ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Μεταναστευτικό: Η Γαλλία θα υποδεχθεί 400 αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα

Μεταναστευτικό: Η Γαλλία θα υποδεχθεί 400 αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα Facebook Twitter
400 αιτούντες άσυλο θα υποδεχθεί η Γαλλία (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
1

Η πρόταση της Γαλλίας, για τη μετεγκατάσταση 400 αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα, στο πλαίσιο της στήριξης για το μεταναστευτικό, επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργου Κουμουτσάκου με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ.

Στη συνάντηση που έγινε στο περιθώριο των εργασιών της Υπουργικής Συνόδου του ΟΟΣΑ για τη μετανάστευση και ενόψει της επίσκεψης του Γάλλου υφυπουργού Εσωτερικών Λοράν Νουνέζ στην Αθήνα τη Δευτέρα, επιβεβαιώθηκε η γαλλική πρόταση μετεγκατάστασης 400 αιτούντων άσυλο στη Γαλλία.

Πρόκειται για πρόταση που είχε υποβάλλει ο κ. Καστανέρ με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Παράλληλα, ο Γάλλος ΥΠΕΣ δήλωσε στον κ. Κουμουτσάκο ότι η Γαλλία στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος.

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχιστούν οι επαφές και η συνεργασία της Ελλάδας με τη Γαλλία, ενόψει των προσεχών διαπραγματεύσεων για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 

 

Ελλάδα
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM