Κλειστό το κέντρο της Αθήνας - Μαθητικό συλλαλητήριο σε εξέλιξη

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας - Μαθητικό συλλαλητήριο σε εξέλιξη Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
1

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται προς τη Βουλή. Οι διαδηλωτές διεκδικούν, μεταξύ άλλων, τη μη εφαρμογή της εξίσωσης των πτυχίων των ΑΕΙ με αυτά των κολεγίων, ενώ ζητούν και να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και οι ελλείψεις των υποδομών στα σχολεία.

Κάλεσμα για την κινητοποίηση εξέδωσαν η ΟΛΜΕ, η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, τοπικές ΕΛΜΕ και σύλλογοι γονέων, καθώς και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

«Τώρα να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η φωνή μας», αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι μαθητές. «Ζητάμε άμεσα να καλυφθούν τα κενά σε καθηγητές και οι σοβαρές ελλείψεις (όπως θέρμανση) στα σχολεία μας» λένε και προσθέτουν «καταδικάζουμε τον νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ για την εξίσωση των πτυχίων ΑΕΙ και κολεγίων, που κάνει τα πτυχία των Πανεπιστημίων ένα ακόμα χαρτί, ένα ακόμα προσόν στην προσπάθεια και στο όνειρό μας να σπουδάσουμε αυτό που μας αρέσει και να δουλέψουμε πάνω σε αυτό στο μέλλον».

«Κάνουν το σχολείο μας εξοντωτικό, ακριβό εξεταστικό κέντρο», αναφέρουν οι μαθητές για τις κυβερνήσεις, διαχρονικά, προσθέτοντας ότι στέκονται απέναντι στο δίκαιο αίτημα των μαθητών και των φοιτητών για αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών. «Βλέπουν τους μαθητές και τους φοιτητές σαν "κόστος"» υποστηρίζουν προσθέτοντας πως «μας αφήνουν χωρίς καθηγητές και μετά τις πανελλαδικές θα μας κάνουν κριτική ότι έχουμε χαμηλό επίπεδο μόρφωσης». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
40 χρόνια τα ίδια συνθήματα που συνοψίζουν μια ιδιότυπη μικροαστική αντίληψη ενάντια σε κάθε αλλαγή, συνθήματα που θα έλεγε κανείς ότι τα αποτυπώνει ο ίδιος άνθρωπος μιας και ούτε η γραμματοσειρά δεν έχει αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια. Πόσο παρωχημένη φαίνεται η σκηνή όταν συγκρίνει κανείς αυτού του είδους τα κινήματα με τις εξελίξεις στον υπόλοιπο κόσμο όπου οι αντίστοιχοι συμμαθητές τους αγωνίζονται για το πώς θα γίνουν ανταγωνιστικότεροι στα πλαίσια της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Με τις εξελίξεις στην τεχνολογία να έχουν ουσιαστικά καταργήσει τα σύνορα οι μαθητές στην Ελλάδα κλείνονται στο θλιβερό μικρόκοσμο της μετριοκρατίας που επιβάλλει το μεταπολιτευτικό κατεστημένο.Δεν αντέχεται τόση μούχλα, ειδικά όταν αυτή προέρχεται από τους υποτιθέμενους μελλοντικούς "στυλοβάτες" της κοινωνίας, η κουλτούρα της μετριότητας σε συνδυασμό με το άθλιο δημογραφικό είναι οι επικινδυνότεροι δείκτες που οδηγούν σε ενδυνάμει μελλοντικό αφανισμό.