Δεκάδες προσαγωγές για επιθέσεις οπαδών του ΠΑΟΚ σε γραφεία βουλευτών της ΝΔ

Δεκάδες προσαγωγές για επιθέσεις οπαδών του ΠΑΟΚ σε γραφεία βουλευτών της ΝΔ Facebook Twitter
1

Τουλάχιστον 21 προσαγωγές έχει κάνει μέχρι στιγμής η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, μετά τις επιθέσεις οπαδών του ΠΑΟΚ σε γραφεία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Οπαδοί της ομάδας έριξαν τρικάκια με συνθήματα υπέρ του ΠΑΟΚ, και έγραψαν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με σπρέι. Οπαδοί βρέθηκαν επίσης στα γραφεία των βουλευτών Σταύρου Καλαφάτη και Ελένης Ράπτη.

Τις επιθέσεις στα πολιτικά γραφεία βουλευτών της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας δηλώνοντας τα παρακάτω: «Κατανοούμε την αγάπη των φίλων του ΠΑΟΚ για την ομάδα τους, αλλά θεωρούμε απαράδεκτη οποιαδήποτε μορφή βίας. Καταδικάζουμε τις επιθέσεις στο πολιτικό γραφείο του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρου Καλαφάτη και της βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης, Έλενας Ράπτη. Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία».

Οι αντιδράσεις είχαν ξεκινήσει μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης λόγω καθεστώτος πολυϊδιοκτησιάς. Ο «δικέφαλος» είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να απομακρύνει τον υφυπουργό Αθλητισμού, υποστηρίζοντας ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι «εντολοδόχος του γραφείου τύπου του Ολυμπιακού».

Με κυβερνητική τροπολογία που ψηφίστηκε χθες, ΠΑΟΚ και Ξάνθη γλίτωσαν τον υποβιβασμό αλλά θα τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών. Αμέσως μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας, ο ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για κλοπή του πρωταθλήματος, διαμηνύοντας την απόφασή της να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα φτάνοντας μέχρι το CAS για «τη νόμιμη διερεύνηση της υπόθεσης».

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια