Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά - Λόγω χιονόπτωσης και παγετού

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά - Λόγω χιονόπτωσης και παγετού Facebook Twitter
Λόγω κακοκαιρίας, ψύχους και χιονόπτωσης, κατά τόπους δήμοι αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά κάποια σχολεία
0

Χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρός παγετός επικρατούν στην Κεντρική Μακεδονία. Λόγω του παγετού και των χιονοπτώσεων, κλειστά θα είναι σήμερα (Πέμπτη 6/2) τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο μεγαλύτερο μέρος του ορεινού όγκου του Δήμου Λαγκαδά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, δεν θα λειτουργήσουν το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο σε Ξυλόπολη, Όσσα και Κρύα Νερά, το γυμνάσιο Ξυλόπολης κι επίσης το δημοτικό, το γυμνάσιο, το λύκειο και ο παιδικός σταθμός Σοχού.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη δημοτική ενότητα Αρναίας «λόγω του επικίνδυνου οδικού δικτύου αλλά και λόγω της πολύωρης διακοπής ρεύματος που βρίσκεται σε εξέλιξη, γεγονός που καθιστά μη λειτουργικές τις σχολικές μονάδες (θέρμανση κλπ)», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη.

Για την ίδια αιτία κλειστά Θα παραμείνουν και τα σχολεία στην Κοινότητα Μεγάλης Παναγίας, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις υπόλοιπες κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη, δηλαδή στο Γομάτι και στο σύνολο των κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Σταγείρων Ακάνθου.

Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην Π.Ε. Φλώρινας, μετά από απόφαση των δήμαρχων, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Φλώρινας, τον Δήμο Αμυνταίου και των Δήμο Πρεσπών. Επίσης στην Π.Ε. Κοζάνης τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στο Δήμο Εορδαίας ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9.15 πμ στο Δήμο Βοΐου. Στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς και στο δήμο Γρεβενών τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9.15 πμ.

Στο μεταξύ συνεχίζεται ο αποχιονισμός στα ορεινά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτή την ώρα 50 μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρούν προκειμένου να καθαρίσουν τους δρόμους. «Γίνονται ρίψεις αλατιού γιατί επικρατεί ισχυρός παγετός, ωστόσο δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης. Σημείωσε, δε, ότι οι οδηγοί που κινούνται στα ορεινά και ημιορεινά πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM