Ράικου σε προανακριτική: Τα αρχεία για τη Novartis δεν βρέθηκαν γιατί πλημμύρισε το σπίτι μας

Ράικου σε προανακριτική: Τα αρχεία για τη Novartis δεν βρέθηκαν γιατί πλημμύρισε το σπίτι μας Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
2

Σε πλημμύρα φέρεται να απέδωσε η Ελένη Ράικου την απώλεια αρχείων για μελέτη που είχε αναλάβει ο σύζυγός της για λογαριασμό της Novartis

Για τρίτη ημέρα κατέθεσε ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον Παπαγγελόπουλο η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου. Απαντώντας για τη μελέτη που είχε αναλάβει ο σύζυγός της από τη Novartis φέρεται να τόνισε ότι «αναζήτησα τα αρχεία, δυστυχώς όμως προ ετών είχε πλημμυρίσει το σπίτι μας και δεν βρέθηκαν», σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Νωρίτερα, σημείωσε ότι η ίδια δεν γνώριζε τίποτα για τη συμμετοχή τού συζύγου της, σε αυτή τη μελέτη. Επίσης, κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων που έγιναν από την εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, η εισαγγελέας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της, λέγοντας, «Μα γιατί ασχολείστε μόνο με το σύζυγό μου;».

«Αρκετοί έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις. Υπήρξαμε συνάδελφοι μου που είπαν πως είχαν ίδιες εμπλοκές από τον Παπαγγελόπουλο, όμως δεν θέλουν να μιλήσουν. Υπάρχουν κι άλλοι» φέρεται να υποστήριξε. «Υπάρχουν κι άλλοι δικαστικοί λειτουργοί που πιέζονταν από τον Παπαγγελόπουλο» φέρεται να σημείωσε ακόμη η κυρία Ράικου. Στη συνέχεια φέρεται να επεσήμανε πως «δεν είναι αθέμιτο να ρωτήσει κάποιος Υπουργός για την πορεία μίας υπόθεσης. Εδώ ήταν όμως κάτι τελείως διαφορετικό. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ποτέ δεν ρώτησε ούτε για γιατρούς ούτε για κάτι άλλο. Δεν τον ενδιέφερε το σκάνδαλο Novartis. Γι΄αυτό και έστησε την σκευωρία».

Η διαδικασία της κατάθεσης μαρτύρων θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη με την εξέταση προσώπων που έχει δηλωθεί ότι μεσολάβησαν για σχέσεις της Novartis με την πολιτική εξουσία. Ωστόσο, όπως σχολιάζει και το vouliwatch «η Ελένη Ράϊκου είναι το μόνο πρόσωπο από όσα έχουν καταθέσει που αντικειμενικά μπορεί να αναφερθεί στο αντικείμενο της επιτροπής. Δηλαδή το αν υφίστανται η όχι ευθύνες του πρώην αναπληρωτή δικαιοσύνης για παρεμβάσεις στην εισαγγελική διερεύνηση του σκανδάλου Novartis».

Με πληροφορίες από: Έθνος, Εφημερίδα των Συντακτών

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια