Κωνσταντοπούλου: Καταγγέλλει συνθήκες απαγωγής του Mr. Bitcoin

Κωνσταντοπούλου: Καταγγέλλει συνθήκες απαγωγής του Mr. Bitcoin Facebook Twitter
Eurokinissi / Φωτό Αρχείου
1

Καταγγελία για «απαγωγή» του Αλεξάντερ Βίνικ, με έφοδο αστυνομικών στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, έκανε η συνήγορός του, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του «The Press Project» είπε πως η επικοινωνία με τον Αλεξάντερ Βίνικ είναι αδύνατή από το βράδυ της Τετάρτης ενώ η ίδια δεν γνώριζε που βρίσκεται ο πελάτης της και δεν έχει ακόμα στα χέρια της την τελευταία απόφαση του ΣτΕ. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της κ.Κωνσταντοπούλου, ο Βίνικ εκδόθηκε εν κρυπτώ στη Γαλλία και βρίσκεται αυτήν την ώρα σε νοσοκομείο του Παρισιού.


Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του Ρώσου "Mr. Bitcoin", την έκδοση του οποίου έχουν ζητήσει Γαλλία, ΗΠΑ και η Ρωσία. Ο Βίνικ, που κρατείται στην Ελλάδα, είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του υπουργού Δικαιοσύνης, για έκδοσή του στη Γαλλία, στις ΗΠΑ και τέλος στη Ρωσία.


Υπενθυμίζεται ότι ο 40χρονος έχει δηλώσει πως συναινεί στην έκδοσή του στη Ρωσία, από όπου κατάγεται και διαμένει, τονίζοντας πως εκεί βρίσκεται η σύζυγός του με διαγνωσμένο καρκίνο στον εγκέφαλο, και τα δύο ανήλικα παιδιά του.


H συνήγορός του κατήγγειλε ότι έμαθε για την απόφαση από τα ΜΜΕ και δεν έχει πρόσβαση σε αυτή ωστόσο λίγες ώρες μετά με ανάρτησή της στο Facebook ενημέρωσε ότι ο Αλεξάντερ Βίννικ βρίσκεται στο Παρίσι. 

 «Πήραν τον Αλεξάντερ αστυνομικοί με απειλές και φωνές στους γιατρούς να εκδώσουν άμεσα εξιτήριο ότι εντέλονται να τον παραδώσουν. Αυτό έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο δεν είχε καν γραφτεί δεν ήταν έτοιμη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δεν είναι από μόνη της εκτελεστή ούτως ή άλλως. Αυτή τη στιγμή εγώ έχω αποδειχθεί πραγματικά σε έναν αγώνα να βρω πού βρίσκεται ο Αλεξάντερ. Ήρθα στο αεροδρόμιο και έχω την ενημέρωση ότι δεν είναι σε καμία, δεν μπήκε σε καμία από τις πτήσεις τις προγραμματισμένες. Την πτήση των 4.15 δηλαδή που ήταν και η μοναδική που θα μπορούσε να έχει προλάβει, δεν μπήκε» ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου


«Εδώ προκύπτει ότι υπάρχει ένας επυπόγειος εξωδιαδικαστικός και παραδικαστικός συντονισμός μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Συμβουλίου της Επικρατείας, των αρμοδίων αρχών, υπάρχει ακραία παραβίαση δικαιωμάτων. Εγώ έχω να μιλήσω με τον Αλεξάντερ από εχθές το βράδυ. Έχει εμποδιστεί η επικοινωνία του μαζί μου, ενώ γνωρίζω, γιατί του είχα ζητήσει να με παίρνει τηλέφωνο, γνωρίζω ότι ο ίδιος ζήτησε να κάνει τηλέφωνα» πρόσθεσε.

 

Ο Βίνικ κατηγορείται ότι ξέπλενε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, χρήματα τα οποία προέρχονταν από εκβιασμούς μετά από κυβερνοεπίθεσεις και απαίτηση λύτρων. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Με πληροφορίες από The Press Project

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αν μου επιτρέπεται να σχολιάσω στο περιθώριο της είδησης:Η Κωνσταντοπούλου, με τις γνωστές πολιτικές απόψεις, τι σχέσεις έχει με το The Press Project που έχει συστήσει την Ομάδα Νομικής Βοήθειας που είναι ομάδα που βοηθάει αποκλειστικά όσους θέλει να συλλάβει η αστυνομία;Εννοώ γιατί πρέπει να μας νοιάζει τι λέει η συνήγορος υπεράσπισης ενός κατηγορούμενου διεθνούς εγκληματία και να παρουσιάζονται προνομιακά;Τα χρήματα που κατηγορείται ότι ξέπλενε από που ερχόντουσαν και που πήγαιναν;Αναφορικά με το νομικό σκέλος της υπόθεσης είμαι σίγουρος ότι μπορεί να προβεί στα απαραίτητα ένδικα βοηθήμα και μέσα προκειμένου να λύσει το ζήτημά της.