Ψήφισμα του Δήμου Αθηναίων για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής - Χυδαιολογίες Κασιδιάρη στο συμβούλιο

Ψήφισμα του Δήμου Αθηναίων για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής - Χυδαιολογίες Κασιδιάρη στο συμβούλιο Facebook Twitter
Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε ψήφισμα κατά της Χρυσής Αυγής (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Ψήφισμα με τίτλο «Στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής» ενέκρινε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

Η συνεδρίαση ήταν επεισοδιακή, εξαιτίας της σφοδρής αντίδρασης του Ηλία Κασιδιάρη για το ψήφισμα, ο οποίος εξαπέλυσε ύβρεις εναντίον όσων το στήριξαν. Ο κ. Κασιδιάρης, που είναι και ο ίδιος κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, χαρακτήρισε το ψήφισμα «άθλια παρέμβαση στη δικαιοσύνη» και απείλησε ότι η παράταξή του θα στραφεί νομικά εναντίον «όσων στηρίζουν αυτή την αθλιότητα».

Μάλιστα, δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε λέγοντας: «Όποιοι ενοχλούνται να το βουλώσουν, να πάνε στο σπίτι τους. Ξεφτιλισμένοι, βγάλτε τον σκασμό, σαβούρες ελεεινοί και τρισάθλιοι». Απαντώντας στα όσα είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο δήμαρχος Αθηναίων παρενέβη λέγοντας: «Τιμή μας, να στραφούν εναντίον μας γι' αυτό το ψήφισμα».

 

Τι αναφέρει το ψήφισμα

Στο ψήφισμα μεταξύ άλλων τονίζεται ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής αφορά μια εγκληματική οργάνωση. «Η απόφαση της δίκης θα αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων. Έχουμε το χρέος και τη δύναμη να τα προασπιστούμε. Να βάλουμε τέρμα στη φασιστική απειλή», επισημαίνεται ακόμη.

Το ψήφισμα χαρακτηρίζει πρόκληση την εισαγγελική πρόταση. «Αν υιοθετηθεί, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την ασύδοτη δράση των ταγμάτων εφόδων, εξοπλισμένων με μια χρηματοδότηση 8 εκατομμυρίων ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά το ψήφισμα.

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας απαιτεί από το δικαστήριο «να προχωρήσει στην παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί. Όχι μόνο του Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα αλλά όλης της ηγεσίας που έδινε τις εντολές και εκπαίδευε τα μέλη για να εκτελούν τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών, αριστερών, δημοκρατικών πολιτών, συνδικαλιστών κ.ά.».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM