Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα εξαιρούνται τα εκτός Αθωνικής Πολιτείας, ακίνητα των μονών από τη φορολογία ζητούν οι μοναχοί του Αγίου όρους. Μάλιστα απειλούν  ότι αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα τους από την ελληνική κυβέρνηση, τότε δεν θα δεχτούν πολιτικούς στις εκδηλώσεις τον Οκτώβριο, για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Αθωνικής Πολιτείας.   

 

Όπως σημειώνει το Έθνος, οι μοναχοί υπενθυμίζουν ότι έθεσαν το ζήτημα-και την απειλή-στην συνάντηση που είχαν με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου, ασχέτως όπως λένε, αν δεν δόθηκε δημοσιότητα στο θέμα.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, στο Άγιο όρος βρίσκεται ο γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος  προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα.

 

Ήδη μια πρώτη γεύση των αγιορείτικων απειλών έλαβε η κυβέρνηση στις εκδηλώσεις τον περασμένο Νοέμβριο για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της χερσονήσου του Αθω από τους Οθωμανούς. Τότε είχαν προσκληθεί μόνο ο τότε αρχηγός του ΓΕΝ, αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, και η ηγεσία του πολεμικού στόλου.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr