«Μην παρκάρετε δίπλα σε πολυτελή αυτοκίνητα» λένε αντιεξουσιαστές που έκαψαν ΙΧ στην Αθήνα

«Μην παρκάρετε δίπλα σε πολυτελή αυτοκίνητα» λένε αντιεξουσιαστές που έκαψαν ΙΧ στην Αθήνα Facebook Twitter
7

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβαν την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις τα ξημερώματα της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου, με 20 καμένα αυτοκίνητα σε περιοχές της Αττικής.

Κείμενο ανάληψης ευθύνης για το μπαράζ εμπρησμών στην Αθήνα, το βράδυ της Τρίτης 21 Ιανουαρίου προς ξημερώματα Τετάρτης, ανάρτησαν σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναρχικοί, που αυτοαποκαλούνται «Αναρχικές Ομάδες Νυχτερινών Επιδρομών».

Στο κείμενό τους εξηγούν τους λόγους των εμπρησμών, σχολιάζοντας πως γίνονται σε απάντηση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την εκκένωση των καταλήψεων, και τονίζουν πως συνεχίσουν τις ίδιες πρακτικές.

«Η εικόνα των δεκάδων κατεστραμμένων πολυτελών οχημάτων είναι μια εικόνα ταξικού πολέμου.[...] Τα πολυτελή οχήματα που πυρπολήθηκαν μαζικά είχαν όλα τους αξία μεγαλύτερη των 40.000 ευρώ και αποτελούν σύμβολα πλούτου και κατοχύρωσης των ταξικών προνομίων σε βάρος των φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων, των περιθωριοποιημένων της καπιταλιστικής κοινωνίας. [...] Το όχημα ενός μπάτσου εκτός υπηρεσίας που παρκάρει λίγο πριν μπει σπίτι του, ενός φασίστα που είναι στοχοποιημένος για τις απόψεις του στη γειτονιά, ενός ιδιοκτήτη πολυτελούς αυτοκινήτου, μπορούν να αποτελέσουν μικρές συμβολικές πράξεις σε μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια», αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κείμενο.

Επίσης ζητούν συγγνώμη επειδή καταστράφηκαν «δύο άσχετα οχήματα που βρίσκονταν κοντά στα πολυτελή που πυρπολήσαμε», καλώντας ταυτόχρονα τους ιδιοκτήτες μη πολυτελών οχημάτων να αποφεύγουν να σταθμεύουν δίπλα σε πολυτελή οχήματα «διευκολύνοντας έτσι το έργο μας». 

Ελλάδα
7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM