Μετανιωμένος ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν - «Θέλω να ξαναδώ το παιδί μου»

Μετανιωμένος ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν - «Θέλω να ξαναδώ το παιδί μου» Facebook Twitter
Τι δήλωσε ο πατέρας της επτάχρονης Βαλεντίν - EUROKINISSI
4

Μετανιωμένος δηλώνει ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν, ο οποίος μεθόδευσε την εξαφάνιση της 7χρονης, δηλώνοντας ψευδή στοιχεία στην Αστυνομία, τη στιγμή που μία γυναίκα εμφανίστηκε ισχυριζόμενη πως είναι η μητέρα του παιδιού.

Μιλώντας στο ethnos.gr από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, με τη βοήθεια του δικηγόρου του Βασίλη Νουλέζα, ο Αμπελκά υποστηρίζει ότι είναι ράκος με την τροπή που πήραν τα πράγματα, πως έχει μετανιώσει και πως το μόνο που θέλει τώρα είναι να ξαναδεί την κόρη του. Όπως εξηγεί, ό,τι έκανε το έκανε πάνω στην επιθυμία του για ένα καλύτερο μέλλον για την Βαλεντίν και υπό το καθεστώς φόβου για τις συνέπειες.

Αναλυτικά η δήλωση του Αμπελκά: «Ως πατέρας αισθανόμουν ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου. Ότι δεν μπορώ να προσφέρω στην κόρη μου όσα έπρεπε να προσφέρω για να μεγαλώσει όπως πρέπει. Ήθελα να εξασφαλίσω για το παιδί μου καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και μόρφωσης. Έτσι αποφάσισα να στείλω το παιδί στη θεία του στη Γαλλία, που μπορούσε να το μεγαλώσει καλύτερα. Όταν το έστειλα, μετά σκέφτηκα ότι το παιδί θα αρχίσουν να το αναζητούν από το σχολείο του και από αλλού. Τι θα έλεγε σε αυτούς που θα το αναζητούσαν; Έτσι, πήγα και δήλωσα την εξαφάνισή του. Μετά σκέφτηκα τις συνέπειες που θα έχει η πράξη μου σε σχέση με τον νόμο και τρομοκρατήθηκα. Έτσι άρχισα να λέω ψέματα. Νόμιζα ότι, εάν έλεγα από την αρχή την αλήθεια, θα με τιμωρούσε ο νόμος. Στο μυαλό μου ήταν όλα τόσο μπερδεμένα. Τώρα έχω καταλάβει το λάθος μου. Έχω μετανιώσει. Ήταν ανόητο εκ μέρους μου αυτό που έκανα. Δεν ήθελα να προκαλέσω αναστάτωση. Το μόνο που θέλω πια είναι να ξαναδώ το παιδί μου».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Νουλέζας δηλώνει στο ethnos.gr ότι ο Αμπελκά παραπέμπεται για κατοχή πλαστού εγγράφου και παραβίαση του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ από εδώ και πέρα αναμένεται να του απαγγελθούν και κακουργηματικές πράξεις για διευκόλυνση παράνομης αποδημίας.

Γυναίκα ισχυρίζεται πως είναι η μητέρα της

 

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση περιπλέκεται περαιτέρω καθώς, σύμφωνα με το cnn.gr, νωρίτερα, μία γυναίκα, μέσω δικηγόρου επικοινώνησε με το Γάλλο σύνδεσμο στην Ελλάδα και ισχυρίστηκε ότι είναι η μητέρα της μικρής Βαλεντίν, ότι βρίσκεται στη Γαλλία και ότι ήταν αυτή που έστειλε το συγγενικό της πρόσωπο, για να παραλάβει το παιδί και να το μεταφέρει στη Γαλλία.

Ωστόσο, αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα έχει υποστηρίξει ο πατέρας που εμφάνιζε τη μητέρα της Βαλεντίν νεκρή. Οι Αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τα λεγόμενα της γυναίκας, η οποία, όπως είπε, βρίσκεται στη Γαλλία παράνομα και χωρίς χαρτιά και γι' αυτό κρυβόταν και ότι γι' αυτό το λόγο τώρα που πήρε τη συγκεκριμένη τροπή η υπόθεση, εμφανίστηκε μέσω ενός δικηγόρου.

Οι Αρχές είναι ακόμη σε διαδικασία να εξακριβώσουν τι συμβαίνει κι αν πράγματι η γυναίκα είναι αυτή που ισχυρίζεται ότι είναι.

Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο πατέρας της είχε δηλώσει ψευδώς την εξαφάνιση της κόρης του, ενώ σε συνεννόηση με συγγενή του είχε μεθοδεύσει την μετάβασή της στο εξωτερικό. Για να βγει από την χώρα, χρησιμοποιήθηκε διαβατήριο άλλης ανήλικης, κόρης συγγενικού προσώπου του Αμπελκά.

Η 7χρονη μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι, συνοδευόμενη από το προαναφερθέν συγγενικό πρόσωπο. Μάλιστα και ο πατέρας της ετοιμαζόταν να φύγει για την Γαλλία, έχοντας ήδη εκδώσει εισιτήριο για σήμερα αλλά η αναχώρησή του απετράπη, λόγω της προσαγωγής και εξέτασης του από τις αστυνομικές Αρχές.

Ο άνδρας αναμένεται τώρα να αντιμετωπίσει κατηγορίες παραμέλησης ανηλίκου και άσκοπης κινητοποίησης των αρχών.

Από την πρώτη στιγμή, οι αξιωματικοί δεν είχαν πειστεί από την κατάθεση του πατέρα, που υποστήριζε ότι η κόρη του είχε εξαφανιστεί την Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, και «επειδή ο ίδιος είχε αποκοιμηθεί», ειδοποίησε την επόμενη ημέρα την αστυνομία. Συμμαθητές της μικρής Βαλεντίν είχαν καταθέσει πως το παιδί είχε να εμφανιστεί στο σχολείο από τις 19 του μηνός και τους είχε ενημερώσει πως θα αλλάξει σχολείο.

Σκυλιά του «Χαμόγελου του Παιδιού» είχαν εντοπίσει την μυρωδιά της μέχρι το μετρό του Αγίου Ιωάννη και ένοικοι της ίδιας πολυκατοικίας στο Παγκράτι κατήγγειλαν ύποπτες κινήσεις. Ο πατέρας διέψευδε κατηγορηματικά τους γονείς των άλλων μαθητών αλλά και τις μαρτυρίες γειτόνων για αναχώρηση ανδρών με βαλίτσες από το σπίτι του. Όπως όμως αποδείχθηκε, το παιδί είχε όντως πετάξει για Γαλλία στις 21 Δεκεμβρίου με άλλο διαβατήριο - γεγονός που εγείρει ερωτήματα και για τον έλεγχο στο αεροδρόμιο.

Σήμερα το πρωί, η 7χρονη εντοπίστηκε στην Γαλλία και υπήρξε επικοινωνία - βιντεοκλήση του πατέρα με την ανήλικη κόρη του. Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM