Μεσσηνία: Ανήλικοι στους δράστες που ξέθαψαν σορό, κατέστρεψαν και έκλεψαν τάφους

Μεσσηνία: Ανήλικοι στους δράστες που ξέθαψαν σορό, κατέστρεψαν και έκλεψαν τάφους Facebook Twitter
2

Τέσσερις είναι οι δράστες σύμφωνα με την Αστυνομία κατέστρεψαν και έκλεψαν έξι τάφους στο νεκροταφείο του Πλατέος στη Μεσσηνία.


Πρόκειται για έναν 21χρονο που συνελήφθη για κλοπές, έναν 16χρονονο και δυο 12χρονους οι οποίοι δε δίστασαν να ξεθάψουν τη σορό μίας γυναίκας και να την τοποθετήσουν σε καθιστή θέση στην είσοδο του νεκροταφείου, κίνηση που είχε προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία σύμφωνα με το tharosnews.gr

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας «εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και προσβολής μνήμης νεκρού σε Δημοτικό Κοιμητήριο, που είχε γίνει την 16.12.2019 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας.


Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών, 21χρονου και τριών (3) ανηλίκων, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και προσβολή μνήμης νεκρού».


Ο πρόεδρος της κοινότητας, Σπύρος Μαρούλης ανέφερε πως για το περιστατικό είχε ενημερωθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Περιγράφοντας το περιστατικό σε επιστολή του προς τον υπουργό, ο πρόεδρος της κοινότητας ανέφερε συγκεκριμένα:


«Την ημέρα Δευτέρα 16/12/2019 και περί ώρα 2-3 μ.μ. άγνωστοι εισήλθαν στο κοιμητήριο του χωριού της κοινότητας, αρχικά καταστρέφοντας μνήματα του κοιμητηρίου, βγάζοντας και πετώντας οστά νεκρών σε μεγάλη απόσταση εντός του κοιμητηρίου.


Η φρικαλεότητά τους δεν έμεινε μόνο εκεί. Αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι και θα θέλαμε την άμεση παρέμβασή σας είναι η απάνθρωπη πράξη, όπου ξέθαψαν γυναίκα από οικογενειακό τάφο. Το σώμα της γυναίκας όπου ήταν σε προχωρημένο στάδιο σήψης, το μετέφεραν και το τοποθέτησαν σε εδραία θέση, έτσι ώστε να κοιτά την είσοδο του νεκροταφείου.


Αντιλαμβάνεστε το θέαμα που αντίκρισαν οι πρώτοι συγγενείς και φίλοι των νεκρών που έχουν ταφεί στο κοιμητήριο, ήταν κάτι το οποίο δεν το χώρα ο ανθρώπινος νους. Οι στιγμές που ακολούθησαν με την οικογένεια την νεκρής γυναίκας να κληθεί ουσιαστικά να κηδέψει για άλλη μια φορά το αγαπημένο της πρόσωπο που πρόσφατα είχε φύγει από τη ζωή, δεν μπορούν να περιγραφούν».

Με πληροφορίες από Tharrosnews

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Ντροπή πραγματικά, απορώ σε τι οικογένειες μεγαλώνουν αυτά τα άτομα που θεωρούν μαγκιά κάτι τόσο αποτρόπαιο. Εύχομαι η δικαιοσύνη να είναι πολύ σκληρή απέναντί τους, ακόμα και προς τον ανήλικο, ώστε να αποτρέψει κι άλλους "μάγκες" να φερθούν τόσο αρρωστημένα.