Αυτός είναι ο «μαϊμού» γιατρός που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Αυτός είναι ο «μαϊμού» γιατρός που εξαπατούσε ηλικιωμένους Facebook Twitter
0

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 56χρονου, που τηλεφωνούσε σε πολίτες προσποιούμενος τον γιατρό νοσοκομείου και τους ζητούσε χρηματικά ποσά.

Ο δράστης στοχοποιούσε ως επί το πλείστον ηλικιωμένους, υποστηρίζοντας πως συγγενικό τους πρόσωπο βρίσκεται χρειάζεται χειρουργική επέμβαση έπειτα από τραυματισμό. Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία και προκειμένου να εξαπατήσει τα θύματά του, κάποιος συνεργός του προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, δήθεν επιβεβαιώνοντας τα ψευδή γεγονότα και παρακαλώντας για βοήθεια.

Τα χρηματικά ποσά που ζητούσαν κυμαίνονταν μεταξύ 20.000 και 35.000 ευρώ και συνολικά εξιχνιάστηκαν 7 περιπτώσεις απόπειρας απάτης στην πόλη της Δράμας κατά τη διάπραξη των οποίων οι δράστες προσπάθησαν να αποσπάσουν συνολικά 173.000 ευρώ.

Τα στοιχεία του δόθηκαν κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δράμας, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης δόθηκαν Πρόκειται για τον υπήκοο Βουλγαρίας (επ) ATANASOV (ον) MITKO του PASCO και της DUDA , γεννηθέντα την 29-3-1963, στη Βουλγαρία.

Σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα απάτης, τελεσθείσης από κοινού κατ' εξακολούθηση, επί σκοπώ προκλήσεως βλάβης συνολικού ποσού άνω των 120.000 ευρώ και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Ο Atanasov συνελήφθη στις 20 Ιανουαρίου το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας.

Αυτός είναι ο «μαϊμού» γιατρός που εξαπατούσε ηλικιωμένους Facebook Twitter
Αυτός είναι ο «μαϊμού» γιατρός που εξαπατούσε ηλικιωμένους Facebook Twitter

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης σε απόπειρα. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμη τρεις (3) συνεργούς του, μέλη της σπείρας, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, την 20-1-2020, πρωινές και μεσημεριανές ώρες, άγνωστοι δράστες επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτες στην πόλη της Δράμας. Στο πλαίσιο άμεσης κινητοποίησης και συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 56χρονο, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε το ρόλο του «εισπράκτορα» της σπείρας.

Ο 56χρονος βρισκόταν στην πόλη της Δράμας αναμένοντας να καρποφορήσει κάποια από τις προσπάθειας εξαπάτησης, έτσι ώστε στη συνέχεια να μεταβεί στην οικία του θύματος και να παραλάβει τα χρήματα. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της σπείρας και να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM