Κεραμέως: Κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής μέσω σχολείου - Τι είπε για εκδρομές και απουσίες

Κεραμέως: Κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής μέσω σχολείου - Τι είπε για εκδρομές και απουσίες Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

Η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως ανακοίνωσε για πρώτη φορά κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής μέσα από το σχολείο.

«Για πρώτη φορά μέσα από το σχολειό θα δίνεται κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής» ανακοίνωσε η υπουργός, μιλώντας στον Σκάι, και σημείωσε ότι οι διαδικασίες είχαν ξεκινήσει επί της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου.

Σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι στις σκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου είναι, οι επιδόσεις των μαθητών να μην εξαρτώνται μόνο από μία χρονική στιγμή, αλλά να προσμετρώνται οι επιδόσεις και στις τρεις τάξεις του λυκείου.

Επίσης ανέφερε ότι στόχος είναι η αποκέντρωση στην παιδεία και πρόσθεσε ότι στα δημοτικά το σχολείο θα αποφασίζει στο εξής για τις εκδρομές.

Σχετικά με τις απουσίες δήλωσε πως «η προηγούμενη κυβέρνηση άλλαξε το καθεστώς και τις έκανε αδικαιολόγητες, είναι κάτι που μελετάμε» ενώ σχετικά με τις επιδόσεις, τόνισε πως στόχος είναι να προσμετράται η επίδοση του μαθητή και στις τρεις τάξεις του λυκείου και να μην εξαρτάται μόνο από μία χρονιά.

Όσον αφορά στο άρθρο 50 του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου και τα κολέγια, σημείωσε: «Τα κολέγια είναι παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων. Βασική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η ελευθερία στην εγκατάσταση των εργαζομένων. Αυτή τη βασική αρχή εφαρμόσαμε που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια. Είναι κάτι που ξεκίνησε το 2010 που πέρασε η σχετική διάταξη, εφαρμόστηκε επί ΝΔ, εφαρμόστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ για 4 συναπτά έτη».

«Βασικό μας μέλημα είναι να δώσουμε στη χώρα μας τη θέση που αξίζει στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό χάρτη» πρόσθεσε η υπουργός και επανέλαβε ότι προς το τέλος του Μαρτίου αναμένονται αντιπροσωπείες αμερικανικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, με στόχο να συνάψουν συνεργασίες με τα ελληνικά.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Μετάφραση του παραπάνω:Από τις επιδόσεις και στις 3 ταξεις= 3 φορές παραπάνω φροντιστήρια=στηρίζουμε για ακόμα μια φορά την ιδιωτική εκπαιδευση. Επισης, δεν αναρωτιέται κανεις γιατί δεν κάνει το ίδιο και με τα αγγλικά; Ή πόσο θα πληρώνουν οι μαθητές για να πάρουν το πιστοποιητικό υπολογιστών; (Φυσικά και δεν είναι δωρεάν). όσο για τη γελοία απόφαση με τα κολλέγια, πουθενά αλλού δεν είναι ισάξια με τα πανεπιστήμια. Σε κανένα άλλο μέρος παγκόσμιως. Δεν γίνεται να εξισώσεις τα 2 χρόνια πληρωμένου πτυχίου με τα 4+ χρόνια κοπων και ιδρώτα.