Ξεκίνησε το πατρινό καρναβάλι -Με πυροτεχνήματα, χορό και 3D mapping

Ξεκίνησε το πατρινό καρναβάλι -Με πυροτεχνήματα, χορό και 3D mapping Facebook Twitter
Ξεκίνησε το πατρινό καρναβάλι (Πηγή φωτό tempo24)
2

Πολύχρωμα πυροτεχνήματα, χορό, μουσική, αλλά και 3D mapping περιελάμβανε η τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού, που έγινε το βράδυ του Σαββάτου.

Χιλιάδες Πατρινοί κατέκλυσαν την πλατεία Γεωργίου και παρακολούθησαν τη γιορτή που έβαλε και επίσημα την Πάτρα σε ρυθμούς καρναβαλιού. Η τελετή ξεκίνησε με δύο πομπές μεταμφιεσμένων καρναβαλιστών, που έφτασαν στην πλατεία υπό τους ήχους κρουστών.

Αρχικά ξεδιπλώθηκαν χορευτικά δρώμενα με έξι χορογραφίες των χορογράφων Βίκυς Αγόρα και Louis Mentes, μία χορογραφία της Μαρίας Σιολέ με την ομάδα Rising Flames και ακροβατικά της ομάδας των X-Saltibagos, ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκε η μπάντα Passepartout.

Ξεκίνησε το πατρινό καρναβάλι -Με πυροτεχνήματα, χορό και 3D mapping Facebook Twitter
Η τελετή έναρξης περιελάμβανε και 3D mapping (Πηγή φωτό tempo24)

Τα νέα στοιχεία στο πατρινό καρναβάλι

Ένα από τα νέα στοιχεία της φετινής τελετής έναρξης του πατρινού καρναβαλιού ήταν το 3D video mapping που μεταμόρφωσε την πρόσοψη του δημοτικού θεάτρου «Απόλλων», αναδεικνύοντας τα καλαίσθητα αρχιτεκτονικά και δομικά στοιχεία του ιστορικού κτιρίου με χρήση προτζέκτορα, μέσα από ένα μουσικό χαλί, που αποτελούσε σύνθεση των Deadbeat Escapement και παραγωγή του Alek Olafsson.

 

Ξεκίνησε το πατρινό καρναβάλι -Με πυροτεχνήματα, χορό και 3D mapping Facebook Twitter
Από τη γιορτή δεν έλειψαν τα πυροτεχνήματα (Πηγή φωτό tempo24)

Επίσης, παρουσιάστηκε μια πρωτότυπη, ολοκαίνουρια καρναβαλική κατασκευή, το κεφάλι της βασίλισσας του καρναβαλιού, και πάνω σε αυτό προβλήθηκε ένα βίντεο, με μάσκες και πρόσωπα καρναβαλιστών από το αρχείο της κοινωφελούς επιχείρησης, «Καρναβάλι Πάτρας». Η τελετή ολοκληρώθηκε με τη ρίψη πολύχρωμων πυροτεχνημάτων.

Παρόντες στην τελετή ήταν οι σύλλογοι των σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατοπαίχτες» και «Σοκολατοβροχή», τα μέλη των οποίων ζωντάνεψαν το παραδοσιακό έθιμο του σοκολατοπόλεμου.

«Το πατρινό καρναβάλι, η αυθεντική λαϊκή γιορτή της πόλης μας, ξεκινά το ωραίο του ταξίδι και για έξι εβδομάδες θα γεμίσει την πόλη μας με χαρά. Ο πατραϊκός λαός και ιδιαίτερα η νεολαία μας, χάρις στην έμπνευση, τη φαντασία και την ευρηματικότητα που έχει, συνεχίζει να εμπλουτίζει τις εκδηλώσεις μας καλλιτεχνικά, δημιουργικά και ανατρεπτικά», δήλωσε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, κηρύσσοντας την έναρξη του καρναβαλιού, στην τελετή της οποίας το σενάριο και η σκηνοθεσία ήταν του Ιωάννη Κοψίνη.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Και για να σοβαρευτούμε, το καρναβάλι την μάρανε την Αχαϊκή πρωτεύουσα στην οποία επικρατεί πολύ σοβαρή, ανθρωπιστική κρίση.Τα στοιχεία του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων προκαλούν σοκ.700 άτομα, σύμφωνα με Θ. Τουλγαρίδη, έχουν υποβάλλει αίτηση για βεβαίωση αστεγίας προκειμένου, μεταξύ άλλων, να λάβουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.Το πρόβλημα γιγαντώνεται μόνο και μόνο αν συνειδητοποιήσει κάποιος πως σε πολλές αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από συμπολίτη ή συμπολίτισσα υπάρχουν από πίσω οικογένειες, κάποιες εκ των οποίων πολυμελείς.Μιλάμε για καταγεγραμμένα περιστατικά, τους εν δυνάμει άστεγους.Στο… δρόμο και στην πανσιόν του Δήμου Την ίδια ώρα, 100 είναι περίπου, σύμφωνα με τον Κοινωνικό Οργανισμό, οι καταγεγραμμένοι άστεγοι στην Πάτρα, αυτοί δηλαδή που μένουν δρόμο, με τους 25 από αυτούς να φιλοξενούνται και στην πανσιόν που ενοικιάζει ο Δήμος. Η πλειοψηφία όμως αρνείται να αφήσει το σημείο που σε απάνθρωπες συνθήκες περνά της καθημερινότητά της.Βοήθεια από την Τράπεζα τροφίμων (φίλερ)Επιπροσθέτως, 700 οικογένειες της Αχαϊκής πρωτεύουσας σιτίζονται ανά δίμηνο από την Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου. Σε απόλυτο αριθμό ξεπερνούν τους 1.500 συμπολίτες.Παράλληλα, μηνιαίως δίδεται βοήθεια και σε μαθητές ανήμπορων οικονομικά οικογενειών, με τρόφιμα για κολατσιό στο σχολείο τους, ο αριθμός των οποίων αγγίζει τους 1.000.Να σημειωθεί πως από σήμερα ξεκινά η διανομή τροφίμων στις ανήμπορες οικογένειες από την Τράπεζα Τροφίμων ενόψει εορτών. Με κρέας, κοτόπουλο, ζυμαρικά και τρόφιμα μακράς διαρκείας.Πηγή: patrastimes.gr