Πάτρα: «Ήμουν σε απόγνωση» - Τι υποστήριξε η μητέρα του νεκρού βρέφους

Πάτρα: «Ήμουν σε απόγνωση» - Τι υποστήριξε η μητέρα του νεκρού βρέφους Facebook Twitter
Ήμουν σε απόγνωση, αναφέρει η μητέρα του νεκρού βρέφους στην Πάτρα - Φωτογραφία: thebest.gr
1

Συνελήφθη λίγο νωρίτερα και κρατείται στο Λιμεναρχείο της Πάτρας η 27χρονη μητέρα που εγκατέλειψε το μωρό της σε παραλία, με αποτέλεσμα να βρεθεί νεκρό το μεσημέρι της Τετάρτης από περαστικούς.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η νεαρή γυναίκα στους αστυνομικούς, γέννησε πριν από δύο ημέρες με καισαρική τομή.

«Το βράδυ της Τρίτης πήρα το μωρό και έφυγα από το νοσοκομείο χωρίς να μου δώσουν εξιτήριο οι γιατροί.

Περιπλανήθηκα για ώρες στην παραλία. Δεν ήξερα τι να κάνω, ήμουν σε απόγνωση. Τελικά αποφάσισα να το αφήσω στην άκρη της παραλίας» φέρεται να είπε η 27χρονη.

Στη συνέχεια, πήγε στο σπίτι όπου ζει με τη μητέρα της, ώσπου την εντόπισαν οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της 27χρονης, Γιάννη Αποστολόπουλο που μίλησε στο Star, η γυναίκα είναι «σε τραγική ψυχολογική κατάσταση». Όπως είπε η ίδια στον συνήγορό της, πήγε μόνη στο νοσοκομείο, γέννησε εντελώς μόνη, μόλις στάθηκε στα πόδια της, πήρε το παιδί κι άρχισε να περιφέρεται στην πόλη. Κάποια στιγμή έφτασε στην παραλία, αποφάσισε να αφήσει το μωρό δίπλα στη θάλασσα.

Ὀπως είπε o κ. Αποστολόπουλος, η κατάστασή της είναι τραγική κι από στιγμή σε στιγμή θα έρθει σε επαφή «ψυχολόγος που θα βοηθήσει κι εκείνη κι εμάς να καταλάβουμε».


Ο συνήγορός της εξέφρασε την εικασία πως ό,τι έκανε, το έκανε από ντροπή, καθώς ήταν ανύπαντρη, κανείς δεν ήξερε πως ήταν έγκυος σε ένα παιδί μιας σχέσης μόλις λίγων μηνών.

Ο ίδιος πρόσθεσε δε, πως μέχρι πριν από λίγο, η 27χρονη δεν γνώριζε πως το βρέφος ήταν νεκρό.

Αύριο η ιατροδικαστική εξέταση 

Αύριο το πρωί αναμένεται να διενεργηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστική εξέταση στην σορό του βρέφους που βρέθηκε νεκρό σήμερα το μεσημέρι, στην περιοχή της πλαζ, στην Αγυιά της Πάτρας.

Το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, αναμένεται να δώσει απαντήσεις, τόσο για τα αίτια θανάτου του βρέφους, όσο και για το χρόνο που αυτός επήλθε.

Παράλληλα, το αποτέλεσα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένουν και οι αξιωματικοί του λιμεναρχείου της Πάτρας, οι οποίοι έχουν αναλάβει τις έρευνες για την υπόθεση.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των ερευνών για την συγκεκριμένη υπόθεση, με απόφαση του διοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, έχει διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διευκρινιστεί κάτω από ποιες συνθήκες έφυγε μία μητέρα από δημόσιο νοσοκομείο της Πάτρας, χωρίς να έχει πάρει εξιτήριο.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM