Σφακιανάκης για επιθέσεις Τούρκων χάκερ: Χτύπημα εντυπωσιασμού - Δεν κατάφεραν να «μπουν»

Σφακιανάκης για επιθέσεις Τούρκων χάκερ: Χτύπημα εντυπωσιασμού - Δεν κατάφεραν να «μπουν» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
2

Τίποτα παραπάνω από κίνηση εντυπωσιασμού χαρακτήρισε την κυβερνοεπίθεση Τούρκων χάκερ σε δεκάδες κυβερνητικές σελίδες, ο πρόεδρος του διεθνούς ινστιτούτου κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν μπόρεσαν να πειράξουν «ευαίσθητα δεδομένα της ΕΥΠ και του ΥΠΕΞ.

«Είναι κάτι που συμβαίνει και συμβαίνει όταν γίνεται κάτι στη χώρα μας. Όποτε ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κάνει κάτι σε διεθνές επίπεδο, οι Τούρκοι χάκερς μας την πέφτουν. Δεν έχει γίνει πρώτη φορά, γίνεται συνέχεια και πρέπει να θωρακιστούμε καλύτερα. Μπορούσαν να μπουν και να ρίξουν τις ιστοσελίδες όπως κι έκαναν, όμως δεν κατάφεραν καίρια πλήγματα. Δηλαδή, να μπουν μέσα και να πάρουν πληροφορίες από την ΕΥΠ ή από το ΥΠΕΞ. Έκαναν ένα χτύπημα εντυπωσιασμού. Δεν μπορούσαν να μπουν. Ειδικά η ΕΥΠ είναι άριστα θωρακισμένη υπηρεσία. Νοικιάζουν τους υπολογιστές από το dark net και κάνουν χτυπήματα. Υπάρχει εκεί μέσα ένας πόλεμος και πας εκεί και βρίσκεις ό,τι όπλο θες» σημείωσε ο κ. Σφακιανάκης στο OPEN.

Παράλληλα, μίλησε για τους κυβερνοστρατούς που αναπτύσσουν όλες οι χώρες, αλλά και για την ελληνική ομάδα κυβερνοπολέμου, τονίζοντας πως οι πόλεμοι του μέλλοντος θα γίνονται από το Διαδίκτυο και πως θα πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η κυβερνοασφάλεια της χώρας.

«Ήδη οι χώρες έχουν κυβερνοστρατό. Στρατιωτικοί που ασχολούνται με την κυβερνοασφάλεια αλλά και με τις επιθέσεις. Εχουμε πολύ καλή ομάδα στο ΓΕΕΘΑ, μία υπηρεσία, που είναι έτοιμη για όλα. Με απλά λόγια η χώρα μας έχει πολύ καλό κυβερνοστρατό. Κάνουν καλή δουλειά κι ετοιμάζονται για ενδεχόμενα χτυπήματα από την Τουρκία» υπογράμμισε, σημειώνοντας πως «μπορεί η κυβέρνηση να θωρακιστεί κι άλλο και πιστεύω ότι ο Πιερρακάκης μπορεί να αναπτύξει κι άλλο το bandwith (σ.σ.: bandwidth είναι ο όγκος των πληροφοριών που ένα μέσο διαχειρίζεται στη μονάδα του χρόνου στο Internet)».

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση από Τούρκους χάκερ δεκάδες ελληνικές ιστοσελίδες - μεταξύ αυτών της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου, της ΕΥΠ και του υπουργείου Οικονομικών. 

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Σφακιανάκης για επιθέσεις Τούρκων χάκερ: Χτύπημα εντυπωσιασμού - Δεν κατάφεραν να «μπουν» Πηγή: www.lifo.grΤώρα αυτός γιατί μου κάνει ''ολίγον'' κρητικό λομπίστας;;;