Ρόδος: Ποινή φυλάκισης σε 76χρονο για κακοποίηση ζώου - Κλώτσησε νεογέννητα γατιά

Ρόδος: Ποινή φυλάκισης σε 76χρονο για κακοποίηση ζώου - Κλώτσησε νεογέννητα γατιά Facebook Twitter
0

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών επέβαλε δικαστήριο στη Ρόδο σε 76χρονο που κατηγορούνταν για κακοποίηση ζώου


Ειδικότερα, ένοχος για κακοποίηση ζώου κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου 76χρονος που κατηγορούνταν ότι κλώτσησε τρία νεογέννητα γατιά.


Η υπόθεση σύμφωνα με το ρεπορτάζ του rodiaki.gr  πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε μία γυναίκα σε βάρος του 76χρονου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 19 Δεκεμβρίου του 2015 η καταγγέλλουσα τάιζε τη γάτα με τα τέσσερα νεογέννητα γατάκια της όταν ο κατηγορούμενος πέρασε από το σημείο και φέρεται ότι με βία κλώτσησε κάποια από τα γατάκια με αποτέλεσμα να εκτιναχθούν μακριά.


Ο 76χρονος κατά την απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία υποστήριξε ότι η καταγγελία σε βάρος του έγινε καθώς είχε προηγηθεί δική του μήνυση σε βάρος της καταγγέλλουσας για συκοφαντική δυσφήμιση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία τον 76χρονο με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών.


Κατά την πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να καταδικαστεί ο 76χρονος σε φυλάκιση ενός έτους και να του επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από Rodiaki

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ