Δίκη Τοπαλούδη: «Η γιαγιά του Ροδίτη θα μπορούσε να ακούσει τις κραυγές της»

Δίκη Τοπαλούδη: «Η γιαγιά του Ροδίτη θα μπορούσε να ακούσει τις κραυγές της» Facebook Twitter
Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
1

Σε φορτισμένο κλίμα συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη, που έπεσε θύμα βιασμού και δολοφονήθηκε, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.


Η διαδικασία συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με την ολοκλήρωση της εξέτασης επικεφαλής κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού, Θωμά Ζόβα, που εξιχνίασε το έγκλημα.

Προσοχή ακολουθούν σκληρές περιγραφές


Ο μάρτυρας επανέλαβε ότι το πτώμα της φοιτήτριας εντοπίστηκε να επιπλέει, σε απόκρημνη παραλία και πως τα πράγματά της βρέθηκαν σε διάφορα σημεία. Κατά τον ίδιο, το εσώρουχο της 19χρονης ήταν σκισμένο, γεγονός που καταδεικνύει ότι η κοπέλα υπέστη βία. «Κάποιος το τράβηξε για το σκίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο λιμενικός.


«Φώναζε όσο τη βασάνιζαν»


Ο κ. Ζόβας εκτίμησε πως η φοιτήτρια φώναζε όσο την βασάνιζαν οι δύο δράστες στο εξοχικό τού Ροδίτη κατηγορούμενου. Απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής είπε ξανά ότι, αν η γιαγιά του 21χρονου έχει καλή ακοή, θα άκουγε τις κραυγές της Ελένης Τοπαλούδη από το ισόγειο όπου έμενε, όσο η φοιτήτρια βασανιζόταν από τους δύο δράστες στον επάνω όροφο.

Τη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη παρακολουθούν δεκάδες άτομα, ενώ έξω από τη δικαστική αίθουσα βρίσκονται μέλη γυναικείων οργανώσεων, τα οποία, κρατώντας πανό, καταγγέλλουν την ανοχή που επιδεικνύουν οι Αρχές σε δράστες βιασμών, αγνοώντας ή μη ερευνώντας διεξοδικά καταγγελίες θυμάτων.


Τι κατέθεσε ο μάρτυρας για τους κατηγορούμενους

Αναφερόμενος στους κατηγορούμενους για τη δολοφονία της Τοπαλούδη, ο μάρτυρας είπε ότι ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής υπήρξε συνεργάσιμος, «καθόλου φοβισμένος και ψύχραιμος» κατά την εξέτασή του.

Αντίθετα, ανέφερε, ο 21χρονος Ροδίτης δεν ήταν συνεργάσιμος, «είχε έντονο χαρακτήρα και έδειχνε ότι ήταν ένας άνθρωπος που επιθυμούσε τον καβγά». Ο λιμενικός, αναφερόμενους στους γονείς του 21χρονου είπε πως ο πατέρας του δεν έλεγε πού είναι ο γιος του, ενώ η μητέρα του, αν και είχε αρχικά άριστη συνεργασία με τις Αρχές, στη συνέχεια εξαφανίστηκε για ένα τετράωρο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM