Μεσσηνία: 21χρονος ξέθαψε σορό γυναίκας ψάχνοντας για κοσμήματα

Μεσσηνία: 21χρονος ξέθαψε σορό γυναίκας ψάχνοντας για κοσμήματα Facebook Twitter
3

Στις φυλακές, μετά την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή να κριθεί προφυλακιστέος, έχει οδηγηθεί ο 21χρονος που βεβήλωσε τάφους και ξέθαψε σορό γυναίκας στο νεκροταφείο του Πλατέος στη Μεσσηνία.

Μετά την απολογία του για σειρά κλοπών στη Μεσσηνία, ομολόγησε τις πράξεις του στο νεκροταφείο και την εκκλησία του χωριού, για τις οποίες κίνητρο ήταν η εύρεση πολύτιμων αντικειμένων που μπορεί να υπήρχαν στους τάφους, κυρίως κοσμημάτων. 

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι στις 16 Δεκεμβρίου. Κοινοτικός σύμβουλος της περιοχής βρέθηκε στο κοιμητήριο, όπου μπαίνοντας βρέθηκε μπροστά στη σορό μιας γυναίκας, την οποία είχαν ξεθάψει άγνωστοι, την είχαν βγάλει από τον τάφο και την είχαν τοποθετήσει σε καθιστή θέση.

Επίσης διαπίστωσε ότι είχαν προκαλέσει εκτεταμένες φθορές σε άλλα έξι μνημεία, ενώ σε ένα από αυτά (που χρησιμοποιούνταν ως οστεοφυλάκιο) οι φθορές είχαν φτάσει μέχρι τα οστά που φυλάσσονταν.

Επιπλέον οι δράστες είχαν μπει στην εκκλησία και είχαν πετάξει μια εικόνα στο έδαφος, είχαν μετακινήσει βίαια το μανουάλι με τα κεριά και είχαν ανακατέψει την Αγία Τράπεζα.

Έψαχνε δαχτυλίδια

 

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, που ερευνούσε την υπόθεση, οδηγήθηκε τελικά στον 21χρονο Ρομά, ο οποίος συνελήφθη για διάπραξη 13 κλοπών.

Όπως αποδείχθηκε, ο 21χρονος πήγε στο νεκροταφείο μαζί με δύο αδέλφια επίσης Ρομά, ηλικίας 16 και 12 ετών, όπως και άλλον έναν 12χρονο. Ο τάφος της γυναίκας ήταν ο πρώτος που βρήκε μπροστά του, τον οποίο έσπασε και, όπως είπε ο ίδιος, έβγαλε τη σορό προκειμένου να ψάξει από κάτω για δαχτυλίδια ή άλλα χρυσαφικά.

Οι 12χρονοι, όταν τον είδαν να βγάζει τη σορό, τρομοκρατήθηκαν και έφυγαν, ενώ ο 16χρονος παρέμεινε. Αρχικά ο 21χρονος αρνήθηκε τη βεβήλωση των τάφων και την προσβολή νεκρού στο κοιμητήριο του Πλατέος, αλλά τελικά ομολόγησε, λέγοντας πως έσπασε τους τάφους για να βρει χρυσαφικά.

Με πληροφορίες από Tharrosnews

Ελλάδα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Πόσο αρρωστημένο .. οσο για τους δράστες και το κίνητρο περισσότερο απο αναμενόμενο μετα τα καντήλια και τα φαναράκια που ρημάζουν απο όλα τα νεκροταφεία της χώρας για να πουλήσουν το χαλκό προχώρησαν και στις ανασκαφές ...αποκρουστικό απο κάθε άποψη, WTF!