Η χαμηλή ορατότητα, λόγω ομίχλης, που επικράτησε ανά διαστήματα από το πρωί στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσε περιορισμένα προβλήματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Λόγω «μεταφερόμενης ομίχλης», σύμφωνα με τους μετεωρολόγους του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΜΥ, η ορατότητα «άνοιγε» και «έκλεινε».

 

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής αυτό το φαινόμενο ευνόησε τη λειτουργία του αεροδρομίου «Μακεδονία» και πραγματοποιήθηκαν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις. Όμως, μετά τις 9:30 και για περίπου μία ώρα η μεταφερόμενη ομίχλη προκάλεσε περιορισμένα προβλήματα.


Έτσι, δύο αεροσκάφη που εκτελούσαν πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη και τη Ρώμη προσγειώθηκαν τελικά στην Αθήνα, ενώ μια πτήση εσωτερικού καθυστέρησε, σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου, Γιάννη Παπάζογλου.


Χαρακτηριστικό είναι ότι νωρίς το πρωί η ορατότητα ήταν στα 1.000 μέτρα, αργότερα μειώθηκε στα 100 και γύρω στις 10:00 αυξήθηκε ξανά, στα 200 μέτρα. Το φαινόμενο υποχωρεί σταδιακά, όσο αυξάνεται η αντανάκλαση του φωτός από τον ήλιο.

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ