Άλλη μια νύχτα εμπρηστικών επιθέσεων: Χτυπήματα σε Ελληνικό, Πολύγωνο, Ταύρο

Άλλη μια νύχτα εμπρηστικών επιθέσεων: Χτυπήματα σε Ελληνικό, Πολύγωνο, Ταύρο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
6

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σημειώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε πέντε οχήματα και επιχείρησαν να κάψουν ένα ΑΤΜ σε Ελληνικό, Πολύγωνο και Ταύρο. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Ταύρο, στην διασταύρωση των Σοφοκλή Βενιζέλου και Γρηγορίου Αυξεντίου. Το όχημα κάηκε ολοσχερώς. 

Δύο ώρες αργότερα, στις 2:20π.μ, άγνωστοι πυρπόλησαν οχήματα σε υπαίθριο πάρκινγκ του ΟΤΕ στο Ελληνικό, στην διασταύρωση των οδών Νικηταρά και Θράκης. Τέσσερα αυτοκίνητα υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές και 8 πυροσβέστες με τρία οχήματα επιχείρησαν στο σημείο για να σβήσουν τις φλόγεςε.

Μια ώρα αργότερα, άλλη μια εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε σε ΑΤΜ τράπεζας, στο Πολύγωνο. Έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα έσπευσαν στο σημείο, στην οδό Μητροπέτροβα για να ελέγξουν τις φλόγες που τελικά δεν πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, είχε προηγηθεί μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε Γλυφάδα, Βύρωνα, Αττικό Άλσος, Άνω Λιόσια, Νέα Ιωνία και λεωφόρο Βουλιαγμένης. Στόχος των δραστών ήταν καταστήματα, οχήματα και ΑΤΜ. Άγνωστο παραμένει το κατά πόσο συνδέονται μεταξύ τους αυτές οι μεταμεσονύχτιες εμπρηστικές επιθέσεις ενώ η αστυνομία ερευνά τα περιστατικά.

Ελλάδα
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ

σχόλια

5 σχόλια
Η νοοτροπία αυτή καλλιεργείται εμμέσως στα πανεπιστήμια πολλές φορές και από τους ίδιους τους καθηγητές που διορίζονται συνήθως με κομματικά κριτήρια.2 τρόπους σκέψης παράγει το ελληνικό πανεπιστήμιο σήμερα.- Αυτή της αριστεροαναρχίλας που είναι ένας κεκαλυμμένος οπορτουνισμός. (Από ακροαριστερά μέχρι Σύριζα)- και αυτή του αγνού φανερού “γλιτσερού” οππρτουνισμού με μοναδικο γνώμονα το προσωπικό συμφέρον ανεξαρτήτως οποιουδήποτε πιστεύω πέραν του προσωπικού οικονομικού και πολιτικού οφέλους.(ΝΔ/ΠΑΣΟΚ)Οι μόνη διαφορά ανάμεσα στις δύο ιδεολογίες είναι καθαρά αισθητική.
Κάποιος πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτούς που και καλά στο όνομα της εξέγερσης κατά της αστυνομοκρατιας και κρατικής καταστολής καταστρέφουν τις περιουσίες απλών πολιτών που μόχθησαν να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο.Να τους πιάσουν και να τους βάλουν να ξεπληρώσουν τις δόσεις των ιδιοκτητών των οχημάτων που κατέστρεψαν.
Κάποιοι νόμιζαν ότι η νομιμότητα εξασφαλίζεται με το άδειασμα πέντε καταλήψεων.Όμως οι αλήτες που απολάμβαναν διαχρονικά μια ιδιότυπη ασυλία στα Εξάρχεια, τώρα χτυπάνε οπουδήποτε στην πόλη.Το πρόβλημα είναι ασύμμετρο και δείχνει να οξύνεται.Πιάστε τους επιτέλους, έστω και χωρίς τηλεοπτική κάλυψη.
Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη; Αδύνατον! Τις προάλλες έβλεπα ειδήσεις. Στο αστυνομικό δελτίο, καθώς ακουγόταν η μαγνητοφωνημένη φωνή του δημοσιογράφου, η εικόνα έδειχνε ένα περιπολικό να κάνει επιτόπου στροφή με χειρόφρενο σε ένα εξόφθαλμα σκηνοθετημένο πλάνο, περίπου σαν ταινία, αλλά πιο ψεύτικο.Οι κυβερνώντες μόνο έτσι ξέρουν να λειτουργούν, με επικοινωνιακά κόλπα τα οποία δεν έχουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Και το ίδιο θα κάνουν και τώρα. Τις επόμενες μέρες, να μου το θυμηθείτε, θα επιτεθούν σε κάποια κατάληψη με όλες τις κάμερες παρέα. Έχουν κάνει πολλά λάθη τις τελευταίες μέρες και χρειάζονται ρεβάνς.