Συνεχίζονται οι εμπρηστικές επιθέσεις στην Αθήνα - Πυρπόλησαν 20 αυτοκίνητα

Συνεχίζονται οι εμπρηστικές επιθέσεις στην Αθήνα - Πυρπόλησαν 20 αυτοκίνητα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
7

Για τρίτη συνεχόμενη νύχτα η Αθήνα μετατράπηκε σε «θέατρο» εμπρηστικών επιθέσεων. 

Άγνωστοι προχώρησαν σε πολλαπλές εμπρηστικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και των προαστίων, φεύγοντας ανενόχλητοι. Συνολικά 20 οχήματα πυρπολήθηκαν σε Μαρούσι, Αθήνα και Αγία Παρασκευή ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποια σύλληψη ή προσαγωγή για το μπαράζ μεταμεσονύχτιων εμπρησμών.

Συνεχίζονται οι εμπρηστικές επιθέσεις στην Αθήνα - Πυρπόλησαν 20 αυτοκίνητα Facebook Twitter

Δώδεκα αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν στο Μαρούσι, στις οδούς Παγγαίου, Χαϊμαντά, Σωκράτους, Ηροδότου και Δεληγιάννη. Πέντε ακόμα οχήματα πυρπολήθηκαν στην Αθήνα, τρία στη συμβολή των οδών Μιρτσιέφσκυ και Αρακύνθου, και δύο επί της οδού Πριγκιποννήσων, έξω από τα ΕΛΤΑ. Ένα πυρπολήθηκε στην Αγία Παρασκευή στην οδό Νότου. Δύο ακόμα οχήματα κάηκαν στη συμβολή των οδών Αμασείας και Σινώπης στην περιοχή του Υμηττού.

Δεκάδες πυροσβέστες έσπευσαν στις κατά τόπους φωτιές, ώστε να τις θέσουν υπό έλεγχο πλην εξαπλωθούν. «Όλες τις περιπτώσεις εκτός από την φωτιά στην οδό Παγγαίου τις ερευνά η ΕΛ.ΑΣ», δήλωσε στο LiFO.gr αξιωματικός της πυροσβεστικής. 

Τα ξημερώματα της Τρίτης, άγνωστοι είχαν και πάλι βάλει φωτιά σε πέντε οχήματα και επιχείρησαν να κάψουν ένα ΑΤΜ σε Ελληνικό, Πολύγωνο και Ταύρο. Την Δευτέρα είχε προηγηθεί άλλο μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε Γλυφάδα, Βύρωνα, Αττικό Άλσος, Άνω Λιόσια, Νέα Ιωνία και λεωφόρο Βουλιαγμένης. Στόχος των δραστών ήταν καταστήματα, οχήματα και ΑΤΜ.

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Βαρύ το χτύπημα στις ελίτ της χώρας,καίγοντας,ένα σμαρτ κ ένα πεζό 206 20ετιας,ένα Ρένο 40ετιας κ μια τουγιοτα κορολα,της φωτογραφίας του άρθρου.
Παραθέτω μια σκέψη για να δω πώς σας φαίνεται γιατί είναι πολύ στερεοτυπική και που, σε κάθε περίπτωση, θα παραμείνει μια υπόθεση. Πόσο πιθανό βρίσκετε το να μεσολαβεί μια ασφαλιστική για αυτοκίνητα ή κάτι τέτοιο; Είναι συνομοσιολογικό, ναι, απλά μου φαίνεται πολύ πιθανό και θα ήθελα να δω γνώμες που επιβεβαιώνουν ή κάνουν παράλογη τη σκέψη αυτή.
Ε, προκατειλημμένη η αστυνομία. Αφού δεν έχει βρει κανέναν δικοί της είναι οι δράστες.Κάπως έτσι δεν πάει; Και αν -παρ'ελπίδα- πιαστεί κανείς και δεν καταδικαστεί, ήτοι αθωωθεί, τότε θα λέμε ότι η δικαιοσύνη ξεπλένει τους εμπρηστές;Πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω πως λειτουργούν οι κυρίαρχες νόρμες λογικής ανάλυσης.
Ωστόσο είναι γεγονός, ότι η αστυνομία μέχρι στιγμής, ούτε έχει βρει κάποιον, ούτε έχει δοσει ορισμένες πληροφορίες σχετικά με αυτή τη νέα πάθηση. Είναι ανάγκη να βρεθούν και να συλληφθούν αυτοί οι τύποι. Οι αστυνομία θέλω να πιστεύω πως διαθέτει μηχανισμούς προστασίας των πολιτών. Χάνονται περιουσίες αυτή τη στιγμή.
Αυτά είναι σημάδια μιας κοινωνίας που νοσεί. Που σήπεται. Βγαίνουν άνθρωποι που είναι ο μέσος όρος της κοινωνίας, όχι τίποτα ακραίοι στην ουσία, και μιλάνε στα ίσια υπέρ ενός αφηρημένου δικαιώματος στην πολιτική βία ή στην πολιτική παρανομία.Είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσεις κατασταλτικά σε κάτι τέτοιο. Επανεκπαίδευση χρειάζεται.Έχουμε φάει μισόν αιώνα πολυ συγκεκριμένης πολιτικής προπαγάνδας.Το Μινιόν και Δραγώνας δεν χάθηκαν; Ο Κατράτζος; Πολλά έχουν χαθεί όλα αυτά τα χρόνια αλλά κανείς δεν θέλει να το δει. Μην το ψάχνεις...