ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Λένα Χίντεϊ: Η ηθοποιός του Game of Thrones ξεσπά για την κατάσταση στη Μόρια

Λένα Χίντεϊ: Η ηθοποιός του Game of Thrones ξεσπά για την κατάσταση στη Μόρια Facebook Twitter
15

Ένα βίντεο στο οποίο ξεσπά για την κατάσταση στη Μόρια δημοσίευσε η γνωστή ηθοποιός του Game of Thrones στο ρόλο της Σέρσεϊ Λάνιστερ,  Λένα Χίντεϊ.

Στο βίντεο ανάρτησε στο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η ηθοποιός εμφανίζεται σοκαρισμένη με δάκρυα στα μάτια και σπασμένη φωνή ενώ αφηγείται πως παρακολούθησε ένα βίντεο με τις τραγικές συνθήκες που καταγράφονται στη Μόρια, στον καταυλισμό των προσφύγων και μεταναστών.

Με την ανάρτησή της αυτή η Λένα Χίντεϊ απευθύνει έκκληση «για να σταματήσει αυτή η τρέλα» όπως λέει. Στην αρχή του βίντεο η διάσημη ηθοποιός λέει πώς είδε πλάνα τα οποία δεν μπορούν να δημοσιευτούν και που παρουσιάζουν έναν άνθρωπο νεκρό στη Μόρια. Στη συνέχεια ξεσπά κατά της Βρετανικής κυβέρνησης αλλά και της Ευρώπης που δεν δίνουν λύση ενώ είναι «τόσο απλό» στο προσφυγικό.

Σημειώνεται ότι μέσα στις τέσσερις πρώτες ώρες το βίντεο στο προφίλ της ηθοποιού που έχει περισσότερους από 3,8 εκ. ακολούθους έκανε περισσότερες από 638.000 προβολές.  

Τι λέει στο βίντεο:


«Καλημέρα σε όλους. Μόλις είδα κάποια πολύ ενοχλητικά πλάνα από το προσφυγικό καμπ στην Μόρια. Ο φίλος μου Salam Aldeen το δημοσίευσε. Έχει απελαθεί επειδή βοηθούσε γυναίκες και παιδιά εκεί... Είναι ο μόνος λόγος που απελάθηκε: Η βοήθεια που έδινε σε ανθρώπους.

Λοιπόν, χθες βράδυ -κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο- ένας άνδρας πέθανε. Δολοφονήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και αφέθηκε να πεθάνει... Και όπως λέει ο φίλος μου, πρέπει να σταματήσουμε αυτή την τρέλα! Αυτό που δεν νοιάζεται κανείς και την αδιαφορία για τις γ@μ@@νες ανθρώπινες ζωές!

Γ@μ@@νη κυβέρνηση της Βρετανίας πρέπει να κάνεις κάτι  και να πάρεις αυτά τα παιδιά και να τα φροντίζουμε. Δεν μπορείς να γυρνάς την πλάτη σου άλλο! Δεν μπορείς να πληρώνεις άλλες χώρες για να δέχονται ανθρώπους και να τους κακομεταχειρίζονται.

Πρέπει να το λύσουμε. Σε παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να το λύσουμε. Είναι γ@@@@να απλό! Το να δώσουμε χώρο και εκπαίδευση, υποδομές για να μην φτάνουν άνθρωποι σε χώρες με όλους τους ανθρώπους να τους μισούν χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι. Είναι κάτι εύκολο να λυθεί. Χρειάζεται χρήματα, που τα έχουμε αντί να τα σπαταλάμε σε πολέμους»

Υπενθυμίζεται ότι η γνωστή ηθοποιός είχε επισκεφτεί τον περασμένο Μάρτιο το ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, καλεσμένη της οργάνωσης International Rescue Committee.

Ελλάδα
15

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Αυτή η μονομπλόκ και αντανακλαστική απαξίωση με επιχειρήματα που στις πλείστες των περιπτώσεων θυμίζουν καφενέ που βρωμάει ούζο, ελιά και κάπνα όταν κάποιος διάσημος τολμάει να εκφέρει λόγο για το μεταναστευτικό (έστω και συναισθηματικά φορτισμένο όπως εν προκειμένω, έστω και χωρίς να εκφέρει "σοβαρή" και εμπεριστατωμένη" άποψη όπως εκφέρουν π.χ. ο Άδωνις και ο Πλεύρης) καταντάει τόσο, μα τόσο προβλέψιμη. Προσωπικά, μου θυμίζει κάπως το "τράβα μωρή στην κουζίνα σου"...
"Το ad hominem επιχείρημα, γνωστό και ως argumentum ad hominem (λατ.), ουσιαστικά αποτελεί επιχείρημα «ενάντια στο άτομο» και αποτελεί λογική πλάνη, η οποία συνίσταται στην ανταπάντηση σε κάποιο επιχείρημα μέσω άμεσης προσβολής προς το πρόσωπο που το διετύπωσε, σαν αυτό να αποτελούσε έγκυρη βάση για την απόρριψη του επιχειρήματος ως εσφαλμένου και δίχως ουσιαστική κατάδειξη των ελαττωμάτων του επιχειρήματος."Πηγή: Wikipedia
Άχου μωρέ, ειρωνεύεται τον Άδωνι ο τύπος που χειροκροτεί αυτούς που τους έκλειναν σε κλούβες, τους παρατάγανε στα χιόνια στη Μόρια, στις λάσπες στην Ειδομένη και τα αρπάζαν από ΜΚΟ (δια στόματος Βουδούρη)
Ποιος είναι αυτός ο τύπος που λες; Γιατί, αν αναφέρεσαι σε εμένα, τότε αυτή η αναφορά είναι στην καλύτερη περίπτωση αδυναμία κατανόησης λόγω ελλειματικής αντίληψης, και στην χειρότερη ξεκάθαρη συκοφαντία και ενσυνείδητη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Και, φυσικά, δεν μου κάνει καμία εντύπωση γιατί είναι συνήθης πρακτική για να απαξιώσει κανείς τον αντίλογο, όπως λέει και το απόσπασμα που παρέθεσε ο Cogito ergo sum, το οποίο και επιβεβαιώνεις απόλυτα. Αλλά εδώ υπερασπίστηκες τον γιατρό που χαρακτήρισε έναν μετανάστη ως "πίθηκο", τι να λέμε τώρα;Και για του λόγου το αληθές:https://www.lifo.gr/now/politics/250181/melos-tis-nd-apokalese-prosfyga-pithiko-orgi-kai-entones-antidraseis-sto-twitterΥΓ: Άχου μωρέ, σου θίξαμε το ίνδαλμα;
Ναι, αλλά ραμόνε, σε έχουν πει ιδεολογικό απόγονο του Στάλιν, Χότζα, Τσαουσέσκου; (πραγματικά, κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίσω να κρατώ σημειώσεις μ' αυτά τα ανέκδοτα). Καλή Κυριακή και ζήτω το έθνος με ένα τραγουδάκι τόσο αισιόδοξο όσο κι ο καιρός σήμεραhttps://youtu.be/aRQwyuO4_O8
Όταν κάποτε όλοι εσείς οι υπερεκτιμημένοι ηθοποιοί στον χώρο του θεάματος βγείτε απο την φούσκα μέσα στην οποία ζείτε,θα καταλάβεις πως δεν ειναι τίποτα τόσο απλό...
Όταν άφηνες τους δικούς σου ανθρώπους να καούν και την πόλη σου να καταστραφεί από την Ντενέρις, δεν έχυσες ούτε ένα δάκρυ. Θυμάσαι ή να σου πω κι άλλα;
"Δεν μπορείς να πληρώνεις άλλες χώρες για να δέχονται ανθρώπους και να τους κακομεταχειρίζονται".Ελπίζω να μην υπονοεί την Ελλάδα. Και δεν είναι καθόλου "απλό", όπως υποστηρίζει. Αν ήταν απλό, θα είχε λυθεί και χωρίς τα δάκρυά της.
Έτσι έκλαιγε και η Κάτια Δανδουλάκη στη Λάμψη μπροστά στην κάμερα, με ένα δάκρυ κορόμηλο. Όντως τώρα, είναι δυνατόν ηθοποιοί που δουλεύουν στη βαριά βιομηχανία του θεάματος να μην ξέρουν πως λειτουργεί η “φάση” και να είναι τόσο αφελείς ή μήπως απλά το παίζουν;