό, στο αυτοκίνητο βρισκόταν και μία γυναίκα που αποχώρησε πρώτη από το σημείο και λίγο αργότερα ακολούθησε και αυτός, φεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Αξιοποιώντας υλικό από κάμερες, οι αστυνομικοί ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν πως ο 25χρονος μοτοσικλετιστής Νάσσος Καρανίκας, που έχασε την ζωή του, οδηγούσε εντός του ορίου ταχύτητας, φορούσε κράνος και ήταν καθ' όλα νόμιμος, χωρίς να παραβιάσει το κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Στον αντίποδα, η Τροχαία εξετάζει κατά πόσο ο οδηγός της Corvette έκανε κόντρες ταχύτητας με άλλο αυτοκίνητο, λίγο πριν το δυστύχημα. 

Πριν την κατάθεση του 40χρονου, η δικηγόρος του είχε σπεύσει στο τμήμα για να παραλάβει τα στοιχεία της δικογραφίας, προκειμένου να την μελετήσει. 

 
Ελλάδα
4

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Είναι μελετημένος από το δικηγόρο του και πιθανότατα θα τη γλυτώσει, όπως και άλλοι που έχουν σκοτώσει στην άσφαλτο αλλά τη βγάλαν λάδι λόγω της τρύπιας νομοθεσίας και του ξεπερασμένου ποινικού σκέλους στις παραβιάσεις του ΚΟΚ.
Ο τύπος που σκότωσε τον νεαρό με τη μηχανή ΠΟΥ και κράνος φόραγε και εντός των νομίμων ορίων ήταν και δεν έκανε καμία παράβαση όπως βεβαιώνει η Τροχαία, συνεχίζει να αναφέρεται απ τα ΜΜΕ ως 40 χρονος. Ούτε όνομα ούτε επίθετο ούτε καν αρχικά. 4 μέρες μετά. Απλά πανικοβλήθηκε και μπήκε στο αυτοκίνητο του φίλου του.Τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν, γνωστά. Κάτω απ το τραπέζι...
Έλα μωρέ ο γλυκούλης, έπαθε σοκ. Πού να φανταστεί ότι τρέχοντας σα δαιμονισμένος μπορεί να σκοτώσει άνθρωπο!Πρέπει να δικαστεί ( και να καταδικαστεί) για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οτιδήποτε άλλο είναι ξεφτίλα της δικαιοσύνης
Νομικά, δεν μπορεί να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο. Και αυτό επίσης μπορεί να δώσει σοβαρή ποινή, ιδίως αν συνδυαστεί με την εγκατάλειψη θύματος (σοβαρό αδίκημα), οδήγηση ανασφάλιστου και αν ο δικαστής εκτιμήσει επίσης ότι η φυγή του οφείλεται στη συγκάλυψη του ποσοστού αλκοόλ ή ναρκωτικών στον οργανισμό του. Αρκεί απλά να αγνοηθούν τα τερτίπια του μεγαλοδικηγόρου που θα προσλάβει και να υπάρξει η βούληση να τιμωρηθεί και να μην επικρατήσει το γνωστό "πλούσιος = ευυπόληπτος πολίτης με έντιμο πρότερο βίο = έφταιγε η κακιά η ώρα, κρίμα να τον στιγματίσουμε τον άνθρωπο για μια ατυχή στιγμή"