Δίκη Τοπαλούδη: Ο πατέρας της φοιτήτριας εξηγεί γιατί έδωσε το χέρι του στην οικογένεια του Ροδίτη κατηγορούμενου

Δίκη Τοπαλούδη: Ο πατέρας της φοιτήτριας εξηγεί γιατί έδωσε το χέρι του στην οικογένεια του Ροδίτη κατηγορούμενου Facebook Twitter
2

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, εξήγησε γιατί έδωσε το χέρι του στους γονείς του ενός κατηγορούμενου κατά τη διεξαγωγή της δίκης για τον βιασμό και τη δολοφονία της κόρης του, πέρυσι στη Ρόδο. 

«Έβγαινα κατά διαστήματα από τη δικαστική αίθουσα και τους είδα να κάθονται. Εγώ απλά τους είδα και πήγα και τους έδωσα το χέρι. Τους είπα αν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες θα είχαμε και επικοινωνία, μακάρι να ξαναζωντάνευε το κορίτσι μας. Δεν μου απάντησαν κάτι συγκεκριμένο», είπε ο Γιάννης Τοπαλούδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ. «Αργότερα σε άλλο διάλειμμα έδωσαν το χέρι για συλλυπητήρια. Πιθανόν να μην τολμούσαν να ζητήσουν συγγνώμη, δεν μπορώ να το ψυχολογήσω».

«Είχαμε προετοιμαστεί κάπως ψυχολογικά, ίσως λίγο περισσότερο εγώ γιατί η σύζυγος σαν μάνα δεν μπορούσε να το αντέξει και ξέσπασε δικαιολογημένα, όσο μπορούμε να δικαιολογήσουμε μία χαροκαμένη μάνα, δεν είχα κατά νου να κοιτάξω κανέναν από αυτούς τους δύο στα μάτια. Γιατί όταν κοιτάς στα μάτια τέτοια άτομα τους δίνεις αξία», είπε ο κ. Τοπαλούδης για την πρώτη φορά που αντίκρισε τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία της κόρης του.

«Θα έπρεπε να κοιτάξουμε κατάματα αυτά τα άτομα για δύο λόγους. Για να μην μεγαλώσουμε με τον ίδιο τρόπο τα παιδιά μας, δηλαδή ως παράδειγμα προς αποφυγή. Όλη η κοινωνία πρέπει να τους κοιτάξει κατάματα για να επιβάλουμε τις ποινές που πρέπει να επιβάλλονται σε δολοφόνους και βιαστές», τόνισε ο κ. Τοπαλούδης. «Οι κατηγορούμενοι ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλον, κάνουν παιχνιδάκια, δικηγορίστικα τερτίπια. Περίμενα αυτή τη συμπεριφορά. Άτομα που κάνουν βασανιστικά εγκλήματα δεν νομίζω να δείχνουν μεταμέλεια, ίσως και να μην έχουν αυτό το συναίσθημα», είπε. 

 

Σε ερώτηση για το τι ποινές αναμένει η οικογένεια της φοιτήτριας από τη Δικαιοσύνη, ο Γιάννης Τοπαλούδης ήταν κατηγορηματικός. «Οι μέγιστες που προβλέπονται από τον ποινικό κώδικα» είπε, ζητώντας την αυστηροποίηση των ποινών. Ο ίδιος χαρακτήρισε ως συμβολική και σημαντική την παρουσία της εκεί. «Κατανοεί όσα τραβάμε και εμείς», είπε. 

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Εγώ δεν την καταλαβαίνω αυτήν την «ανωτερότητα», σορυ κιόλας.. Εαν καποιος είχε δολοφονήσει (και μάλιστα τόσο βάναυσα) το παιδί μου και έβλεπα μπροστά μου τους γονείς του..ε..δε νομίζω να τους έδινα και το χέρι..