Σεισμός

Μυστηριώδης εξαφάνιση παιδιού στην Αθήνα - Ο πατέρας ειδοποίησε την επόμενη ημέρα

Μυστηριώδης εξαφάνιση παιδιού στην Αθήνα - Ο πατέρας ειδοποίησε την επόμενη ημέρα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
1

Το απόγευμα της 23ης Δεκεμβρίου η 7χρονη Βαλεντίν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το Παγκράτι, αλλά ο πατέρας της ειδοποίησε την επόμενη ημέρα. 

Ήταν 4 το απόγευμα και επέστρεφε με τον πατέρα της από το Σύνταγμα, όπου είχαν πάει για να δουν από κοντά τους στολισμούς και τα εορταστικά δρώμενα. Όπως λέει ο πατέρας της στην εκπομπή Φως στο Τούνελ, φτάνοντας έξω από την πολυκατοικία που έμεναν στο Παγκράτι, ζήτησε από το 7χρονο κοριτσάκι να πεταχτεί στο συνοικιακό σούπερ μάρκετ και να του αγοράσει ένα μπουκάλι νερό, ενώ αυτός ανέβηκε στο σπίτι τους.

Το κορίτσι δεν επέστρεψε ποτέ και εκείνος κατέβηκε λίγη ώρα αργότερα, αναζητώντας την. Ρώτησε στο σούπερ μάρκετ όπου δεν την είχαν δει. Κατά δήλωσή του, την έψαξε για περίπου 50 λεπτά στους γύρω δρόμους αλλά αποφάσισε να επιστρέψει σπίτι ελπίζοντας πως το παιδί θα γυρίσει. Όπως λέει, αποκοιμήθηκε καταβεβλημένος από την γρίπη και τον πονοκέφαλο, και ξύπνησε την επόμενη ημέρα, με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει με καθυστέρηση τις αρχές για την εξαφάνιση του παιδιού του. Η αστυνομία έχει κατασχέσει το κινητό του τηλέφωνο. 

«Πάντα επέστρεφε και έτσι μετά κοιμήθηκα»

Ο πατέρας περιγράφει στον φακό της εκπομπής τις κινήσεις του, από την στιγμή που η 7χρονη Βαλεντίν δεν επέστρεψε από το σούπερ μάρκετ. «Ανέβηκα στο σπίτι, την περίμενα και όταν είδα ότι δεν επιστρέφει, ανησύχησα, κατέβηκα στο σούπερ μάρκετ. Ρώτησα και μου είπαν πως δεν την είδαν. Δεν ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε μόνη στο μίνι μάρκετ, πολλές φορές πήγαινε και αγόραζε διάφορα πράγματα. Ρώτησα τον γείτονά μου και άλλο κόσμο. Περπάτησα στο πάρκο μήπως την βρω, αλλά τίποτα. Επειδή είχα πολύ δυνατούς πονοκεφάλους, είχα και γρίπη, περπάτησα περίπου 40-50 λεπτά και στη συνέχεια πήγα στο σπίτι μου και είπα ότι μπορεί να γυρίσει. Πάντα επέστρεφε και έτσι μετά κοιμήθηκα μέχρι την άλλη ημέρα».

Πότε ενημερώσατε την αστυνομία;

 «Την επόμενη ημέρα» 

 Είχε περάσει ένα βράδυ ολόκληρο και ένα 7χρονο κορίτσι δεν είχε επιστρέψει. Γιατί αφήσατε ένα 24ωρο;

«Δεν αισθανόμουν πολύ καλά και δεύτερον δεν γνωρίζω τα κατατόπια εδώ πέρα και δεν ήξερα που να πάω. Δεν πίστευα ότι δεν θα γυρίσει. Πίστευα ότι την ίδια ημέρα θα γυρίσει. Ήταν ένα κοριτσάκι κοινωνικό, μιλούσε σε πολύ κόσμο. Σκέφτηκα ότι μπορεί να συνάντησε κάποιον συμμαθητή της από το σχολείο της. Την επόμενη ημέρα, όταν είδα ότι το παιδί μου έλειπε άρχισα πραγματικά να ανησυχώ». 

Το μοναδικό στοιχείο που υπάρχει για τη μαθήτρια της Β' τάξης του 89ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, είναι η μαρτυρία του πατέρα της. Οι κάμερες ασφαλείας του σούπερ μάρκετ δεν την κατέγραψαν, που σημαίνει ότι το παιδί δεν έφτασε ποτέ στο κατάστημα.

Τα σκυλιά του «Χαμόγελου» μύρισαν τα ίχνη του παιδιού


Η Χρυσούλα Χασάπη, εθελόντρια – διασώστρια στην ομάδα έρευνας και διάσωσης «Θανάσης Μακρής» του «Χαμόγελου του Παιδιού», μαζί με την σκυλίτσα της Μάφιν, εντόπισαν ίχνη της αγνοούμενης μικρής σε κοντινή απόσταση από το σπίτι της.


«Ανήμερα των Χριστουγέννων το βράδυ, ειδοποιηθήκαμε από τον οργανισμό για την εξαφάνιση. Για να μπορέσουμε να δουλέψουμε, πήγαμε πρώτα από το σπίτι της για να πάρουμε την οσμή της μέσα από κάποια αντικείμενα. Αρχικά ξεκινήσαμε με το σκύλο από το σπίτι του παιδιού και φτάσαμε μέχρι το σχολείο. Μετά μας οδήγησε στην περιοχή του σταθμού του μετρό του Αγίου Ιωάννη, με ενδείξεις ότι το παιδί πέρασε από εδώ. Ήρθαν συνολικά τρία σκυλιά που επιβεβαίωσαν αυτές τις ενδείξεις», είπε στην κάμερα του «Τούνελ».

 

Συνηθίζει να επιστρέφει αργά στο σπίτι;

«Όχι δεν έβγαινε», απαντά ο πατέρας στον φακό, λέγοντας πως απευθύνθηκε εκ νέου στην αστυνομία το περασμένο Σάββατο, χωρίς να υπάρχει κάποια νεότερη εξέλιξη. «Όπως είπα δεν αισθανόμουν καλά και πήρα κάποια φάρμακα. Γύρω στη μία ώρα το πρωί ξύπνησα, και βλέποντας ότι λείπει η Βαλεντίνη έκανα κάποια τηλεφωνήματα σε κάποιους φίλους. Ρώταγα γιατί δεν αισθανόμουν καλά, μέχρι τις 7 [...] Είχα γρίπη και συχνούς πονοκεφάλους, έχω πάει πολλές φορές στο νοσοκομείο παίρνω τα φάρμακα αλλά δεν περνά».

Η Βαλεντίν Αμπλαβίκακα είναι ορφανή από μητέρα, δεν έχει άλλα αδέλφια και ήρθε στην Ελλάδα με τον πατέρα της από το Κογκό μέσω Τουρκίας. Στο Παγκράτι μένουν τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, ενώ στο σπίτι μένουν και άλλοι ομοεθνείς, τους οποίους ο πατέρας της Βαλεντίνης λέει πως βοηθά να ορθοποδήσουν, όπως είχε βοηθηθεί και εκείνος κατά την πρώτη περίοδο στην Ελλάδα. 


Συγκάτοικος: Στην αστυνομία πήγαμε την επόμενη μέρα
Συγκάτοικος και ομοεθνής του πατέρα της ανήλικης που βρίσκεται στην Ελλάδα τους τελευταίους επτά μήνες, δήλωσε: «Δεν ήμουν σπίτι όταν εξαφανίστηκε η Βαλεντίν, αλλά όταν γύρισα, ο πατέρας της μου είπε τι είχε συμβεί και άρχισα να ψάχνω μαζί του. Την επόμενη ημέρα πήγαμε και δηλώσαμε την εξαφάνιση της στην αστυνομία. Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να έχει συμβεί. Θέλουμε απλώς να τη βρούμε»

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού «Το Χαμόγελο Του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, μίλησε στην κάμερα για την καθυστέρηση που υπήρξε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού Amber Alert από τον πατέρα, αλλά και από τις αστυνομικές Αρχές. «Η εμπειρία μας δείχνει πως οι πρώτες τρεις ώρες στην εξαφάνιση ενός παιδιού είναι πολύ κρίσιμες και δεν πρέπει να χάνεται πολύτιμος χρόνος.»

Μητέρα συμμαθήτριας: «Το παιδί είχε πει ότι θα αλλάξει σχολείο»

 

Η μητέρα μιας συμμαθήτριας του αγνοούμενου παιδιού στη Δευτέρα δημοτικού στο 89ο σχολείο Αθηνών, μίλησε στην κάμερα του Alpha: «Τη Δευτέρα 23 Δεκέμβρη δηλώθηκε επίσημα η εξαφάνιση της, στο σχολείο όμως δεν είχε έρθει από την προηγούμενη Πέμπτη 19 του μήνα. Σε συμμαθήτριες της είχε πει πως θα άλλαζε σχολείο, χωρίς όμως να τους δώσει άλλες λεπτομέρειες. Από αυτά που γνωρίζω εγώ, δεν κινήθηκαν οι διαδικασίες που απαιτούνται για μια τέτοια αλλαγή», ανέφερε.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Στην ανακοίνωσή του, το Χαμόγελο του Παιδιού αναφέρει:

«Στις 23/12/2019, στις 16:00, εξαφανίστηκε από το Παγκράτι Αττικής η Valentine Ablavykaka, 7 ετών, με καταγωγή από το Κονγκό. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της ανήλικης σήμερα, 25.12.2019, απογευματινές ώρες και προχώρησε άμεσα στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS. Η Valentine Ablavykaka έχει μαύρα μαλλιά, μαύρα μάτια, ύψος 1.30 και κανονικό βάρος. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο μπουφάν, μπλε παντελόνι, μπορντό πουλόβερ και μαύρα αθλητικά παπούτσια. Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας».

Μυστηριώδης εξαφάνιση παιδιού στην Αθήνα - Ο πατέρας ειδοποίησε την επόμενη ημέρα Facebook Twitter
Ελλάδα
1

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια