Καβάλα: Ανήλικοι ξυλοκόπησαν μαθητή σε δημοτικό σχολείο - Καταγγελία γονιού

Καβάλα: Ανήλικοι ξυλοκόπησαν μαθητή σε δημοτικό σχολείο - Καταγγελία γονιού Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΙΑΡΑΣ
6

Τον ξυλοδαρμό ενός μαθητή σε σχολείο της Καβάλας από δύο συμμαθητές του, κατήγγειλε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πατέρας του παιδιού.

Στην ανάρτηση που έγινε χθες, Τρίτη, ο πατέρας του παιδιού αναφέρεται σε επίθεση που δέχθηκε ο γιος του από δύο μαθητές μεγαλύτερης τάξης. Ο πατέρας περιγράφει λεπτομερώς το περιστατικό και παρουσιάζει τα αποτελέσματα εξετάσεων που πραγματοποίησε ο γιος του σε νοσοκομείο. Όπως καταγγέλλει ο γονιός, το παιδί του, μαθητής της τρίτης δημοτικού, στο 16ο δημοτικό σχολείο Καβάλας, δέχθηκε επίθεση από δύο παιδιά της τετάρτης τάξης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ένας μαθητής κρατούσε τον γιο του και ο δεύτερος τον χτυπούσε με γροθιές στην κοιλιά. Παράλληλα, ο πατέρας καταγγέλλει ότι οι δάσκαλοι του σχολείου δεν έκαναν απολύτως τίποτα για το περιστατικό. 

Σε δηλώσεις της στο τοπικό Center TV, η αναπληρώτρια διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, Αθανασία Γαϊτανίδου, επιβεβαίωσε την καταγγελία του πατέρα του μαθητή σημειώνοντας πως σήμερα το πρωί ξεκίνησε η πειθαρχική διερεύνηση του θέματος. Στο συγκεκριμένο σχολείο υπήρχαν εκπαιδευτικοί που πραγματοποιούσαν εφημερία στην αυλή κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Η κυρία Γαϊτανίδου σημείωσε ότι παρόντες ήταν τέσσερις εκπαιδευτικοί.

«Όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία την οποία ξεκινάει η υπηρεσία, θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Με πληροφορίες από proininews.gr/Center TV/thestival.gr

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Εγώ πάλι βλέπω ματατζήδες να κάθονται με τις ώρες χωρίς να κάνουν τίποτα στην Ηρώδου Αττικού αλλά και μπάτσους με στολή και μηχανή να κάθονται χωρίς να κάνουν τίποτα δίπλα από μια μηχανή και να χαζεύουν στο Instagram. Ας κάνουν καλύτερη διαχείριση του προσωπικού πρώτα.
Αν και γενικα χρεωνω παρα μα παρα πολλα στους γονεις, εδω δεν είναι το πρωτευων. Για τις ωρες του σχολειου το κρατος εχει αναλαβει την ευθυνη όχι μονο της μορφωσης αλλα και της ασφαλειας.Εαν οι δασκαλοι/καθηγητες αδυνατουν να διασφαλισουν βασικα πραγματα τοτε ας κανουν τα συνδικαλιστικα τους οργανα μια μη πολιτκοκομματικη συνελευεση να δουν και να αιτηθουν λυσεις.Εχουν εκπαιδευτει στο πως να μορφωνουν, εαν εχουν αδυναμια στο να αστυνομευουν (γιατι αυτο επι της ουσια είναι το δευτερεον καθηκον τους) ας ας αιτηθουν λυσεις, δεν μιλαω να μπει αστυνομία στα σχολεια αλλα ας εκαιδευτουν οι ιδιοι. Εαν ο κλαδος που εχουμε επιφορτησει να μορφωσουν τις νεες γενειες δεν είναι σε θεση να βρει και να εφαρμοσει λυσεις για αυτο το θεμα τοτε ο κλαδος εχει προβλημα.Δεν ξερω την λυση, αλλα απο την αλλη δεν εχω αναλαβει και τετοια ευθυνη (οπως τα κλαδικα οργανα).Πολυ απλα ποτε διαβασατε ανακοινωνση της ΔΟΕ/ΟΛΜΕ τελευταια φορα....ας δημοσιευσει η Λιφο τις δεκα τελευταιες, να δουμε την θεματολογια που τους απασχολει, να δουμε προβλεπομενες δικαιολογίες ή αξιολογοι λογισμοι, να δουμε και εμεις οι πολιτες τι απασχολει πια τους δασκαλους και καθηγητες.Τα περιστατικα είναι πολλα σε πολυ μικρο χρονικο πλαισιο.http://olme-attik.att.sch.gr/new/3-1-2020, αδικια κατα του κλαδου7/1/2020, συμπαρασταση στον ΟΤΕ (;)7/1/2020 , μνημη στον Τεμπονερα14/1/2020, για τον θανατο δυο συναδελφων18/1/2020, εξισωση πτυχιων23/1/2020, εξισωση πτυχιων24/1/2020, προσληψεις24/1/2020, φοροι27/1/2020, συναντησηΒλεπετε να απουσιαζει κατι; να κυριαρχει κατι;