Θεσσαλονίκη: Φεμινιστική οργάνωση αντιδρά για «σεξιστικό ομοίωμα» σε μπαρ

Θεσσαλονίκη: Φεμινιστική οργάνωση αντιδρά για «σεξιστικό ομοίωμα» σε μπαρ Facebook Twitter
4

Τη σφοδρή κριτική φεμινιστικής οργάνωσης προκάλεσε η τοποθέτηση ομοιώματος γυναικείων ποδιών με τολμηρά εσώρουχα στην είσοδο μπαρ στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

«Δεν είναι μόνο η χοντροκοπιά της κατασκευής, ο χύμα σεξισμός, δεν είναι η κεντρική του θέση στον αστικό ιστό (στην παλιά παραλία, δλδ στην τουριστικότερη ζώνη της πόλης) όσο και την ιστορία της πόλης (δίπλα στον Λευκό Πύργο), είναι η συστηματική προσπάθεια, να εξοικειωθούμε στην αυτοεκπόρνευση, την εμπορευματοποίηση του σώματος, την αναζήτηση πελατείας», αναφέρει χαρακτηριστικά η καταγγελία της οργάνωσης «Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών για την φεμινιστική απεργία της 8ης Μάρτη».

Η οργάνωση δηλώνει ότι η συγκεκριμένη κίνηση είναι «χυδαία και σεξιστική χρήση του Δημόσιου Χώρου» , τονίζοντας ότι προσβάλλει τις γυναίκες και απαιτούν την άμεση απομάκρυνση αυτού του προσβλητικού για την γυναικεία αξιοπρέπεια αντικειμένου.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Όλοι έχουν το αναφαίρετο (για μένα) δικαίωμα να διαμαρτύρονται για οτιδήποτε. Υπάρχουν όμως και νόμοι που ορίζουν τα όρια της ΝΟΜΙΜΗΣ διαμαρτυρίας.Το να σπάσεις το μαγαζί επειδή κάτι δεν σου αρέσει, είναι παράνομο. Εάν βρίσκεις ότι μαγαζί έχει κάνει κάτι παράνομο που σε θίγει, κάνεις αγωγή. Εάν είσαι ο καταστηματάρχης και θεωρείς ότι οι φεμινίστριες σου κάνουν χαλάστρα (το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει βέβαια) τους κάνεις αγωγή.Πράγματα απλά και καθημερινά.
Οπως υποστηρίζουν κάποιο σοφοί άνθρωποι που σχολιάζουν εδώhttps://www.lifo.gr/now/greece/270911/thessaloniki-vigkan-aktivistes-diamartyrithikan-gia-tin-tsiknopempti-ekso-apo-psitopoleiaτο να διαμαρτυρηθείς για ότι εσύ θεωρείς σωστό ή ανήθικο είναι ανεπίτρεπτο, ενοχλητικό, τρελό, ανόητο. Οι περισσότεροι σχολιαστές στο παραπάνω λινκ, υποστηρίζουν ότι πρέπει να αφήνεις τους ανθρώπους να κάνουν ότι θέλουν, χωρίς να διαμαρτύρεσαι.Ας βγάλουν λοιπόν οι φεμινίστριες τον σκασμό. Μας ενοχλούν και μας κόβουν την απόλαυση. Εγώ γουστάρω τρελά δαντελένια κυλοτάκια πάνω σε υπερμεγέθεις κούκλες.Και σκασίλα μου αν οι υπόλοιποι το θεωρούν αυτό σεξιστικό ή ανήθικο.Αποφασίστε: Εχουμε ΟΛΟΙ το δικαίωμα να ζητάμε από κάποιον να σταματήσει αυτό που κάνει, επειδή δεν συμβαδίζει με τις δικές μας αντιλήψεις; Η μήπως ΟΛΟΙ όσοι διαμαρτύρονται είναι "κατακριτέοι"; (έτσι γράφτηκε στο άλλο άρθρο).Εκτός αν το δικαίωμα του να επισημαίνεις στον άλλο ότι αυτό που κάνει είναι απάνθρωπο, σεξιστικό, ανήθικο εφαρμόζεται επιλεκτικά. Μόνο εκεί που μας βολεύει.