Ξυλοδαρμός στο Βύρωνα: Σέλφι από το αστυνομικό τμήμα ανήρτησαν οι φερόμενοι δράστες

Ξυλοδαρμός στο Βύρωνα: Σέλφι από το αστυνομικό τμήμα ανήρτησαν οι φερόμενοι δράστες Facebook Twitter
3

Το 1ο Γενικό Λύκειο Βύρωνα επισκέφτηκε νωρίτερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να ενημερωθεί για τον ξυλοδαρμό 17χρονου μαθητή του σχολείου από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, που προσπάθησε να υπερασπιστεί την αδερφή του.

Η Νίκη Κεραμέως καταδίκασε απερίφραστα το «πρωτοφανές περιστατικό» κι επεσήμανε ότι έχουν ήδη ληφθεί «παιδαγωγικά μέτρα», ενημερώνοντας πως από το απόγευμα θα βρεθεί στην περιοχή ομάδα ψυχολόγων για να στηρίξει την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στις λύσεις που θα πρέπει να δοθούν σε βάθος χρόνου, για τις οποίες συνεργάζεται με την αρμόδια υφυπουργό.

Όπως είπε, μια από τις λύσεις είναι ο θεσμός του «Δάσκαλου Εμπιστοσύνης», στον οποίο θα καταφεύγουν τα παιδιά για να ενημερώνουν για τέτοια περιστατικά, προσθέτοντας ότι με τη νέα σχολική χρονιά, θα ενταχθούν και θεματικές σε συγκεκριμένα σχολεία, προκειμένου τα παιδιά να εντρυφήσουν σε έννοιες, όπως ο σεβασμός του ενός στον άλλο, συνύπαρξης και συναρμογής στο κοινωνικό σύνολο.

Στις δηλώσεις της η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι τα περιστατικά εκφοβισμού και βίαιης συμπεριφοράς «δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο σχολείο» και ότι «το υπουργείο Παιδείας θα είναι αμείλικτο» απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές.

Selfie από το Α.Τ. Βύρωνα ανήρτησαν οι φερόμενοι δράστες

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, κατά την παραμονή τους στο αστυνομικό τμήμα του Βύρωνα, μετά το βίαιο επεισόδιο της περασμένης Δευτέρας, οι φερόμενοι δράστες έβγαλαν selfie και τις ανέβαζαν στα κοινωνικά δίκτυα.

Με ιδιαίτερα προκλητικά σχόλια, οι νεαροί, που μετά την προσαγωγή τους αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, προειδοποιούσαν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τη δράση τους παρά τις ποινικές διώξεις που αναμένεται να ασκηθούν σε βάρος τους.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του μαθητή που ξυλοκοπήθηκε, ο νεαρός δέχθηκε χτυπήματα με αιχμηρά αντικείμενα και κόντεψε να χάσει το αριστερό του μάτι.

Συμπλήρωσε ότι το περιστατικό έγινε στο προαύλιο γυμνασίου, αφού πρώτα ο 17χρονος είχε ζητήσει το λόγο από κάποια άτομα που πείραζαν την αδελφή του και το περιστατικό παρακολουθούσαν και καθηγητές.

Με πληροφορίες από Εφημερίδα των Συντακτών

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Θεωρούν μαγκιά που τα βαζουν με το τοπικό Αστ. Τμήμα απ ότι φαίνεται, με την "εξουσία". Έχουν πέραση κάτι τέτοια στα παιδιά συχνά. Επίσης μάλλον ξερουν οτι θα την βγαλουν καθαρη σε γενικες γραμμες, εξ ου και η περιφρόνηση που δείχνουν γελώντας που τους βάλανε σε κελί. Ακόμα πιο προκλητικό το ότι λένε πως δεν τους σταματά τίποτα. Οσο για το...σοκ που 3 καθηγητες εκει δεν μπηκαν αναμεσα, τους καταλαβαινω. Δεν ειναι δα και εκπαιδευμενοι αστυνομικοι με οπλισμο πανω τους, οι αλλοι ηταν πενταπλάσιοι σε αριθμό! 17 δράστες σε έξαλλη κατασταση με κλειδια και σιδερογροθιές. Για ενα μισθουλάκο δεν θα κατσουν να χασουν και αυτοι κανα ματι ή να καταλήξουν σε κώμα στην Εντατική, οσο κυνικο και αν ακουγεται. Σε τετοιους πλακωμους δεν ορμάς έτσι μόνος σου, πέρα απ το να καλέσουν την Αστυνομία άμεσα, να δώσουν Πρώτες Βοήθειες και να εμποδίσουν κιάλλους απ το να συμμετάσχουν, δεν μπορούσαν να κάνουν και κάτι άλλο.Μακάρι οι γονεις του θυματος να προχωρησουν την υποθεση. Τα παιδαγωγικα μετρα δεν θα αποφερουν τίποτα.
Καταλάβατε σε τι χώρα ζούμε; Οι δράστες λένε θα συνεχίσουν. Βέβαια τι τους νοιάζει; Και πείτε μου τώρα, αυτοί δεν θα έπρεπε να καταλήξουν σε φυλακές ανηλίκων; Ποιοι ψυχολόγοι, αυτά είναι για το δημοτικό και αν προλάβεις.Στα 16 όταν συμπεριφέρεσαι σαν κοινός εγκληματίας, πρέπει να υπάρχουν συνεπειες, τέλος. Τρέμω την ώρα και τη στιγμή που τα παιδιά μου θα φύγουν απ´το δημοτικό.