Βοτανικός Κήπος του ΕΚΠΑ: Άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης

Βοτανικός Κήπος του ΕΚΠΑ: Άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης Facebook Twitter
Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης στον Βοτανικό Κήπο του ΕΚΠΑ (Πηγή φωτό δήμος Αθηναίων)
0

Το πρωί της Τετάρτης έγιναν οι πρώτες εργασίες στον Βοτανικό Κήπο του ΕΚΠΑ, στην Ιερά Οδό, στο πλαίσιο σχεδίου για την αναμόρφωση αυτού του πνεύμονα πρασίνου, έκτασης 7 στρεμμάτων.

Οι παρεμβάσεις από ανθρώπους της Διεύθυνσης Πρασίνου του δήμου Αθηναίων ξεκίνησαν με την απομάκρυνση της ξερής βλάστησης που είχε συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της ελλιπούς συντήρησης.

Πρόσφατα υπεγράφη σύμβαση ανάμεσα στον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και τον πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνο Δημόπουλο. Η σύμβαση προβλέπει τη συντήρηση και διαχείριση των δομών του Βοτανικού Κήπου και την αναβάθμιση του φυσικού του περιβάλλοντος, μέσω παρεμβάσεων των υπηρεσιών του δήμου. Στόχος να γίνει ξανά επισκέψιμος ο χώρος, για το ευρύ κοινό, συμβάλλοντας στη συνολική αναβάθμιση της περιοχής του Βοτανικού.

Βοτανικός Κήπος του ΕΚΠΑ: Άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης Facebook Twitter

200 είδη φυτών στον Βοτανικό Κήπο του ΕΚΠΑ

Πρώτη προτεραιότητα είναι να αποκατασταθεί η βιοποικιλότητα από τα περίπου 200 είδη φυτών που καλλιεργούνταν στον κήπο. Υπάρχουν πολλά είδη δένδρων και θάμνων (μερικά πολύ μεγάλης ηλικίας), αρκετά ποώδη είδη, και μικρές τεχνητές λίμνες με υδρόβια φυτά.

Στα ενδιαφέροντα φυτά του Κήπου περιλαμβάνονται ορισμένα πανύψηλα είδη Cupressus sempervirens και Washingtonia sp. και κάποια φυτά ιστορικής σημασίας.

Βοτανικός Κήπος του ΕΚΠΑ: Άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης Facebook Twitter

Ο Βοτανικός Κήπος του ΕΚΠΑ ιδρύθηκε το 1835, σε μία έκταση 12 εκταρίων του κτήματος Χασεκή της Ιεράς Οδού. Αρχικά λειτούργησε ως δενδρώνας, μετατράπηκε σε Βοτανικό Κήπο το 1838 και αναδιοργανώθηκε μετά το 1851. Αναγνωρίστηκε ως επιστημονικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1867.

Βοτανικός Κήπος του ΕΚΠΑ: Άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης Facebook Twitter

Μετά την ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής Αθηνών το 1915, το μεγαλύτερο μέρος του Κήπου περιήλθε σε αυτή. Πλέον έχουν απομείνει 7 στρέμματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Σήμερα, μπαίνει μπροστά ένα έργο σημαντικό ως προς την κοινωνική αλλά και την ιστορική του διάσταση. Κάνουμε το πρώτο βήμα για να αποκαταστήσουμε τον Βοτανικό Κήπο», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων. «Να μπορούν να τον επισκέπτονται όλοι και να συνεχίσει, με την παρουσία του, να κάνει πιο πλούσια και πιο φωτεινή την ιστορία της Αθήνας», συμπλήρωσε ο κ. Μπακογιάννης.

Βοτανικός Κήπος του ΕΚΠΑ: Άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM